Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам един калпав стаг електроакустичен и електрониката му е под всякаква критика, не защото съм му е**л майката ами защото е скапан. Работя по пиано баровете и искам да използвам електрическа китара заедно с процесор, а не уестърн китара. Идеята ми е да си звучи хубаво като чиста китара /напомняща уестърн/ и да има флойд със заключване да не се разтройва. Харесъл съм си Jackson, но нямам голямо наблюдение как ще звучи, Jackson нещо от рода на този http://cachepe.samedaymusic.com/media/qual...e67447b8f8f.jpg

НЯкой ще ми даде ли компетентно мнение по въпроса :thumbs_up:

• Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Отговорено

Здравей!Аз лично притежявам Jackson JS30 Dinky и го съчетавам с процесор Behringer V-amp 2 и честно да ти кажа ми допада доста като звук.Може да се спретне доста приличен чист звук от китарата ако ти е кофти усилвателя както при мен - Squier sp10 :thumbs_up: Аз лично свиря повече с ефекти и най-вече с яко резачка :bravo: Свиря предимно Металика малко Пантера и Слейър и разни трашърски работи :)

Отговорено

Еми ся Джаксан , флойд .. пък и як клийн звук ... мисля си че с някакъв пиезо ако му добавиш е единствения отговор , но ако не те влече яко резачка защо джаксан точно ? Какъв е бюджета ?

Отговорено

Харесва ми Jacksona защото е някъв курав и мисля че ще ми свърши чудесна работа години наред,харесва ми и заключването. Иначе сумата мисля че ще е към 600 лв може и малко по - скъпо.

Отговорено

Еми този модел е към 1000+ лева , където си го посочил в първия пост, тъй, че търси нещо друго. Можеш да си земеш Squier (не се бъзикам) имат хубави китари за тази цена около 600лв.

Отговорено (Редактирано)

Ако мислите, че всички тези марки в ценовия диапазон около 600 значат много повече, от надписа на главата, не сте твърде близо до истината, макар и някакви разлики да има. Купувайте каквото ви харесва, без да обсъждате твърде много. АКо решите да свирите повече, с времето ще започнете да разбирате кое за какво става, кое става за вас и кое - не.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Казваш, че работиш в пиано бар.

Ако искаш да си купиш електрическа китара точно за тази цел решението за Jackson е абсурдно.

Jackson за хилядарка е супер китара, но нищо в нея не е проектирано за целта, която искаш да постигнеш.

Не е случайно твърдението, че Jackson е китара за метъл, като почнеш от адаптерите и стигнеш до флойда.

За твоята цел си вземи китара с по-мек тон и фиксиран тонематик бридж, примерно с алнико-адаптери.

За сумата от 600 лв. се сещам само за Cort M600.

Отговорено

^Аз имам тази китара(но с EMG адаптерите) и мога да я препоръчам с две ръце. Отделно има и coil tap на tone pot-a, което е голям бонус при свирене на чисти канал.

Ако ще си взимаш китара с флойд и искаш да не се разтройва много много не мисля, че 600 лева ще те оправят. Може да потърсиш втора ръка и там може да излезе нещо свястно, но за нова се съмнявам.

Отговорено
А до 800 лв със заключване и с хубав чист тон ??

Китара за всичко няма. Първо помисли дали искаш да си вземеш метла или по-класически тип ел. китара.

Метлата звучи като метла.

Колкото и заколючвания да имаш, обърни внимание, че примерно блусарите твърде рядко свирят с Ibanez JEM и т.н., а много често свирят с Les Paul или Strat и т.н., въпреки, че последните изобщо нямат заключване.

Затова си помили добрте как искаш да звучиш и какво да свириш, защото китара, която да звучи изключително добре, да става за всичко и да има всички възможности няма.

Отговорено (Редактирано)
google_2002.jpg

мразя те

хората се мъчат да помогнат ти с твоя тъп гугал... щом е стигнал до форума сигурно и е потърсил но....

та по темата.Китарата коята си избрал е добра,нищо че е металска до колкото помня имаше дункан джазз адаптори или нещо от сорта и вадеха много топъл тон.Има флоид зимаи я ако не ти пречи по голямата цена

Редактирано от Dball