Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Искам да си купя стабилен и удобен двоен педал, но не разполагам със кой знае колко кинти, за това се колебая между

SONOR DP 472 R и Yamaha DFP-8110 Double , вече и Tama HP200TW Iron Cobra Jr ....

пробвал съм DW 5002, разкошен педал но не ми беше удобен... иначе нямам възможност да се добера до София, че да пробвам разни педали и ще съм благодарен на вашите мнения!

ако евентуално повечето ме посъветвате за някой доста по скъп педал, ще си почакам и ще събера пари, понеже искам да е нещо веднъж.. :thumbs_up:

Отговорено

Не си прави илюзии,че ще е веднъж :thumbs_up:За съжаление луфтовете,които се появяват са неизбежни,поне при регулярните модели.Разни такива като Axis,Trick,че и новият Demon Drive на Pearl имат доизкусурени работи по карданните оси и твърдят,че луфтове при тях не се появяват,което не знам дали е истина.Иначе бавно,но сигурно педалите си заминават заради появата на луфтове по кардана,леглата за лагерите,че и самите лагери и се налагат едни ремонти,а понякога са невъзможни.

И както на лично ти бях писал-ПРОБВАЙ!Намери начин и ела до София или друг голям град с музикални магазини,защото DW,което си опитал е по-близко до Ямаха-та,но е по-различно като усещане от Тама примерно.Да не стане така да си хвърлиш парите на вятъра и да се чудиш как да се оправяш после с педал,който отново не ти е удобен.Това е все едно да си избираш жена из нета-ами не става така.Око да види,ръка да пипне-са казали старите хора :rockon:Погледни на цялата тази процедура като инвестиция-на време и пари,защото това е основен компонент за всеки барабанист.Пари ясно защо,а времето просто го вложи в качествено проучване относно марки и модели и като си 100% сигурен,кой е твоя педал-действай!

А има и друго,след като DW не ти е бил удобен,започвам да се чудя кой педал би бил?!

Отговорено

Е то кво да види и да пипне - ебаси магазините. В Ямаха суперстор няма Ямаха, официалния вносител на Гибралтар няма Гибралтар - изобщо може да си ходиш два дена и нищо да не видиш. Има днеска една гореща обява за Сонор - направо да се обажда човека - педала е стабилен и приятен.

Отговорено (Редактирано)

...хм,не знам къде си гледал и кога,но в Райзинга има Гибралтар и Сонор от най-евтините до най-скъпите модели,в Динакорд/Раковска/ има Ямаха , та ум да ти зайде....поне до преди 2 седмици и едва ли всички педали са изкупени.В Камертон има Тама,но за педали не съм сигурен,виж за магазина в Благоевград знам,че имат дори Iron Cobra.Друг е въпроса къде ,колко може да се пробва :thumbs_up:

п.п. За нещо втора ръка...трябва да се внимава,написал съм в предния си пост защо и как.

Редактирано от vihro
Отговорено

Да бе,то всеки може да се похвали колко скъп педал си е взел...темата за фукнята е пинната по-горе.Идеята е как да помогнем на момчето,така че да си намери неговия педал-да му е удобен,а как, от къде и за колко ще го вземе си е негово решение.Макар че,както казах,тези работи със съвети не стават,един свири по-тежко и Тама са му удобни педали,друг харесва по-леки педали като тези на Пърл,DW,може би и по-евтините Сонор,че най-скъпият им модел като гледам колко му е къса пружината предполагам,че ще е подобен на Тама/само гадая,никога не съм пробвал/.....на трети се харесват супер леките педали на Ямаха,които пък предлагат и Direct Drive модел-всичко е много индивидуално и е на базата Опит-Грешка.

Отговорено

Имах преди около 1-2 години един двоен педал Стаг и ми пасваше перфектно ама се счупи :punk_guitar:

Благодаря за помоща на всички! аз ще се поогледам и ако трябва ще пръсна малко пари за каузата че да мога да пробвам разнообразни педали... жалко че тук в България няма голям избор...

или като отидеш да пробваш нещо и не го купиш те гледат на кръв.. :/ това от личен опит го знам

а един приятел от щатите ми разправя вика там като влезеш в музикален магазин и се държат със клиента като със принц... дори и да свириш 2 часа и да не купиш нищо хората пак ти дават съвети казват ти кога ще има нещо ново коетода пробваш ала бала... професионална работа :cheers2:

Отговорено (Редактирано)

Вярно е,на нас манталитета си ни е такъв и все още не сме се научили на някои обноски и леки трикчета в бизнеса,но не си мисли,че е само в БГ.Отивам в един магазин в Сеул и искам да купя нещо,но все пак да ми направят някаква отстъпка-там така се практикува,в тези магазини цените не са написани и е игра на котка и мишка и винаги с усмивка.Противно на цялата им култура и обноски ,продавача направо си ме изгони от магазина като чу думичката discount.Отидох в друг магазин,един етаж по-нагоре и си купих каквото исках на нормална цена,че те като видят бял и се самозабравят с измислените цени.

А относно педалите,веднъж съм свирил на Стаг.....поправка-2 пъти,помня,че с фабричните настройки беше подобен на усещане като Пърл, Гибралтар...Ямаха.И въобще да не ти пука ,че някои продавачи не са много отзивчиви-отлично отношение ще получиш от колегата axel/Влади/ в магазина на Ямаха,а преди и от Драган в Райзинга,за съжаление разбрах,че е напуснал.Избери си педала и ако не ти хареса цената в БГ,поръчай си го от чужбина.А за да ти е сигурно,че ще пробваш,предварително се обади на тези магазини,след като вече поне си избрал моделите,които можеш да си позволиш и ги питай дали ги имат в наличност и дали можеш да ги пробваш.Наблегни на това,че не си от София и ще отидеш в техния магазин специално за да си избереш и евентуално купиш педал.Както казах и по-горе,в Динакорд има педали Ямаха и Мапекс,в xxxx Гибралтар и Сонор,в Камертон Тама,като за последния не съм сигурен.Виж темата за музикалните магазини,там има телефони,адреси и т.н.

Редактирано от vihro
Отговорено

Определено смятам че си се спрял на по-добри марки от гледна точка на качеството , сравнение Stagg , Millenium и др. Напълно подкрепям мнението на "vihro" най-добре е да пробваш карданите на които си се спрял и определено ще има един между 3-те който ще ти харесва най-много . Мисля че офертата за Sonor-a е добра(аз имам същия) но определено трябва да пробваш и ще си харесаш нещо . Успех с купувацията :punk_guitar:

Отговорено (Редактирано)

vihro,

аз не се хваля или нещо такова.Исках да кажа 4е това не е скъп педал,а е хубав според мен-с цел да помогна със мнение.За какви фукни говориш в слу4ая като има хора със зверски кардани тук...

А за играта на котка и ми6ка-на мен в Бусан ми го смъкнаха от 330 000 на 260 000

Редактирано от Mogila
Отговорено (Редактирано)
Искам да си купя стабилен и удобен двоен педал, но не разполагам със кой знае колко кинти, за това се колебая между

SONOR DP 472 R и Yamaha DFP-8110 Double , вече и Tama HP200TW Iron Cobra Jr ....

пробвал съм DW 5002, разкошен педал но не ми беше удобен... иначе нямам възможност да се добера до София, че да пробвам разни педали и ще съм благодарен на вашите мнения!

ако евентуално повечето ме посъветвате за някой доста по скъп педал, ще си почакам и ще събера пари, понеже искам да е нещо веднъж.. :thumbup:

Ами Сонорът е бърз педал с много прост дизайн и мисля, че е излишно да говоря за качеството. На някои Йамахи съм виждал ръжда по детайлите и като цяло не ми допадат на усещане, а Тамите са ми тежки, но също са стабилни. Можеш да разгледаш в xxxx за Гибралтарите. За 400лв. мисля имат последният модел на Гибралтар с дайрект драйв система, а не с верига или ремък. Говоря за това -

9611DDDB.JPG

Разни такива като Axis,Trick,че и новият Demon Drive на Pearl имат доизкусурени работи по карданните оси и твърдят,че луфтове при тях не се появяват,което не знам дали е истина.

Поне за Axis е истина. Карданната част не е с нитове, а с шестограмни болтове и крайщата, където са болтовете са 3 пъти по-обемни/масивни от на обикновените педали, а и са направени от друг материал. Също така мисля, че на Trick и на Axis карданните части стават и за други педали, който има интерес може да им изпрати е-мейл и да провери. Вярно, че на Axis карданната ос струва 100 и нещо долара, но единият кардан на Derek Roddy е на 19 години и казва, че не е мръднал през всичките турнетата.

Редактирано от Danny47