Jump to content
Българският форум за музиканти

Предлагам сцена


Recommended Posts

^Да, съгласна съм, че такава инициатива най-добре се развива в София.

Аз не съм била мениджър на клуб, но "от другата страна" съм била (макар че заработките в клуб никога не са били пари, на които да разчитам).

Ето няколко въпроса от мен, може да помогнат на автора на темата да поразсъждава.

 

Ето, примерно аз съм в някаква банда, набрали сме вече скорост по клубове в София и отиваме на свирня в Ботевград. Искаме да си заведем и публика - ама хората искат да си пийнат и после не могат да карат обратно до София. Има ли къде да се нощува след запой там? Колко струва това? Помислили ли сте за подобна предварителна организация за гостуващите групи?

 

Ако хората трябва да шофират обратно веднага след купона, те просто няма да дойдат.

 

@Slinky, според мен това е съществен фактор, който ти ограничава и клиентелата, и оборота - ако дойдат хора от друго място, ще си пият по едно безалкохолно, щото после ги чака път.

 

По моему, ако имаш възможност, отвори си клуб в София. Която банда ти прави оборот тук, пускай я и в Ботевград. И рекламирай ботевградския клуб чрез софийския - хем бандите ще те познават и ще поддържате смислени отношения, хем публиката ще си намери начин "да мигрира" и да си направи купона и там.

 

Важно е да имаш смислена КУХНЯ в заведението - не само алкохол (нищо помпозно или засукано, но прясно, добре приготвено и едно и също меню да се прави ВИНАГИ по един и същи начин). Това налага по-дългосрочни перспективи със стопанисването на помещенията, а също разрешителни, а също организация на снабдяването, и персонал. Платежоспособни клиенти няма да дойдат, за да слушат групи от връх Вола, а няма да искат да седят и на по 2 бири.

 

Не съм гледала сайта на кръчмата, ако някои от изброените неща вече са налице, ОК.

Така аз си го представям... Нека кажат и още хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 57
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Извинявам се за двата поста един след друг.

Посетих и профила в myspace.

 

Готинко е! Сцената е просторна, има атмосфера.

Сега ще ти кажа какво ми липсва (като човек, който - да речем - си прави сметка да дойде от друг град):

- адрес (може и с карта - къде сте точно)

- програма на клуба;

- семпли поне от добрите групи: свали малко записи от миксера и качвай лайфове - да се види, че клубът живее;

- снимки на някои блюда по масите и ориентировъчни цени;

- разписание на влакове и автобуси до 2-3 по-големи съседни града;

- ориентировъчни цени на нощувки в близки хотели (а може и комбинирано нещо да измислиш с някой хотел - при положение, че им пращаш клиенти)...

 

И подкрепям препоръките на писалите преди мен - направи клипче някакво и го пусни да се върти по местните кабелни телевизии.

 

И още няколко въпроса:

1. Групите (като казваш, че някои ти гонят клиентелата) не ги ли прослушваш, преди да ги пуснеш на сцената? Не на запис, а на живо (поне на саундчека, да речем).

2. Има ли елементарни ПИСМЕНИ инструкции, поставени на видно за групите място, КАК се борави с апаратурата? Даваш ли им ги предварително, да ги прочетат и да се подпишат, че са запознати с тях и носят материална отговорност, ако ти "гръмнат" или потрошат нещо?

3. Въпреки хартиите и подписа (ако решиш да внедриш това :) ), имате ли в екипа на клуба човек, който да отговаря за апаратурата и озвучаването и да им гледа в ръчичките, докато са на сцената? Проверява ли някой след края на партито дали всичко ти е налице? (Говоря за по-млади и неопитни групи или за такива, които не познавате и пр. - не за всички, естествено.)

4. Ограничаваш ли музикантите в консумацията на алкохол по време на работата? Примерно - не повече от 100 г твърд алкохол за вечерта. (Трябва да го правиш, въпреки че някои могат и да си влязат "на градус" или да си внесат пиене и пак да се чудиш що свирят безсмислени сола от Ботевград до Ямбол, а публиката ти бега надалече...);

 

Ммм, да. Написах един тон глупости... ;)

Редактирано от Angelina
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще си позволя да противореча на Ангелина.

Групата не трябва да си води феновете с нея. Освен най-верните. Идеята да свириш в друг клуб ( град, държава) е да спечелиш с нещо тамошната публика. В този ред на мисли не смятам, че е от значение кой къде ще спи. Който иска да спи - ще си намери къде. Особено за феновете. Клуба не трябва да осигурява спането на феновете. Напротив, той трябва да се грижи неговата клиентела да е доволна. И като покани някоя група да свири редовните клиенти да останат доволни.

 

Всеки ли тряба да ходи да свири там - НЕ.

Значи аз си имам група, като реша да свиря ще се обадя на Слинки и ще го питам каква му е аудиторията. И ако нашата музика съвпадне с техните изисквания - отиваме и свирим. Абсолютно съм против безцелното свирене и мнението, че щом един клуб е рок, то вътре може да се свири всичко без чалга.

 

Това за менюто и билетите вече би трябвало да е насочено към клиентите на клуба. Едва ли много хора ще се вдигнат до някъде заради менюто. А и да кажем, че се вдигнеш - колко пъти ще го направиш следващия месец? Слинки трябва да се погрижи да си задържи публиката и да я увеличи на местно ниво. Според мен.

:metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

...Обаче имахме няколко печални опита - групи, които са известни и уж трябваше да докарат публика - не успяха. Аз след като съм обещал хонорар си бръквам по-дълбоко в джоба и плащам...

Ами..., аз останах с впечатлението, че авторът на темата изхожда от такава хипотеза или така иска да се случват нещата в клуба му.

За преспиването - не казвам, че в клуба трябва да се разгънат походни легла или наблизо да има паркирани кемпъри (за по-дремливите "фенове" :rocker: ), но на мен ми се е случвало приятели от чужбина да ме питат кога имам участия, че те искат да фръкнат до БГ - да си направим джамбурето. Да допуснем, че по същото време имам участия в клуба на @Slinky, не може ли, като звънна да запазя маса, да го помоля да направи и резервации за хотел? Чисто организационно е по-удобно, ако човек пътува до там (не че той трябва да стопанисва и хотелска част).

 

А за храната и аз съм на мнение, че едва ли е първи приоритет, но ако бандата е кофти, клиентите поне не трябва да се мусят на менюто. Рискът трябва да се разпредели някак си. Ако човекът не печели от групите, поне от "ресторантската функция" да не губи.

 

Нито едното, нито другото лесно може да се изкара "на плюс", аз съм убедена. Особено когато инициативата е нова и "локална" - трябват много маневреност и въображение, и нерви, и идеализъм, за да постигне човек успех. :greenangel:

 

Ние едва ли сме дали готови отговори, ама дано сме провокирали @Slinky да си зададе подходящите въпроси...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздрави и благодаря на всички, които са взели отношение по темата. Тя беше позамряла малко, но явно са се появили идеи и вие сте ги изложили. Значи някои от идеите вече се опитваме да реализираме, над другите ще помислим и ще вземем отношение. Всички имате право в някаква степен и аз много не радвам, че се включихте. Това беше и основната ми идея с подхващането на темата. При мен основния проблем е неясното все още статукво относно договора за наем. Но след няколко месеца изтича стария и ще подготвим нов. За да мога да инвестирам по-сериозно се надявам най-вече да мога да сключа договор за наем за по-дълъг период. Поне 3 години. За да си позволя да хвърлям пари. Иначе развитието на нещата е много съмнително. Сайт на клуба тепърва ще се прави. Намерих дизайнер, който мисля че ще се справи добре. Мисля, че до лятото сайта ще е готов.

- Кольо - благодаря за подкрепата и инфото относно картинката в Европа. Наистина ми се иска да излезем извън рамките на кръчмарията, да се създаде конкуренция, групите които си залужават вниманието да се появят в полезрението на феновете и да останат в това полезрение. Това е една от основните ми идеи, давайки сцена за жива музика. Иска ми се разбира се групите да изкарват достатъчно пари за да могат да си покрият разходите, а не да мизерстват пътувайки от град на град. Макар че всички, дори и най-великите групи са мизерствали в началото на кариерата си и са свирели буквално за едното ядене. И са спели в бусовете, с които са пътували. Но това е част от "романтиката" все пак.

- Ангелина - благодаря за идеите, някои от тях стоят вече на дневен ред, някои за които не съм се сетил ще си ги впиша в тефтера. Това за преспиването е също много важно, защото Ботевград не е далече от София, фенове на някои групи са идвали, но все пак това не е масово явление. Обаче - нашия певец ( на групата ни в Ботевград ) и мой настоящ съдружник ми е разказвал не веднъж за америка, където той живя 7 години, че не е проблем да решиш да отидеш на концерт на 100-200 километра, да си намериш хотел, да останеш да спиш или ако искаш да се върнеш. При наличието, че наистина си фен на някоя банда, не е проблем да отидеш да гледаш концерта им и в съседния град. Може в твоя град датата да не те устройва. Толкова ли голям проблем е да се врътнат 100-150 километра с една кола? И дори един човек от компанията да не пие, за да шофира? Та нали пътя ще дойде по 4-5 лева на човек. Ако ти искаш да си направиш купона не мисля, че ще очакваш да излезеш с 5-10 лева за вечерта. Ако наистина феновете нямат пари, поне веднъж в седмицата да се поотпуснат, по-добре да си купят една бутилка водка и да се съберат у дома да си пият и да си слуша музика. Като знам, че в София например има клубове където 50 лева няма да ти стигнат за една вечер, какъв е проблема да похарчиш 5 от тях за път и да дойдеш в Ботевград. Вероятно таксито в София ще ти е доста по-скъпо. Но наистина ще имам пред вид идеята ти относно хотелите, ще включа информация и линкове в сайта, а даже ще проведа някакви разговори със собствениците на хотелите в Ботевград и района.

Разбира се искам доста сериозно да наблегна на рекламата и съответно в сайта да има колкото се може по-подробна и актуална информация, относно програма, групи, цени. Да има форум където да се дава обратна връзка и идеи за клуба. Да има дори онлайн резервация на места.

- Рафо - благодаря за идеите и подкрепата, закъснявам с информацията, която бях ти обещал - виновен съм - признавам си. Но се захванах с прекалено много неща напоследък и почти не се прибирам в къщи. В най-скоро време ще се опитам да попълня файлчето и да ти го пратя.

 

В крайна сметка, трябва да се постарая да създам отново банда, която да е на линия винаги в клуба, ( защото така съществуващата се разпадна ) за да има възможност след свиренето на всяка една гостуваща банда, да продължава купона било под формата на джем сешън или каквото и да е било подобно. Клиентите искат да се забавляват - те са дошли да слушат жива музика. А не всяка група може да свири толкова дълго, колкото клиентите искат.

Само за протокола, не знам дали съм го споменавал, но когато с бившата ми банда No Smoking ( не тази на Кустурица :thumbs_up: ) обикаляхме клубовете сме свирили понякога до 6 сутринта. Като се е случвало да свирим някои парчета по 4-5 пъти по желание на публиката. Но в случая когато публиката се кефи и иска купон - трябва да и го дадеш. Иначе потъваш в забрава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Това, че един може да не пие и да кара, е ясно. Ама си правя устата, щото аз не пия по принцип и в такива случаи винаги шофирам на връщане, а не искам. Не ми е за петте лева (на калпак) за път. Не искам да отида на купон и да се чувствам "като подгонена" - в 3-4 часа през нощта - беж обратно за София по Ботевградско шосе.

 

...с бившата ми банда No Smoking ( не тази на Кустурица ;) ) обикаляхме клубовете сме свирили понякога до 6 сутринта. Като се е случвало да свирим някои парчета по 4-5 пъти по желание на публиката. Но в случая когато публиката се кефи и иска купон - трябва да и го дадеш. Иначе потъваш в забрава.

 

И такива банди съм виждала. И тук съм на различно мнение - предпочитам изпълнението на групата да е с КОНЦЕРТНО КАЧЕСТСВО, а не да е "много".

 

Аз не съм типичният "впиянчен фен" - не се води по моя акъл. ;) Но ти го казвам, за да си намериш "таргет групата" на заведението и да съсредоточиш усилие да я привлечеш и задържиш!!!

Успех! :thumbs_up::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен идеята лично ми харесва дори по някое си време бих пробвал и тая дестинация ...

въпросът е че при принципно добра организация бих отищъл там не по-често от веднъж на 3 месеца ... като изпълнител. Не че не би било хубаво да е по-често при добри първи спомени де, но ще стане банално което няма да доведе до нищо добро нито за бандата нито за клуба.

През останалото време бих търсил клубове предимно в София където пияниците са гарантирани...

 

маааалко са ме изпреварили с идеите, но - да, наистина е притесняващо мястото (имам предвид градът). Аз например не бих отишъл (като публика/пияница) ако не си гарантирам връщането (било и без хората с които съм отишъл).

 

Ще си позволя малко :thumbs_up: с цел пример :

Принципно не съм от София а от един град на м****та си (СИ България) - Генерал Тошево. 40км от К(р)аварна ...

Ами мога да кажа че не е имало концерт организиран там на който не съм бил поканен да ида с компанията (друг е въпросът че повечето случаи съм им отказвал по една или друга причина) ...

Идеята е в това че всичко си се организираше ден два преди да тръгнем и се знаеше кой с кого отива, с кого се прибира и т.н. подробности ...[*под кого разбирайте (кого, как, кога и т.н.)]

 

Още нещо: със част от същите пичове свирихме по едно време, ама аз се махнах (заради разни стилови и идейни разногласия)

..... таааа тия същите пичове в един момент си организираха участие в Димитровград ... не знам как успяха но отидоха и са се разцепили (пак въпрос на организация) .....

 

Край на :thumbs_up:

 

Това до което достигам като извод е, че всичко е въпрос на организация ... базирана на предварителна информираност (реклама)

... и повече ентусиазъм

 

Всичко друго ще дойде от самосебеси .... аз съм на тоя принцип

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, така си е, прав си за организацията. А това което за сега много куца на нашия клуб и е едно от първостепенните по значение неща е информацията. Просто рекламата ни е на много ниско ниво. Трябва сериозно да наблегнем на това. Именно за това ми се иска сайта на клуба да заработи колкото се може по-скоро. И да предлага колкото се може повече и актуална информация. А че групи има много - вярно е. Аз си имам поне едно 10 банди, които спокойно могат да поемат програмата за 2 месеца. При нас традиция стана да се свири само събота. Пробвахме и петъците, но се оказа, че няма толкова много публика. Просто поне половината публика - около 30-40 човека си идват постоянно и петък, и събота. И ако в петък има група и си похарчат повечето от парите - в събота не идват. Така че с 10 банди може и 3 месеца да се покрият спокойно. Но една от идеите за тази тема беше, освен всичко друго да пораздвижа духовете и да накарам още банди да се замислят за изява в нашия клуб. Основното нещо което ме вълнува обаче е, да не рискувам да обещавам хонорари, които не мога да платя. А от друга страна ми е съвестно да кажа на някоя банда от Пловдив, Бургас или Варна - пичове елате, пък ще видим какво мога да ви платя. А нали това е важното нещо - да има сцена за бандите в цялата страна. Да ги видят и чуят феновете. Между другото освен снимките е добре наистина да има и някой и друг клип качен на сайта, някой спомена и тази идея. Все пак няма проблем да се запише видео, даже самите банди често си носят камери и се снимат. Само трябва да се качва инфото и на нашия сайт (бъдещ ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като няма да имаш възможността да плащаш някакъв по-висок хонорар,нормално е и групите да не са на въжможно най-доброто ниво.Все пак условията определят и качеството на услугата. От наблюденията ми мога да споделя няколко неща :

1. Реклама ! Това е най-важното ! В малкия град няма много публика за различна от чалга музика. С подходяща реклама обаче,може да направите мястото модерно ! Освен,че всички почитатели ще се асоциират с "Рок клуба",ще привлечеш и разни заблудени хора,които ще увеличат приходите ти.

2. Кухня ! Задължително ! Така ще можеш да печелиш повече през седмицата и когато има група да и предоставиш с една идея по-добри условия.

3.Само една група седмично :offtopic-001: В малък град, свирене петък и събота ще е убийствено. Както за хората,така и за клуба,а и за "2рата" банда :D Даже и през една седмица да е свиренето - пак не е зле.

4.Идеята за хотела също не е лоша. Ще се случва да идват групи,за които това е единствено участие и нищо чудно да си имат "фенове",братовчеди,гаджета...с тях.

5.Веднъж в месеца развързвай кесията и плати на някоя от добрите/вървежни клубни банди. Така ще привлечеш и хора,които иначе не биха дошли да слушат някоя ученическа група(нищо против тях).

6.Бъди внимателен :) Още при първата издънка/некоректност ще се намери кой да те "наплюе" тук във форума.А дори и проблема да не е в теб - "иди обяснявай, че нямаш сестра"...

 

Успех с начинанието :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе-хе, вярно - така е, особено с издънките. Аз дори не съм се издънил, а все пак се появиха и критични забележки относно темата. Представям си, ако бях се издънил какво щеше да е. Но реално погледнато и аз така си мисля - по-добре е да наблягам на стабилна реклама, защото след първоначалния наплив повечето хора се нарадваха на клуба и вече не го посещават толкова често. И наистина са прави, като казват - ами аз като не знам коя група ще свири си намирам друго занимание. Има плакати пред клуба и на няколко места по центъра, но ако нямам време да мина от там и да видя, не идвам. И от доста време ми беше направена такава забележка, но при наличието, че бяхме трима съдружници, а всеки един си има някакви идеи, които малко или повече се различават от другите беше трудно да се реализира каквото и да е. Най-вече ако е свързано с инвестиции. Ако един иска да направи неща, другите не искат и така. Сега обаче се надявам до края на този месец да приключим с прехвърлянето на фирмата на мен и да се нагърбя сам с решаването на проблемите. Като вече ще съм отговорен пред себе си. Ако направя нещо - за мен са си всички плюсове и минуси. Няма да се сърдя на някой друг или да се оправдавам с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе-хе, вярно - така е, особено с издънките. Аз дори не съм се издънил...

Ееее, не се батисвай, ти обяви темата с идеята, че има проблем за решаване. И като някой каже, че нещо куца, ние четем и... "наточихме балтиите". :)

Поздравления за рекламата и за сайта в нета! Сега ще кажа още с уговорката, че пиша част от нещата не просто като клиент на клуба или потенциален участник (на сцената), а и от гледна точка на практиката си като преводач. Тя е съсредоточена предимно на територията на БГ и ще се спра на някои характерни особености, които много могат да се "вържат" с твоя клуб.

Това НЕ Е ОФФ ТОПИК!!

През последните години в доста ведомства и администрации се провеждат какви ли не програми, свързани с какви ли не обучения и семинари. Повечето министерства и агенции имат собствени бази - от едното време. Те са като почивни станцийки - с хотелска част, кухня и зала за обученията. И си командироват там служители от цялата страна за целите на такива семинари. Това обикновено са изолирани места - из планините, дълбоката провинция, крайградски зони и готини курорти.

Сега следва интересната част:

Като отиде една група 30-40 души на такова местенце, и се затворим 3-4 дни в капсулата на пълната изолация и бачкането, от 2-рия ден повечето хора почват да се чудят къде да идат вечер. И в най-близкото село да има клуб с жива музика, ако НА РЕЦЕПЦИЯТА на базата се дава информация или просто има стенд с материали и листовчици, почти цялата група ще реши да се отбие - барабар с чужденците.

Къде си ти в цялата тая история?

- На рецепциите на най-оборотните хотели в Ботевград, Враца и Правец има ли рекламни материали за твоя Оазис на рока (то звучи толкова екзотично, че ти трябва да се стремиш да станеш туристическа атракция!!!)

- Задължително се свържи с туроператори, които да почнат да предлагат на клиентите си да посетят твоя клуб.

- За ведомствени бази на министерства и предприятия - мисля, че Врачанският Балкан трябва да крие такива кътчета, Правец и Вършец - също. Във Вършец не съм била отдавна, но, доколкото знам, доста го потегнаха по проект "Красива България".

- Ботевите чествания в твоя край са толкова характерна проява на СЕЗОНЕН ТУРИЗЪМ, че това също трябва да те ползва (В Общината и читалището в Скравена, например, са решени да превърнат костницата в туристически обект).

- "Леденика" е там - не ходят ли хора по тия места?

 

Така си го представям горе-долу. Ослушай се в един радиус до 80 км кои места и градове привличат поток от хора (flow of feet) и заставай НА ПЪТЯ на потока, за да отбиеш част от него към себе си.

Направи си едни рекламни "листовчици" със снимки (на клуба, бандите и менюто), данни за контакт, телефони за резервация.

Състави си един мейл-лист от (1) рецепциите на хотелите, (2) рецепции на ведомствени, фирмени и университетски бази, (3) приемните на разни фирмички, (4) най-близките бензиностанции по шосето.

И веднъж в месеца пращай актуални материали до тези места по пощата, които да се раздават free - на свободен достъп на гостите на хотелите и клиентите на останалите местенца. Логото на клуба да остане едно и също по всички материали, обаче - за да не се объркват възприятията на клиента.

 

И имай грижата да организираш банди и вечери, които наистина - поне веднъж месечно - да защитят представата за клуба като "Оазис на рока". И гледай да рекламираш онова, което наистина можеш да предложиш (като музика, кухня и атмосфера).

 

Ти, доколкото виждам, си се ориентирал към някаква клиентела от ученици. Това няма да те храни. На учениците трябва да им бъдеш "като родна майка", те нямат доходи!!

Ти си на международен път. Оазис на рока според мен трябва да стане известна туристическа дестиинация и в Румъния. И банди от там трябва да идват при теб (в даден момент).

 

Ето, готово, сътворих поредната глупост, но помисли. 20% от написаното може и да ти свърши някаква работа.

Айде, сполай ти, както му се вика! :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, благодаря, понякога и съвсем отвлечени идеи могат да се реализират и да имат успех. Всичко това което си ми написала го копирам и записвам в тефтера. Може да звучи на моменти като утопия, но знае ли човек? За мен клиентелата от ученици не е супер важна, но е добре да се осъщесвява връзката между поколенията. Защото покрай чалга културата тези неща малко се прекъснаха. Познавам хора, които слушат читава музика, а децата им въртят гюбеци в чалготеките. Макар и да не са много такива, ги има. Но хубавото е, че пък има и не малко хора, които идват целите семейства, но тийнейджърите си купонясват в тяхната компания, възрастните - в тяхната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчетох всичко и много ми хареса споделения опит на колегите и факта, че един собственик на клуб се е замислил какво трябва да се промени, за да се получат нещата. Браво!

 

Едва ли някой сам притежава пълната рецепта. Тя ще се нареди като пъзел, а вече виждам, че е почти нареден. Пиша тук, за да добавя едно малко, но важно нещо. Работя и имам контакти с хора от цял свят, който идват тук. Говорили сме си и съм си изградил мнението "Какво е едно заведение, можеш да познаеш, като посетиш тоалетната му" като 300% вярно. Не съм посещавал клубa ти, Слинки (живот и здраве само да има :punk_guitar: ), но споделям това като съвет, за да го имаш впредвид. Ако тоалетната ти е дупка, значи и бон филе с нацъфръцан сос от финландски боровинки няма да спаси заведението от марката "ДУПКА". Тук в София, например, има няколко дупки и всички знаем кой са те. Сравнете, пак например, тоалетната на бул. Васил Левски с тази на ул. Драган Цанков (за да не споменавам имена на зведения)! Има малко разлика и в заведенията, и в хората, които ги посещават и в платежноспособността и културата им, нали?

 

Не забравяй, че хората (клиентите) вече знаят какво е качество и го търсят. В наши дни, българина попътува и продължава да пътува из света и манталитета му на неизлизащ от черупката си вече е променен. Така че направи качествен клуб с мисълта че ако е такъв, ще го посещават и хора от други близки градове. Враца, например, е доста близо. И ако мястото е готино, уикендите ще е фраш. Хората искат разнообраие и качество, толкова е просто. Дай им го! Колегите вече споменаха другите важни неща, като кухня и т.н. да не повтарям. Направи, обаче и една тоалетна, която да е австрийски чиста и да ухае приятно, да има топла вода. Поддържай я, поддържай ред и чистота във всичко и ще си доста крачки напред. Това е минимума за успех в този бранш.

 

Оше един приятелски съвет - ако мислиш, че се шегувам, заяждам или че не съм прав, моля те, откажи се!

 

Упсех!

Редактирано от Vynyl Sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, благодаря,

така - прав си и за това. А макар на пръв поглед да не е толкова важно - има си голямо значение. А аз трябва да го оправя тоя проблем, защото проблем с тоалетната си има. Не съм го споменавал, но е факт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

според мен скачаш от едната крайност на другата крайност... Твърд хонорар мога да разбера защо не искаш да даваш винаги, но това да искаш наем от групата за да свири минава границата... не може само групата да е под ножа и доста от групите, които биха напълнили клуба просто няма и да дойдат... освен това не знам как си представяш, че от в най-добрия случай 300те лева, които могат да се изкарат от вход, групите могат да си покрият разходите, които са в пъти повече от това, което ти смяташ, да си платят за реклама, че даже да има пари и за мениджър... абсолютно несериозно ми звучи... като си се хванал с бизнес е ясно, че ще има някакъв риск и просто трябва да се погрижиш да го ръководиш така, че като теглиш чертата, да си доволен от резултата...

 

иначе 30те лева като за репетиционна са неадекватни и защото като отидеш да репетираш, консумацията си е носиш и приятелите ти, които идват не заради мястото, а само заради теб не пралщат на репетиционната за консумация, а също си носят... което в контекста на клуб просто не става...

 

ПС: май не бях прочел втората страница от темата като писах и се извинявам ако повтарям вече казани неща или неща, на които е отговорено

Редактирано от yourkiller
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.