Jump to content
Българският форум за музиканти

Кажете Vst, което...


dr3amer

Recommended Posts

Въпроса ми е малко тъп, понеже съм 100% начинаещ в звукозаписа. Досега си записвах само китарата + разни ефекти и т.н. но когато започнах да добавям барабани, басове, втора китара и други инструменти, се сблъсках с разни трудности относно баланса на звука. Или по-точно как да направя така, че всички инструменти да се чуват както искам, но да не прекалявам, така че високите честоти да звучат като дъжд от карфици (да използвам терминологията от една др. тема), а ниските да не карат колоните да подскачат и тн. Та питането - има ли някакво VST, което като го включа на даден трак примерно в Reaper (понеже с това работя), то да показва в кои честоти колко dB се чуват? Един вид на трака на китарата примерно да ми показва колко децибела достигат средите, на трака на барабаните да виждам около коя честота е касата и прочие... Нещо в стила на малката "визуализация" на уинамп, там където се изписва времето, само че по-сериозно естествено.

Знам, че е по-добре да ги усещам по слух тия неща, но не разполагам с нищо по-сериозно от 2" компютърни колонки, а слушалки не използвам понеже имам проблеми със слуха по принцип и искам поне за начало да си помагам визуално, пък после ще се науча :) Мерси на тези, които са ме разбрали, а останалите - не ме хранете много :thumbs_up:

 

PS: Забравих да кажа, китарата ми е Jackson с EMG 81/85, записвам боцнато директно в Line-in, обикновено само чист сигнал, а после добавям ефекти. За барабани слагам Addictive, баса е някъв смотан синт от FL Studio. Sound card: Realtek AC'97 :)

Редактирано от dr3amer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.