Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

При мен каквато китарата такъв и коланът. :metalist: Като си взимах китарата преди година и половина си взех и колан Ибанез. До ден днешен не се е откачил нито веднъж. Доста здрав и надежден се оказа, а това ме прави автоматично доволен :):)

Отговорено

На моите Дънлоп нищо им нямаше 1 година ,но след като прочетох тая тема днеска се разкачиха 3 пъти.....Няма ли лек за това или да ги сменям????

Отговорено

визирах израза Strap Lock. и ако това са въпросните "гайки" за които се закача колана, следва да попитам... какво им е на оригиналните? моите не са мъднали (както и колана ако трябва да съм честен, а той е някакъв planet waves за 5 кинта купуван през 2007-ма).

Отговорено

^Ми откача се китарата от колана с оригиналните, това е драмата :) Освен, че изглежда тъпо като стане на сцена, можеш да си изшибаш китарата в пода, което не звучи особено приятно.

Отговорено
^Ми откача се китарата от колана с оригиналните, това е драмата :hysterical: Освен, че изглежда тъпо като стане на сцена, можеш да си изшибаш китарата в пода, което не звучи особено приятно.

Озвен што изгледа глупаво, и звучи глупаво. Мене ми се има случено на сред соло :hysterical: Среќа во несреќа е тоа што сепак ја задржав гитарата в раце, и таа не заврши на подот. Меѓутоа, се уште немам купено страпс лок, само го заменив коланот со нов, од подебела кожа.

Отговорено (Редактирано)

^Баш тъй си е. Веднъж на едно соло китарата ми се разкачи и увисна на втора струна на бенд. Ей, няма такъв фалшив тон :hysterical:

Редактирано от Icarus
Отговорено

преди години, когато нямаше страп локове си бях заключил колана с тел. проблема с откачането много ме мъчеше и един ден се изнервих и сътворих следните действия

1 закачих колана на китарата

2 купих 1м кабел 4 квадрата

3 махнах изолацията от медната тел

4 увих около кожата на колана телта

5 с едни клещи позатегнах

6 с клещите махнах излишната тел

7 забравих за откачането на колана :hysterical:

а в момента имам чисто нови страп локове шалер сребърни, непоставяни, а ми трябват голд

та ако има някой такива (голд) и може да си позволи размяна за (силвър) нека пише на ЛС

ще му пратя и снимка да ги види

Отговорено

Това с откачането на китарата е наистина голям проблем и то не само защото може да се случи по време на участие. На един познат точно така му се беше откачил колана

и китарата падна на земята. За съжаление грифа се счепи и направо му се плачеше. След намесата на лютиер всичко завърши с щастлив край. Естесвено сега е със страп локове(на фендер)

от xxxx (около 30лв). И аз съм с такива от около година и двамата сме доволни. Така че искренно съветвам всички колеги китаристи да се замислят на време и да си обезопасят по някакъв

начин коланите, за да не съжаляват после.