LucaTurilli Публикувано Март 17, 2009 Публикувано Март 17, 2009 Сега имам на Креатив Creative AudioPCI (ES1371,ES1373) (WDM). Тази е външна през ПСИ слота. Имам вградена, използваща Realtec SoundMan.exe, но не ми харесват особено многото странни настройки. Все като включа/изключа нещо на ново трябва ръчно да се добавя. Засича ми микрофона като Power Speaker, което е леко малоумно. Чудя се нова качествена звукова карта ли да си взема и във Варна от къде. Можете ли да ми препоръчате и колко струва. Някакво сравнение примерно на аудио запис да видя каква е разликата с обикновенна звукова карта и качествена. Дисторшъна (gain) колкото повече се увеличи повече бръмчи. Тонколоните ми са добри не е от тях. Нямам кубе искам софтуерно да изкарам добро качество. Ако много искам ще ви разбера, но си мисля, че друго прави бръмченето. Цитирай
synchu Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 С какъв бюджет разполагаш? А "Добри тонколони" е относително твърдение, ако ти трябват за свирене само и слушане на музика и игри, тогава може да не си претенциозен. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 Търси втора ръка некво M-AUDIO, може и 1010 LT, пък за брума, е важно китарата екранирана ли е, кабелите ти как са D.I box ползваш ли? и още много фактори. Иначе картата нова е кам 300 лева сигорно вече... Ще те излъжа, за точна цена, но е хубава картата.! Цитирай
H.R. Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 (Редактирано) Позволявам си да пиша в темата на човека защото ме вълнува същия проблем и също съм от Варна - да не пускам излишно още една тема. (ползвам също някакъв вграден Relatek , който е на дъното и distortion педалче което ми върши идеална работа - без кубе съм засега) и се чудя каква аудио карта да си купя и от къде. При мен проблема е чистата китара - записа излиза с един шум едни пулсации... (при distortion звук не се усещаt defekti), педалчето ми играе роля и на DI-BOX. Видях тук нещо по-евтино на Beringer в една по-стара тема и не знам дали ще свърши работа ? Visit My Website Та ако колегата е постигнал някакъв успех моля да сподели Редактирано Март 20, 2009 от H.R. Цитирай
H.R. Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 Тази джаджа тук изглежда също добре Beringer като за аматьор така да си правиш в къщи записи и това-онова сякаш е направо идеална. Има си и софтуер. Само ме притеснява като и четох техн. данни че входния импеданс е 400 кОма (високия - hi , щото има и нисък lo 250 - отстрани с копчето се сменя) а този идващ от всяка китара е около 1000 кОма и може да има орязване някакво. Решението би било DI-BOX или няккаво педалче дето да го играе същаат толя сложено между китарата и тая джаджа. Незнам ... Цитирай
abstract iv Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Аз ползвам M-Audio Delta 1010LT, дрънкам на бас (активен!), директно съм го бучнал в картата и право в Cubase - перфект звук, никакви грижи !!! Нямам никакви допълнителни боксове, ампове, миксери и така нататъка но звука е екстра въпреки това! Картата определено си струва парите ! Цитирай
H.R. Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Ами то аз май си реших проблема - просто пробвах запис на Qubase през друг драйвер - известния Asio4all - тоя път проработи - голяма разлика в чистотата на звука - поне за моите нужди това ме устройва . Преди бях писал тук за едни проблеми при презписа на ударни от MIDI в Audio в Qubase - едно ехо , едно омазване - сега всичко се оправи. Но пък има разлика в тембъра при запис със стандартния (стария) ASIO драйвер и Asio4all. Цитирай
Recommended Posts