Jump to content
Българският форум за музиканти

Boss Gt-8 & Boss Ml-2


Slacoth

Recommended Posts

Здравейте китарджий,

Притежател съм на китарен процесор BOSS GT-8, от който съм много доволен.

От известно време обаче ми е влезнала една муха в главата, да си купя един BOSS дисторшън, който да включа в "чейна" на процесора посредством send-return буксите.

Някой ползвал ли е такава конфигурация и какви ще са резултатите според вас?

Може би бих реализирал това чрез процесорът и един BSOO ML-2 (Metal Core).

Има ли по-подходящо камьонче за случая?

 

Искам да добавя и това, че преди време пробвах подобно нещо, но тогава имах процесор DIGITECH RP-1 и камьонче DIGITECH DEATH METAL и резултатът определено беше лош - нисък сигнал от дистъра и много шум.

 

Та какво е вашето мнение по въпроса?

 

Ако има някакво значение другите ми играчки са китара JACKSON DXMG DINKY и усилвател MARSHALL VS30R.

 

:unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че резултата ще е лош. Особено ако си настроиш добре нивата.

Както и къде ще сложиш камиончето в чейна.

Аз го пробвах с BOSS MT-2 и нямах никакви грижи.

Редактирано от Sad But True
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, другата страна на въпросът е дали има смисъл.По добре ли ще звучи дисторшъна, след като пак ще преминава през настройките на процесорът?

Аз лично съм доволен от дисторшъните в процесора, но понякога едно камьонче ми е достатъчно за да не влача винаги големият процесор по репетиций.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм се разправявял много с тия босове но теоритично ако изпозваш сенд-ритърна на процесора да включваш дист ,то диста попада между предусилвателя и кр стъпало. Сиреч моделираш сигнала на преампа и би трябвало да звучи доста зле. Според мен пробвай да сложиш диста между китарата и проца. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не виждам смисъла на това нещо, защото GT-8 има вътре всички дистери, за които се сетиш. Повечето ги емулира но тези на BOSS са си същите. Включително и Метъл Зоун-а. Друг е въпроса как ги използваш. Аз съм ги ползвал пред лампово кубе (само драйв, без симулации, кабинети и т.н.) и си звучат прилично. Най-ме кефи DS1 или Distortion както е в листата. Ама това е за тежък звук.

А относно луупа в GR8 той е програмируем и можеш да го сложиш навсякъде в чейна. Това също е пробвано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами принципно още много за изследване има по този процесор.

Предполагам, че както споменаваш чистият драйв от процесорът, би бил достатъчно автентичен.

 

А по въпросът ще взема някой дистър от приятел и ще пробвам как е.

Мерси на всички включили се :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам ГТ-8 като в лупа вкарвам с-ампа на Никифена и звучи супер(сравнявал съм метъл кора на бос и с-ампа на Никифена и избрах с-ампа). Драйвовете на самия процесор също ги бива, но трябва да се заиграеш, за да си ги сетнеш. Опции има много - с екюто, с чейна.......и т.н. Процесорът си е супер, просто трябва да се познава. Аз нямах проблем, защото познавам процесорите на босс, а специално за ГТ-8, много ми помогна Рафо като ми прати видео, за което съм му благодарен. Имам също и Гарланд амп и искам да ти кажа че ГТ-8 се представя много добре в лупа на ампа пък и да не говорим че има възможност преампа на усилвателя да се вкара в чейна на ГТ-8 и да си правиш последователноста на ефектите както си искаш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите горе отговориха изчерпателно на въпроса, ама мене ме притеснява нещо друго. Когато и да съм си пробвал метъл зона в Маршал или Парк винаги е имало един и същ гаден шум, с който не можах да се преборя. В една репетиционна в която свирехме преди, има Маршали ... не знам какви са, популярни модели са, но не познавам техническото дърво на Маршал. Все едно, та там и на двата имах проблем с метъл зон-а. Момчетата, които я държаха казаха, че и други с БОСС-ове изобщо създават някакъв паразитен шум (за китаристи говоря).

 

Аз ти препоръчвам, ако много държиш да ти е на сигурно играта - занеси си кубето и процесора в магазина като купуваш и поискай да си ги вържеш да видиш дали няма да има някакви нежелани шумове. И китарата разбира се, трябва да е аналогична на твоята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...мен ако питаш по-добре се въоръжи с нерви и търпение и си поиграй с блендите на ГТ8 ...сам ще се изненадаш колко приятно (като за процесор разбира се) би могъл да прозвучи без да се налга да инвестираш във външни ефекти...освен това чисто емпирично" колкото по-малко кабели...толкова по-добре"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз имам boss gt8,обаче не виждам смисъл от това,защото gt8 има всички емулации на дистове,които трябва да звъчат еднакво с тези от кутииките.По добре си поиграй с настройките на процесора може да се получи нещо по-яко :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето ги емулира но тези на BOSS са си същите. Включително и Метъл Зоун-а.

 

Не е съвсем така, защото мт-2, който е в проца има един или два параметъра повече( не помня вече), bottom e единия, отколкото на камионека, а оттам вече идва малко зор настройката.

Но като цяло сте прави, че по-добре да си поиграе човека с процесора. От друга страна обаче, щом му се занимава и ако му доставя удоволствие нека ръчне.

Все пак занаят се учи с бачкане. Не се бъзикам нито се заяждам , говора съвсем сериозно :girl_witch: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.