Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам нужда от съвет за барабани!


Recommended Posts

Ами пичове ... знам че сигурно мн такива теми се пускат, ама ми трябва спешно помощ... искам да ми препоръчате барабани до около 2-3 хиляди лв от рок нагоре ....( с чинели и кардан) .... мерси предварително :greenangel:

 

 

Ники

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си уточнил нови ли да са или може и "n"-та употреба?Защото нови с чинели и двоен педал трудо ще намериш.Това "от рок нагоре" в контекста на изречението ти не го разбрах,какво имаш предвид?!Ще свирите тежка музика или...????Уточни колко голям да е сета!!!За тези пари може да се разходиш до Ямаха-та и да си харесаш някой Мапекс-Про М/бреза или клен,макар че вече са обединени в нова серия/ или Сатурн.Ако се бръкнеш малко повече,може да си вземеш Yamaha Oak Custom,които са най-евтината професионална серия на тази марка.Отделно може да разгледаш какви варианти има в Томан и Мюзикстор,като си задели около 100 евро разходи по транспорта.Но към всички тези неща отделно ще трябва да си купуваш чинели и допълнителни неща по харда-двоен педал и т.н.

Относно втора ръка неща,в раздела за покупко-продажби излизат добри оферти от време на време.Сега има една добра оферта за Yamaha Stage Custom и Mark V с 2 каси+ двоен педал,чинели и къстъм барабанче "bd".Така че, дай повече разяснения, за да можем да помогнем.

поздрави

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също, може да уточниш на кое искаш да наблегнеш - на количеството, или на качеството - в смисъл повече барабани, повече чинели, или по-малко на брой но от по-висок клас?

 

Както каза Вихро, виж Про-М - доста са изгодни - около 1500-1600лв за стандартен комплект от 5-6 части, среден клас на добра марка. Още 600лв за комплект чинели Истанбул (хетс, краш и райд) или нисък клас на някоя от по-големите фирми (Paiste, Meinl, Zildjian, Sabian) и 300 до 400лв примерно за среден клас кардан на Мапекс. До 3000лв ти остава още малко - за 2 стойки и 1-2 чинелчета отгоре. Това е варианта с по-малко неща.

 

Другия вариант - налазваш някоя от евтините серии барабани - примерно Q, QR, VX на Мапекс (или аналогична серия на друга марка) за 600 до 1000лв. Между другото въпреки че са евтини, изобщо не са лоши!! За още 500лв можеш да добавиш второ барабанче и още два том-тома; кардан от ниска серия за 200лв-250лв; 7-8 чинела Стагг (трябва добре да избираш, защото има и много добри и много лоши Стагове) + прилежащите им стойки, клампи, рамена и пр. за около 1500лв. Ще ти останат и за комплект хубави кожи!

 

Имаш изобор :)

 

Цените които цитирах са предимно за неща на Мапекс защото за тях знам как вървят.

За справка: каталога на Мапекс в Динакорд

 

Успех!!

Редактирано от iffo1024
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и аз да ви питам, ще си купувам първият си сет и за сега съм се спрял на Gretsch Catalina Maple, но гледам доста се коментират Mapex-ите, примерно M-birch и Pro-m са горе-доло на същите цени, та ако някой може да ми даде съвет или препоръка... , като цяло свиря Rock и Metal, досега съм свирил на читалищни Amati. Мерси предварително!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и аз да ви питам, ще си купувам първият си сет и за сега съм се спрял на Gretsch Catalina Maple, но гледам доста се коментират Mapex-ите, примерно M-birch и Pro-m са горе-доло на същите цени, та ако някой може да ми даде съвет или препоръка... , като цяло свиря Rock и Metal, досега съм свирил на читалищни Amati. Мерси предварително!!!

 

Каталината, доколкото знам е нисък/стартов клас, докато Про-М е среден клас, с всички произтичащи от това преимущества :metalist: Виж коментарите в темата за Мапекс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами след като си свирил само на Амати,значи дори Тактон да ти препоръчаме пак ще се зарадваш достатъчно много :metalist:Това в кръга на шегата,макар че много хора подценяват по-новите изделия от тази марка,а те си звучат доста добре.До колкото съм чувал са ги правили от бук.

Относно питанката ти,смятам ще се намерят достатъчно много хора,които да ти препоръчат и Мапекс и Греч.Нито с едните,нито с другите ще сгрешиш,като се има предвид,че и двата кленови модела се правят от по-евтиния азиатски клен,така че теоретично би следвало да са аналогични поне като звук.Мапекса се правят в Китай,а за евтините серии на Греч не съм сигурен /по-скъпите се правят в USA/ и като цяло Греч имат по-голяма традиция в правенето на барабани. Харда на Греч е Гибралтар,който аз предпочитам пред този на Мапекс.Лъговете на Мапекс се закрепят към корпусите с по 1 болт и като цяло гледат да дупчат по-малко,което е по-добре за запазване акустиката.Останалото е въпрос на фенски предпочитания.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еха хора мерси мн за съветите.... днес ходих по магазините и си бях зел едно барабанистче с мен да си изберем барабани иии отидохме в "Yamaha drum center" -а първоначално и там пробва сгейдж къстъм.... който беше около 2200 лв без чинели, без стойки и със мн гаден звук от касата... после отидохме до xxxx... и там пробвахме един сет на Gretsch, който с кардан, чинели (Zildjian) със 4 тома и т.н. излиза 2800 кинта чисто нов.... а звука му направи тоя пич дето го заведох с мен да не си свали усмивката от лицето поне 3 часа след като излязохме от магазина :D .... за Yamaha Stage Custom са ми казвали, че съотношението м/у цена и качество е доста смешна(не в добрия смисъл) ... и като ги чухме на живо и тях и Греч-а ...нямаше база за сравнение... :X .... пробвахме и Sonor ама те отиваха без чинели и т.н. на 5000 и малко се отказахме :D .....Питам ви какво ви харесва на вас, защото скоро време ще отварям репетиционна и затова се допитвам, за да знам на какво биха свирили хората ;) .....

 

 

Наздраве

 

Ники :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами така да беше казал :)За репетиционна аз не бих си взел за оборотни чисто нови барабани-в никакъв случай.Нещо втора ръка ще свърши по-добра работа.Ако ще се правят и записи,то всеки сериозен барабанист би си носил барабаните,стига те са по-добри от тези в помещението.Иначе ще вложиш пари за нещо ново,но със съмнително качество ако искаш да се побереш в тези 3000лв.Но пак казвам,за мен това е неразумно вложение на пари-за личен инструмент нови барабани- ДА 100%,за публичен такъв-НЕ 100%.Така мисля аз.

Успех каквото и да решиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

скоро време ще отварям репетиционна и затова се допитвам, за да знам на какво биха свирили хората :D .....

 

Хората си имат различни вкусове и претенции. За репетиционна ти препоръчвам нещо здраво, с тежък хардуер и дебели кожи :D

Чинелите трябва да са проверени, защото няма да е приятно някой да ти плати 20лв за час блъскане и да пукне чинел за 200-300 лв. :)

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да... така е ... не се цени чуждото, но пък забравяте, че българина освен, че не пази е и доста претенциозен... така, че аз гледам да взема нещо, което да радва по-голямата част от барабанистите...(то е ясно, че ще има хора, дето няма да им хареса квото и да се вземе) .... ще се охарча доста за техника и т.н. и се надявам, да ви хареса...скоро ще пиша повече подробности а ако някой се интересува да драсне едно лично :) ...

 

 

 

 

Ники

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оставам с усещането,че вече си си го решил и по-скоро очакваш да подкрепим твоето решение,което за сега не става :DДобре,може да направиш друго-разходи се....всъщност не е необходимо,повечето от репетиционните си имат сайтове,та идеята ми е-виж с какви барабани и техника разполагат и си преценявай :)

И нека да ти кажа как аз практикувах докато си имах собствена репетиционна-имах 2 сета,единия концертен,а другия супер очукан,боядисан и т.н. , но на него се репетира и се сработват парчетата с дадена група нищо повече.Защото в репетиционна не се ходи на изложба-да разглеждаш! С нещо ново и лъскавко ще впечатляваш децата-ако това ти е целта,ОК.Само че,повече пари ще идват в репетиционната ти от музиканти над 20 години,които не това биха търсили в твоето помещение,защото се рабра,че пари за DW нямаш :D Аз поне така мисля.

Успех.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано да ти бъде полезно http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry414634

 

Хората ги купиха от мен точно за репетиционна и мисля са доста прилично и съвсем не скъпо решение. С цена около 1000 лева, ще остана още доста пари за другите гевезлъци. Нищо чудно пича и да смъкне от цената. Приеми, че каквито и барабани да сложиш ще ги направят на гъз, така че не се охарчвай излишно:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми добре де... не на ново и лъскаво ама не и от амати и т.н. .... на по 10 години дето нищо не е останало от сет-а ... стойките се разпадат и т.н. за тва казвам нещо средно а не за 10000лв ... 2-3 бона мисля, че са си добре при положение, че всичко ще е ново в репетиционната, дето правя... а отностно разглеждането... китарист съм от няколко годинки и доста репетиционни съм обиколил .... еми нито при Бисер, нито при Данчо барабаните са някви очукани ..... а пък от липса на клиенти не страдат.... важното е да е качествено... за мен поне качеството седи на 1во място :)

 

 

 

Поздрави,

 

Ники :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2-3 бона мисля, че са си добре при положение, че всичко ще е ново в репетиционната, дето правя...

 

Мисля, че ти писах ЛС преди 2 дни, но да вметна и тук - погледни обявата ми за барабани Mapex Pro M с чинели Paiste Alpha. Състояние 10/10. Според мен отговарят на изискванията и бюджета ти. Ако държиш всичко да е комплектовано, мога да добавя и кардана, който ползвам в момента (Yamaha DFP 8110).

 

Поздрави

Редактирано от geni2x
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.