liquid_death Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 Намериси качествени потове с опоменатите стойности!Не ти трябва друг транзистор. Цитирай
Fender_str Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 По каква логика ще минеш на чиста като загасиш захранването? Цитирай
vlex Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 Майчице премила. Че какво им има на DC? Всички бесни тийнове дай им траш и грух метъл... Нема оправия... Сега по същество: МАЙЧИЦЕ ПРЕМИЛА! Първо не следя с особен интерес, но как точно възнамеряваш да свържеш 2 транзистора? Може би паралелно? И "първият елемент" е паралелно вързан резистор, което ще рече, че аок е изгорял понеже е паралелно вързан няма да има никакъв ефект. Очевидно не е изгорял. и не пиши GAIN, че човек почва да се чуди какво става. Казва се потенциометър. Потенциометърът за гейна = гейн пот! Пиши малко по-разбираемо. А колкото до това дали има значнеие - ако всички са отворени на макс (с минимално съпротивление) теоретично не би трябвало да има никакво значение дали са 200 ома или 200 тераома! И като махнеш захранването НЯМА да минеш на чиста китара поради елементарната причина, че интегралката няма да ти обработи сигнала и ефектът ще ти потурчи полезния сигнал, ерго ще чуеш едно голямо и звучно траш НИЩО! Не се ли учеше елементарна електроника в даскало 10ти, 11ти клас? Ако ти е рано намери един учебник прочети 2 реда, щото хората много грубо те взеха на подбив. Ако пък си на тия години вземи почни да влизаш в часове, че положението е трагично. Вярно е, че никой не се е родил научен, ама тва значи ли, че трябва да седим и да чакаме да ни падне от небето, а през тва време да правим опит след опит да си построим ядрена подводница на терасата... Поздрави, Влад П.П. Постът ми е изненадващо чисто добронамерен! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 (Редактирано) Ако направя схемата с двата транзистора БЦ550 ще получа ли повечко GAIN или да търсяа проблема другаде,само да спомена че потиниометрите ми не одговарят на схемата,само GAIN-a ми е 50к,другите са каквито имам поради причината че няма от каде да си купя и това имали някаква връска с GAIN-aКато махна захранването не трябва ли да мина на чиста китаря? Нарисувай на схема това, което имаш предвид. Да говорим за електроника без схема е все едно да играем на quake без монитор. Редактирано Март 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Death Отговорено Март 15, 2009 Автор Отговорено Март 15, 2009 Колега Vlex: 1. да ти кажа че съм на 27г. 2. не съм сигурен че си по-наясно с музиката от мен,нито че си по добър музикант,че да ми говориш за траш или дет. Щом се кефиш на звука на AC DC няма проблем,но аз тях ги свирих в пети клас 3.И не мисля да чета пет учебника за електроника,че да си направя един дист,като и така успях да си го направя. 4.като казах да правя схемата с двата транзистора,имах впредвит това: http://keep4u.ru/imgs/b/071126/f4fddb1775f9dae06c.jpg 5.Ако нямаш желание да помогнеш,моля те не пиши повече в темата Цитирай
Death Отговорено Март 15, 2009 Автор Отговорено Март 15, 2009 quote] Нарисувай на схема това, което имаш предвид. Да говорим за електроника без схема е все едно да играем на quake без монитор. Имах впредвит тази схема: http://keep4u.ru/imgs/b/071126/f4fddb1775f9dae06c.jpg Цитирай
vlex Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 Пич, и на 270 години да си, писанията ти са като на 15 годишен пубер. Виждам, че си велик електротехник - предполагам си така и с шредовете. Успех ти желая искрен. И не сме колеги, аз съм класи под тебе просто Поздрави (ама тоя път само за сеирджиите, към които се присъединявам) Влад П.П. Евтиме, яко сравнение Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 (Редактирано) Имах впредвит тази схема:http://keep4u.ru/imgs/b/071126/f4fddb1775f9dae06c.jpg Както вече ти казах, приемливи резултати ще имаш само след малко занимания поне с проектиране на платки, както и с малко четене. Има ефекти, които просто не зазвучават, без да знаеш какво правиш, дори да тръгнат. Като за начало - извади от нета кой извод кой е на транзисторите и интегралката от схемата, която си дал и след това ги начертаи на една картинка и ги прати да ги видя. След това, ще е добре да надраскаш една платка на схемата, така че да свържеш мислено по-добре схемата с платката, имайки предвид физическия пинаут на частите. Редактирано Март 16, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Fortissimo Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 малеее , егати темата. истинско забавление Цитирай
Fender_str Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 Пич, и на 270 години да си, писанията ти са като на 15 годишен пубер... Не само той ти го казва ами и аз. Самия ти начин на изказ е точно такъв и други колего ти го казаха Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 21, 2009 Отговорено Март 21, 2009 Защо темата замря? Настана сива скука. Цитирай
Death Отговорено Март 21, 2009 Автор Отговорено Март 21, 2009 Защо темата замря? Настана сива скука. Ами темата замря,защото нямам врема да пиша,понеже си свиря с новия ми дист мое производство Цитирай
Death Отговорено Март 21, 2009 Автор Отговорено Март 21, 2009 БЛАГОДАРЯ на колегата Clock който имаше желание и помогна за доизглаждането на някой подробности около диста и на който сам стращшно благодарен. Следващ проект Mesa Boogey Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) Продължавам да мисля, че да проектираш няколко платки ще ти е полезно занимание. И аз си направих първото FM радио за 12г. без да разбирам нищо(от кит), но не мисля, че това е колосален успех. Ако наистина мислиш да правиш сериозни проекти, без да ти излязат солено, по-добре последвай съветите ми. Редактирано Март 22, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Death Отговорено Март 22, 2009 Автор Отговорено Март 22, 2009 Незнам дали на мен така ми се струва,но диста с Бц550 маже повечко от колкото с БЦ337. Някой има ли мнение по въпроса Цитирай
Recommended Posts