Jump to content
Българският форум за музиканти

PCI to Firewire адаптер


DJ SKRATCH

Recommended Posts

Искам да си купя външна карта, но дъното ми няма FireWire. Има ли смисъл да си взема PCI to FireWire адаптер или да минавам на вариант USB?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

firewire е много по добра оферта от усб, много по-стабилна работа

 

смисъл от контролер има, още повече че не са много скъпи, аз си взех преди време един за към 30 лева и работи чудесно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора! Значи ще взимам "преходник" и аз. Сподели откъде си го купувал и има ли особености при инсталирането?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля че от мост, беше с контролер на VIA

даже драйвер не трябваше, само забодох картата и уонбоза я разпозна

 

само че преходник е грешен термин в случая, това е контролер :) адаптер също минава :thumbup:

 

като гледам в момента на склад имат само този

http://mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=29195

 

моя е с по-малка платка и има 2 големи и един малък конектор, и значително по евтин

 

т.е. може да пробваш и в някоя друга фирма за нещо по-тънко, защото тоя д-линк е 30 долара

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти всички производители на аудиоинтерфейси, базирани на FireWire интерфейс, препоръчват контролера да е с чипсет на Texas Instruments. Иначе вероятността да има проблеми при запис/възпроизвеждане на звук нараства в обратно геометрична зависимост от цената на контролера....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ползвам и аз темата на колегата и да питам как стоят нещата с лаптопите? Там нямам firewire, но ми казаха, че може да се вкара с адаптер на слот-а за card reader. Някой ползвал ли е такова чудо и има ли идея от къде да си взема подобна джаджа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези които препоръчват TI също така препоръчват и VIA, смятам че последните спазват доста стриктно спецификациите, и също така се намират сравнително по-лесно по магазините, моля те не съди за нещата единствено по цената им :cheers2:

 

We recommend a firewire card that ONLY has s400 firewire connections and preferably with a Texas Instruments or VIA chipset.

 

http://psfaq.presonus.com/index.php?sid=1&...&artlang=en

 

 

Да ползвам и аз темата на колегата и да питам как стоят нещата с лаптопите? Там нямам firewire, но ми казаха, че може да се вкара с адаптер на слот-а за card reader. Някой ползвал ли е такова чудо и има ли идея от къде да си взема подобна джаджа?

 

Имаш лаптоп без firewire? Това е голяма рядкост според мен :bravo: Както и да е, можеш винаги да си вземеш PCMCIA адаптер и немаш проблеми

 

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529195&t=0

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май в България е голям проблем - питал съм на две-три места (Jar, Most и Виртуална зона) - отговорът беше уклончив - "ми не знаем, може би с поръчка, ама за какво ви е"....

Остава нещо по интернет магазините да се търси - там поне има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз моят съм го взимал от "Раковски", където има 3-4 компютърни магазина, но не помня точно от кой, а беше чист късмет че го имаха и го взех направо - Texas Instruments. Тва става обаче преди повече от година вече може би, а цената беше към 70 лв. Използвам го с M-Audio 410 и като изключим драйверите на М-Аудиото, всичко работи перфектно. Понеже е само с един 6 пинов вход, може скоро да трябва да го сменя (след около месец може би), така че ако някой е на зор да пише едно лично.

:metalist:

 

П.П. Лаптоп с вграден firewire качва цената, да не прая на разбирач, ама 50-100 лв.. И там вече други проблеми - липсващ драйвер на XP за firewire, при мен поне само с Vista, ъпгрейди, чудеса.. Dell Inspiron 1521, 2 GB RAM

 

Edit: Като си намеря Експрес картата с firewire за латопа мога да пиша дали наистина работи, щото си спомням че ми беше последната стъпка преди да сложа Vista (въпреки вградения 4-pin firewire).

Редактирано от KPOKOTAM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Такааа.. Не знам дали, но се надявам на някого да съм от полза!

 

Sunix 1394A ExpressCard, както писах по-горе я пъхам в лаптоп Dell, 2Gb RAM, 1.8 Dual Core, чипа уж е Texas Instruments, разпознава го само Vista-та, при ХР избщо няма такава работа.. :cheers2:

Така, разпознава ми и M-Audio 410, но когато пусна Gitar Rig 3 или Audition 3, всичко забива и толкоз! Писах на т.н. прозводители и вижте какво ми отговориха:

 

"Dear Sir

1.Would you please try insert the 1394 ExpressCard into your laptop, then booting your system.

2.Is there any firewire device you are connecting?

3. Please try to re-install Adobe Audition 3 or Guitar Rig 3 software again?"

 

Аз мисля, че няма смисъл да им пиша, устройството или работи, или не, все пак се пънат че работи без драйвери и т.н., че и до 400 Mbps, но според мен не става за музика - запис или лайв, а за фотоапарати и т.н. Експрес картата ми е струвала 100 лв, и честно казано от нея няма голям смисъл (освен ако аз не бъркам нещо), дайте ги за вграден firewire, да ви е мирна главата!

Успех! :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ходих до "Раковска" преди няколко дни и нямаше никакви с чип сет на TI.

Преди това обикалях и други места и никъде...

 

 

Накрая взех една неизвестна за мен марка(мога да потърся името, ако има заинтересовани) за 18,00 лв. и fireface-a тръгна с нея идеално! Даже днес записахме за първи път цялата банда :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ факт

 

Почти всички производители на аудиоинтерфейси, базирани на FireWire интерфейс, препоръчват контролера да е с чипсет на Texas Instruments

- факт

 

Понеже всички СД и повечето ХД видео магнетофони и камери имат ieee - 1394 като основен интерфейс, та лекинко ми се понатрупа опит.

Та ТИ работят безотказно с всякакви магнетофони и периферия, но в къщи имам някаква пишка с 3 дупки (марка и модел не знам), която също работи супер ОК и досега не ми е дала проблем. Примерно слагал съм я на почти пишеща машина и съм катерил DVCPRO50 (up to 50 Mbit/s). Купих я преди 4 години за около 20 лв. на старо.

Също и firewire-то на одиджито не ми е дало драма, като закачам каквито и да са шитове за него. И на дъното имам и там няма драма, а компютъра е стар.

Също така не съм имал случай да забия картата директно на работещ комп. и ХП да не я познае. Единствения проблем който съм имал е с един точно определен дек (не модел - бройка) на точно определено дъно (не модел - бройка).

Май не съм много от помощ ама това е от мен. Работя основно си тоя итерфейс и го броя за един от най-сигурните по принцип.

 

Тези които препоръчват TI също така препоръчват и VIA, смятам че последните спазват доста стриктно спецификациите, и също така се намират сравнително по-лесно по магазините, моля те не съди за нещата единствено по цената им

Абсолютно. Най-много VIA джвъчки са ми се изтаркаляли през годините - оплаквания нямам. (виждал съм и обратно натикан кабел - шоубизнерс все пак). Но понеже нали TI + Avid + Pro Tools = да си е.е и техниката, цената е друга и малко празни приказки има повече в нета.

 

Колега presly, знаеш ли къде продават контролери с чипсет на Texas Instruments случайно?

Може да се уреди, но трябва да попитам инженерния състав, че аз не пазарувам. Нещо не ми се доверяват да държа кинти... :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.