Jump to content
Българският форум за музиканти

Sustain


Rudess_90

Recommended Posts

Здравейте на всички

Ситуацията е следната, закупих си Sustain педал Ямаха...

До тук добре... самоче работи на обратно, вместо като го натисна да задържа звука, той тогава спира да го задържа.

Няма вълшебно копченце за превключване.... и кфо прайм ся....?

 

:punk_guitar::rockon::girl_cray2: :girl_cray2: :girl_cray2: :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключи свирката, след това натисни педала и така включи свирката - ще си стане както трябва. А за да не ти се налага да го правиш всеки път, просто си прочети упътването, за да видиш как да обърнеш полярността на включения педал, всяка свирка има такава възможност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случайно се натъкнах на темата.Един колега обръщаше щепсела на клавира на обратно и се оправяше и той го имаше тоя проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако няма копче на самия педал,от настройките на клавира трябва да намериш "Damper polarity" ,и от там да го смениш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма подобни раоти, а т'ва с включването и натискането не става :icon_shithappens::(

а пък в опътването.... :(:girl_cray2: немога грам да разбера... или няма... :girl_cray2: :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

просто си прочети упътването, за да видиш как да обърнеш полярността на включения педал
:thumbs_up:

ами грам немога да разбера от къде да го сменя, :icon_shithappens::( :( :girl_cray2: :girl_cray2: :girl_cray2: :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава пробвай следното: изключи педала от жака, включи клавира и чак след това включи педала :icon_shithappens: Ако и това не става, вече май остава отваряне на педала и някаква електроника - не мисля, че просто разместване на жиците ще свърши работа, по-скоро трябва да се инвертира начина на действие на педала, което с някаква проста схемичка с транзистор или тиристор или знам ли кво, не разбирам :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в моята книга не открих как става този номер с разменянето на поляритета, интересното е че и аз имах такъв проблем с педал на М-аудио, който на всичкото отгоре имаше и копче за превключване на посоката. Така и не успях да го подкарам - като го натиснеш педала спира състейна, като смениш посоката от копчето изобщо не работеше. Взех си на Ямаха оригинален и всичко беше ок, а сега при тебе прави проблем.. Пробвай да го смениш със същия, може да е дефектен, принципно Ямахите май не тръгват с всякакви педали, само се техните, и на старата ми Ямаха педал работеше само ако е техен. Другия вариант е да свикнеш да свириш така. :secret::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж колега.Аз имах същия"проблем"-Корг Тритон-а и Роланда бяха с обратни поляритети-точно тако теб,но тритона има такава настройка--търси някъде из клавира.Другия вариант е да обърнеш поляритета от жака,но той сигурно е капсулован и няма как--пробвай с нова букса-купуваш си за 50 ст една букса и един жак,запояваш 2 см кабел и оправяш нещата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами по принцип състейн педалите представляват само едно ключе (или с нормално включен или с нормално изключен контакт).Клавирите имат или автоматично разпознаване (т.е. когато е изключен клавирът се слага педала, пуска се клавира и трябва да е ок) или с превключване в настройките на клавира.Това от опит.Може да има и педали и клавири с някакви по-особени случаи.Преди имах една Yamaha PSR и беше с автоматично разпознаване.И ако я включиш докато си настъпил педала се появаваше точно този проблем, но...рестартирах като съм пуснал педала и готово.Пробвал съм я и с двата вида ключета (нормално вкючени и нормално изключени).Сега съм с един KORG, на който трябва да се промени поляритета в Global настройките.Аз имам няколко оригинални педали (най-вече Roland), но съм си намерил едни много удобни и имам 5-6 от тях.Продават се в магазина в Техническия университет (София) - Пасат електроникс.Метални са, удобни и за 4.80лв.Много здрави.С превключващи контакти, така че ти си избираш поляритета.Само ти трябва кабел и жак.Ако няма някаква електроника в тези педали на Yamaha, трябва да станат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при Yamaha DGX-205 беше така - като включих при натиснат педал, инструмента се шашна, а аз още повече :) Дори разглобих педала и си представям каква опулена мутра съм направил като видях, че всичко му е наред - вътре има две пластинки които при натиснат педал правят контакт - нищо сложно. Може и оттам да се обърне поляритета при по-внимателно пипане с поялник - да не замине пластмасата наоколо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.