MrDeath Отговорено Февруари 13, 2009 Отговорено Февруари 13, 2009 ^Не е точно така. Първо по-дебелите струни звучат малко по-добре за по-твърда музика, освен това в по-нисък строй всеки ги предпочита, за да не му плякат струните. X_eNeMy явно иска да му плякат, освен това по-тънките струни улесняват до някъде алтърнейт пикинга не само бендовете. Ся дали има проблем с бендовете или с тремоло пикинга може само да гадаем, а и май няма особено значение. Пълно щастие няма, като не му позволявала музиката да сложи по-тънки, някой го каза - Ленор, може да помогне.
X_eNeMy Отговорено Февруари 13, 2009 Автор Отговорено Февруари 13, 2009 (Редактирано) ^ Как така явно искам да ми плякат ?! Единствено AXE и kitaratapesho ми дадоха отговор на въпроса. Другите си начесахте езиците с порицания, известни изключения разбира се - някои повториха предните постове... За лютиера - казах "Нещо не ми се занимава с лютиери." Не, че отказвам този вариант категорично и че се инатя. За арогантното си отношение - съжалявам, ако съм засегнал някого и то без капка ирония. Не ми беше това целта. Чисто и просто - исках да спестя време в четене на постове, които няма да ми помогнат от типа на "Аз свиря с еди кви си си струни и ми е добре" или "Не знам как да омекнат => Ще свириш така. " Проблемите ми не са в бендовете, а в 16тини и 32рини на високи темпа. Съпротивлението ми е прекалено голямо. Не съм виртуоз (не, че някой се е осъмнил ), но съм свирил на китари с фиксиран бридж с по-меки струни и ми беше къде-къде по-лесно. То ясно, че с практика всичко се постига, но защо да не прескоча момента със "свикването" а да не си направя инструмента по-удобен ? Това е... В крайна сметка, тъй като ако някой не е прочел всичко горе: Решения: - Скъсяване на мензурата - лютиер - Нова китара - магазин - Други струни - магазин П.С. Разбира се винаги има и друг вариант, но не ти го препоръчвам, защото ще ядосаш вашите - петната от кръв и мозък по тапетите се чистят трудно green_angel.gif @AXE, това не го разбрах ? Какъв е другия начин ? Редактирано Февруари 13, 2009 от X_eNeMy
Hillbilly Отговорено Февруари 13, 2009 Отговорено Февруари 13, 2009 По-нисък екшън>по-меки струни. Също така и с wrap top става по-мека китарката - що е туй - чичо Гугъл
marvin the martian Отговорено Февруари 14, 2009 Отговорено Февруари 14, 2009 X_eNeMy, като искаш да са ти по-меки струните, трябва да си сложиш по-тънки. Другият вариант е "китара за бабички", тоест такава, чиято мензура е по-къса. А третият вариант е повечко свирене, докато всичко не си дойде на мястото (в случай, че можеш да ги докараш нещата до там). Колкото до поведението, прилично на това на незадоволена пуберка, ще е добре да потърсиш специализирана помощ.
synchu Отговорено Февруари 14, 2009 Отговорено Февруари 14, 2009 Мдам ....нещата се обобщиха. Стига толкова :-)
Recommended Posts