KPOKOTAM Отговорено Април 12, 2009 Share Отговорено Април 12, 2009 Да добавя и аз само, че взех обикновен firewire адаптер за декстоп компютър от един магазин срещу парка Заимов, от паметника на Левски надолу към Подуяне, два 6 пинови и един 4 пинов вход, още един вътрешен 6 пинов, неизвестна марка и чип, но вървят със сериозни неща за многопистов запис, и засега, да чукна на дърво, без проблеми! Мисля, че ако сложите малко повече РАМ също няма да е излишно! Никакъв шум, закъснение или проблеми от сорта - аз съм с трите крака за firewire vs. Usb! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Април 14, 2009 Share Отговорено Април 14, 2009 (Редактирано) Да се изкажа и аз.... след много ровичкане си взех дъно гигабит, с ТИ чипсет на вградена 1394 карта.... Не знам, дали си внушавам, ама Yamaha n12 (интерфейс, контролер, аналогов миксер) работи (зарежда) по "бързо"... по другите кабини имам карти ВИА, и М-аудио интерфейси.... няма никаква драма. Та, ако не става дума за FW 800 интерфейс, или нещо до 8 канала...май няма смисъл. УСБсрещу 1394? теоретично става (скоростта на усб2 е по-голяма), на практика го избягвам. Не искам на един и същи порт да ми се разпределят принтери, фотоапарати, картридери, скайпкамери и т.н. Редактирано Април 14, 2009 от VSTi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krissito Отговорено Юли 27, 2009 Share Отговорено Юли 27, 2009 Малко се извинявам, че не е точно по темата, но понеже става въпрос за firewire искам да ви попитам как седят нещата с видео камерите. Имам камера от '92г. и единствения начин да се прехвърли видеото на компа е с firewire кабел. Ако някой е наясно как седят точно нещата плс да ми пише Дали изобщо би станало с толкова стара камера и трябва ли да си купувам карта...? Странно е, че в целия чичко Гугъл само тук се спомена за такъв кабел и предварително се извинявам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Юли 27, 2009 Share Отговорено Юли 27, 2009 Не пишеш какъв точно модел ти е камерата, но с голяма сигурност мога да предположа, че е аналогова. Т.е. има аналогов изход (видео + аудио като RCA конекторите) или в най-добрия случай - композитен 'S-video' куплунг. Това не може просто с кабел да се вкара в компюъра, ще ти трябва адаптер, който да дигитализира цифровия сигнал. Такива има много модели, външни и вътрешни (карти), цените им варират много, примерно от 30 до 300 евро. Най-евтините са хвърлени пари на вятъра: работят, но качеството на цифровия образ е по-лошо от аналоговия - като от стар модел телефон. В границите 80-120 евро една от по-надеждните фирми е Pinnacle, устройството и Dazzle е вече в 5-6 то поколение и за парите си е едно от най-добрите и лесни за работа. Имат и по-нов пордукт (мисля, че се казва просто Pinnacle Video Transfer), който има повече избор от резолюции и ще покрие със сигурност максималното качество на аналоговата камера; може да пише дори на диск без РС или даже директно на флаш-стик USB памет. Потърси в Гугъл с термините "video capture" "tv capture" или "video transfer" - надявам се да бях от полза. На слука! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krissito Отговорено Юли 27, 2009 Share Отговорено Юли 27, 2009 Благодаря ти много Бицев ! Наистина камерата е аналогова и не ми се ще да я заменям с цифрова, въпреки че ще излезе май по-евтино Разгледах в гугъла, има доста предложения... но в момента камерата не е при мен и не мога да преценя точно от какво ще имам нужда. Адаптер 100% отново и може след седмица пак да те питам нещо по въпроса Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 28, 2009 Share Отговорено Юли 28, 2009 ...Имам камера от '92г. и единствения начин да се прехвърли видеото на компа е с firewire кабел... Аз доколкото виждам от гормия ти пост тя има FireWire/1394/iLink изход? Аз ли греша или нещо е сгрешено в цитираното изречение? Щото пък и 1992 г. ФайърУайър... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts