Jump to content
Българският форум за музиканти

Дайте акъл...


Kanara27

Recommended Posts

Днес направо си "издялках" показалеца на лявата ръка. Свалих си почити целият пръстов отпечатък с едно ножче, като раната стана доста дълбочка.

Първо моето учудване - толкова беше загрубял че може би милиметър и повече беше кожата, но за жалост всичко това добре тренирано с времето "нещо" вече го няма в смисъл премахнато.

 

Въпросът ми е какво би помогнало са по-бързо заздравяване и възстановяване на изгубеният дебел пласт кожа?

Не ми казвайте(каквото си мисля) че ще се възтанови до нормална на дебелина кожа и после пак трябва да трупам като пчеличка докато се получи така удобният слой?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намери си тогава парченцето и си го лепни отгоре <_<

Какво очакваш, аз се съмнявам, че има някакъв начин, да се оправят нещата по - бързо.

Има китаристи, които са претърпявали катастрофи (Ингви, Лес Пол) и са свирели после, не се коркай толкова... :rocker:

Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не говорим за Тони Иомми на Блек Сабат, който свири без върха на някои от пръстите си на дясната ръка (а свири като левчиар при това). Спокойно всичко се оправя с времето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих те посъветвал да отидеш на доктор .... те неслучайно учат по 6 години и имат още толкова практика в специализация .(моля се да не те боли , но се пак нали знаеш че господ подлага на най - тежки изпитания тези който най-мн обича )

 

 

Иначе това е перфектния момент да изработиш технка в която показалеца не е непбходим ... или просто стани баре мастер ...

 

 

 

 

 

Едит : нямаше ли едно тарикатско прахче което си спомням от детството .... мн ефективно е .. пък и невиждам какво ке трупаш като пчеличка

тя кожата не се възстановява .... (В човешкто тяло само черния дроб има регенеративни способности )

Редактирано от BWC
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Точно, имат такива прахчета и аз съм ползвал. Само дето това, което имам е в малка бяла тубичка без никакви надписи.

 

Помага точно при открити рани и наранявания за по-бързо зарастване. Няма да навреди в никакъв случай, но въпроса е да отидеш в аптеките и да питаш за него, като: "трябва ми едно такова, ама не му знам името, прави следното...." :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, за подкрепата.

Зная че ще се оправи и зная за много по-големи музиканти претърпяли трагедии но точно сега ми се свири най-много... може би ще тренирам някой похвати на които до сега не обръщах достатъчно внимание и така.

За прахчето - мисля че се казваше сулфатиа..цол зол - нещо такова, но според доктора по добре лека дишаща превлъзка и само антибиотично кремче като гентамицин и подобни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти тъкмо една добра възможност да потренираш дясната ръка - примерно упражнявай тремоло с нея на свободна струна, string skipping или примерно флажолети :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са два различни подхода просто. Трябва да проверя какво точно има в сулфатиацола и как действа,но колкото до гентамицина действа антибактериално и предпазва от по-нататшни ифекции открити рани като твоята. Та слушай докора и чети кво пише на опаковката, казвам ти го като един бъдеш фармаколог(ако завърша де :girl_cray2: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако беше сервитьор, щях да те посъветвам да си го топиш в чиниите, докато разнасяш супа. :girl_cray2:

 

иначе сериозно, пожелавам бързо излекуване. :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми за да ти е забавно, може за покриваш показалеца с палец(където е възможно).Също така да развиеш техника на дясна кунка.А, що не се научиш да свириш без показалец?(би било много интересно).

Иначе сериозно, докато не се оправи няма да става за свирене(и други хубави работи, като бъркане в носа и някой по-интересни).Нали знаеш, че хремата минава за две седмици, а като я лекуваш - само за 14 деня!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз подобни проблеми решавам по следния начин: не е да "издялкаш пръста" защото така махаш и здравата кожа... аз си почиствам пръстите след като се изкъпя, когато кожата е "набъбнала", тогава тази мъртва загрубяла кожа се отстранява много по-лесно и без полезнени последствия..

не, че много ще ти помогна за момента, но ти давам съвет за напред...

Редактирано от Striker_II
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то и пемза може да се използва, в такъв случай.

 

А бтв, кво ги правите тия пръсти? През последните 2 седмици свиря по около 3 часа на ден и само в края на деня вече започват да ме болят пръстите, но кожата е само малко по-груба, няма никакви мазоли, нито пък се рони....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.