Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички

Ситуацията е следната, закупих си Sustain педал Ямаха...

До тук добре... самоче работи на обратно, вместо като го натисна да задържа звука, той тогава спира да го задържа.

Няма вълшебно копченце за превключване.... и кфо прайм ся....?

:punk_guitar::rockon::girl_cray2: :girl_cray2: :girl_cray2: :girl_cray2:

Отговорено

Изключи свирката, след това натисни педала и така включи свирката - ще си стане както трябва. А за да не ти се налага да го правиш всеки път, просто си прочети упътването, за да видиш как да обърнеш полярността на включения педал, всяка свирка има такава възможност.

Отговорено

Случайно се натъкнах на темата.Един колега обръщаше щепсела на клавира на обратно и се оправяше и той го имаше тоя проблем.

Отговорено

няма подобни раоти, а т'ва с включването и натискането не става :icon_shithappens::(

а пък в опътването.... :(:girl_cray2: немога грам да разбера... или няма... :girl_cray2: :girl_cray2:

Отговорено
просто си прочети упътването, за да видиш как да обърнеш полярността на включения педал
:thumbs_up:

ами грам немога да разбера от къде да го сменя, :icon_shithappens::( :( :girl_cray2: :girl_cray2: :girl_cray2: :girl_cray2:

Отговорено

Тогава пробвай следното: изключи педала от жака, включи клавира и чак след това включи педала :icon_shithappens: Ако и това не става, вече май остава отваряне на педала и някаква електроника - не мисля, че просто разместване на жиците ще свърши работа, по-скоро трябва да се инвертира начина на действие на педала, което с някаква проста схемичка с транзистор или тиристор или знам ли кво, не разбирам :(

Отговорено

Аз в моята книга не открих как става този номер с разменянето на поляритета, интересното е че и аз имах такъв проблем с педал на М-аудио, който на всичкото отгоре имаше и копче за превключване на посоката. Така и не успях да го подкарам - като го натиснеш педала спира състейна, като смениш посоката от копчето изобщо не работеше. Взех си на Ямаха оригинален и всичко беше ок, а сега при тебе прави проблем.. Пробвай да го смениш със същия, може да е дефектен, принципно Ямахите май не тръгват с всякакви педали, само се техните, и на старата ми Ямаха педал работеше само ако е техен. Другия вариант е да свикнеш да свириш така. :secret::)

Отговорено

виж колега.Аз имах същия"проблем"-Корг Тритон-а и Роланда бяха с обратни поляритети-точно тако теб,но тритона има такава настройка--търси някъде из клавира.Другия вариант е да обърнеш поляритета от жака,но той сигурно е капсулован и няма как--пробвай с нова букса-купуваш си за 50 ст една букса и един жак,запояваш 2 см кабел и оправяш нещата!

Отговорено

Ами по принцип състейн педалите представляват само едно ключе (или с нормално включен или с нормално изключен контакт).Клавирите имат или автоматично разпознаване (т.е. когато е изключен клавирът се слага педала, пуска се клавира и трябва да е ок) или с превключване в настройките на клавира.Това от опит.Може да има и педали и клавири с някакви по-особени случаи.Преди имах една Yamaha PSR и беше с автоматично разпознаване.И ако я включиш докато си настъпил педала се появаваше точно този проблем, но...рестартирах като съм пуснал педала и готово.Пробвал съм я и с двата вида ключета (нормално вкючени и нормално изключени).Сега съм с един KORG, на който трябва да се промени поляритета в Global настройките.Аз имам няколко оригинални педали (най-вече Roland), но съм си намерил едни много удобни и имам 5-6 от тях.Продават се в магазина в Техническия университет (София) - Пасат електроникс.Метални са, удобни и за 4.80лв.Много здрави.С превключващи контакти, така че ти си избираш поляритета.Само ти трябва кабел и жак.Ако няма някаква електроника в тези педали на Yamaha, трябва да станат.

Отговорено

И при Yamaha DGX-205 беше така - като включих при натиснат педал, инструмента се шашна, а аз още повече :) Дори разглобих педала и си представям каква опулена мутра съм направил като видях, че всичко му е наред - вътре има две пластинки които при натиснат педал правят контакт - нищо сложно. Може и оттам да се обърне поляритета при по-внимателно пипане с поялник - да не замине пластмасата наоколо...