Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ какво пиано да купя


пепи11

Recommended Posts

Здравейте сина ми е на 6 г. и вече от 2г. свири на пиано до сега в къщи се упражняваше на синтезатор но според госпожата му по пиано вече е време да купим акустично пиано . и тъй като си нямам и идея от пиано реших да питам вас. Намерих 2 руски пиана почти на една и съща цена но едното е марка Украйна а пък другото Ноктюрно. И сега незнам кое да избера .Много ви моля който може да помогне .Благодаря ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е трудно да се отговори така. Зависи изцяло от състоянието на конкретните екземпляри. Най-добре намери някой познат пианист и той да ги пробва и да си каже мнението.

 

Мое лично мнение, с което не мисля да те натоварвам, нито искам да спорим с останалите тук е, че е много по-добра инвестиция да се купи дигитално пиано - не говоря за синтезатор, а точно за електронно пиано с клавиатура с тежка механика, която наподобява тази на акустичните пиана. Добрите модели имат механика, която е достатъчно добра, за да може детето да развие техника за класическо акустично пиано, а предимствата са неизброимо много - може да се упражнява на слушалки по всяко време на денонощието, пианото е винаги перфектно настроено и няма нужда от поддръжка, а аз лично все си мисля, че за развиването на качествен музикален слух е много по-добре да имаш пиано, което дава перфектен строй, отколкото някакво старо, разстройващо се пиано. Освен това е по-компактно, има и други бленди, може да се върже към компютър и да си правиш записи, които после да коригираш, можеш да го управляваш от компютъра, можеш да записваш от аудио-изхода с почти CD-качество - все неща, които в днешно време биха заинтригували едно хлапе и биха му действали вдъхновяващо в музицирането, а това също е важно при малките деца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.