LucaTurilli Публикувано Март 14, 2009 Публикувано Март 14, 2009 (Редактирано) Здравейте! Смятам да си взема Cort KX5 китарата. По нета е много хвалена в различни сайтове за оценяване. Интересува ме има ли кубе, което да съдържа всички ефекти, които ми трябват и да вади добър звук примерно Fender R15. Не търся да е мощно над 10-15 вата, а да има голямо разнообразие. Начинаещ съм съвсем и на уроци не съм ходил. Търсих във форума с 4-5 тага и Резултати 0 - 25 от това 5724. Търсенето отне 0.4666 секунди. Не знам има ли такава тема вече, но трудно бих я намерил. Или отделни ефекти трябва да си купя? Ето какви песни искам да мога да изпълнявам. Най-вече пауър метъл! Всичко що е Metallica Rhapsody Of Fire Luca Turilli Primal Fear Godiva Thunderstone Мелодичен метъл обожавам. Но бих искал и да мога разнообразни песни да свиря от Гуитар Про-то каквото си намеря =). Но явно ще трябва доста пари да отделя тогава. Може ли тези песни да свиря качествено на тази китара използвайки само софтуерен китарен процесор? Може ли кубето на Фендер да ми върши работа? Дори само метъл да е ми е достатъчно само да е хубав звук. Frets on fire саундтраците ме кефят много на Tommi Inkila също. Между три неща се чудя имайки предвид, че не съм ходил на уроци и не искам да рискувам 100-200 лева да се прекарам в нещо, което не съм сигурен ще мога ли да ползвам по-предназначение. Да напомня между трите варианта : Софтуерен процесор Кубе Ефект/Няколко ефекта в едно. Да не ми излезе над 150-200 лева трябва също. Аз ще видя първо как е софтуерно де пък тогава чак ще мисля за друго. Но имам 10 ватови тонколони специално вграден басс ефект имат така да се каже и съм много доволен от тях . Редактирано Март 14, 2009 от LucaTurilli Цитирай
billymilano Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 ето това гледах в xxxx.... http://www.roland.com/products/en/CUBE-20X/demos.html хареса ми как звучи повече от някаквите там "фендери"... Цитирай
Valserp Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 (Редактирано) Според мен - евтино кубе е много по-добър избор от евтин процесор. Може да погледнеш Peavey Vypyr 15W. Има доволно количество ефекти и много добър дисторшън. Недостатък - към него не може да се върже footswitch(както към повечето 15 ватови кубчета). Няма ги в БГ, но за 260лв. можеш да го получиш отвън. П.С. - Софтуер може също да ползваш, но само ако имаш хубава(или читава) звукова карта Редактирано Март 14, 2009 от Valserp Цитирай
Ignos Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 Имам 30X и мога да кажа, че звучи що годе добре. Различните симулации, повечето де, са яки. За неща тип Металика или Мегадет R-Fier режима е доста добър. За 15Х не съм сигурен какви канали има, но знам че 20Х също има тези опции. Цитирай
Valserp Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 Ако говориш за Roland-a - 15Х има просто Clean, Overdrive, Distortion, Metal и Metal Stack. Мнението ми за него не е особено високо . Виж, от 20Х нагоре може да са по-добре, ама не съм пипал. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 Най-вероятно където и 15х - виж нагоре в темата! Цитирай
billymilano Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 колко струва Roland 20x и от къде 330 лева от РФ. Съжалявам, че не го взех... звучи прекрасно (за класа си) а изработката... ами външно поне си прецизно и практично направена. Красиво т.е Цитирай
Tomcat Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 20X Гледах в раизинг форс пред изветно време обаче струваше към 300 кинта,нещо такова ако не ме лъже памета,най-добре както ще чуеш(или по-точно прочетеш тук във форумът) отиди разгледаи и "Рака да пипне,ухо да чуе" Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 (Редактирано) ^Кой рак, бе? Да пипнел нещо... Редактирано Март 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
fLiSk Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 ^Кой рак, бе? Да пипнел нещо... Рак на правописната жлеза. Често срещано явление Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 Да бе, 12 грешки за 2 реда не е зле, ама може и още... винаги може ОЩЕ! Цитирай
Valserp Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 Рак на правописната жлеза. Май се разпространява по въздушно-капков път. Цитирай
shaterhand Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 Имам Peavey Vyper 15 от няколко дни и съм очарован. Има много ефекти - направо си е процесор. Вярно, че няма фуутсуич. Цитирай
Recommended Posts