npace Отговорено Февруари 11, 2009 Отговорено Февруари 11, 2009 Днес си взех кабел Elixir върнах се много късно вкъщи и нямах много възможност да пробвам като хората, ама от малкото свирене ми се струва сравнително перфектен Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 (Редактирано) Ами да, свиря с Планет Уейвс. Не знам за звука. Най-якото е, че единия го смачках и само режеш, слагаш в жака и това е...Само се стяга едно винтче. За мен са най-добрите Редактирано Февруари 12, 2009 от Black Bird Цитирай
aam Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 Lava ELC docc, За Лава се колебая в момента за един сет за педал борда (solderless plugs, подобни на GeorgeL). За кабелите имаш ли конкретно мнение? ^Харесва ми това, че кабелите са неразрошими, т.е. не се разрошват лесно. Евтим, българският не ми е родния език, както и не съм учил български правопис в училище... Така че ще извиниш евентуални грешки. Поздрави Алекс Цитирай
docc Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 'Lava' са доста сериозен производител. Освен собствената си марка, произвеждат кабели и за висококласни брандове, kato 'Van Den Hul'; 'Evidence'; 'Zaolla'; 'Vovox' ( тези смятам обезателно, да ги пробвам).... За кои кабели ме питаш, дали имам конкретно мнение? - за тези с които разполагам - мнението ми (колкото и да е субективно) би могло да се илюстрира с груповата подредба, която съм направил в поста си. - за кабелите по принцип - имам мнение, заключение и отношение. Бих го споделил с теб (ако те интересува, разбира се) на ЛС. - за кабели от които имам впечатление, но не работя/разполагам в момента: 'Monster' Rock - несъмнено добър кабел, но нищо специално. Ще ми е интересно, да пробвам сериитe 500 Performer и Acoustic, а непременно ще пробвам серия 1000 Studio pro! (да отбележа, че като "пробване" разбирам, да си купя поне 2 бр. от поне 6м. и да се занимавам с експерименти, и практически сравнения известно време. 'Canare' GS6 - добър кабел на про-ниво Имам и далечни спомени от 'Horizon', но не бих могъл да възпроизведа конкретно мнение. Цитирай
solo5 Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 напишете малко примерни цени, на които купувате кабелите ... също и откъде могат да се напазаруват, на изгодни цени Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 Аз съм с Фендер кабели,щото за Планет Уайвс нема финикийци.Ама са с гаранция 5 години пише калифорния кейбълс на тях и са много здраво направени скоро ще направят 5год издръжливи са.Преди тва бях с гадни проелски които сам си правих ама са ужасни,късат се ,прекъсват и вкарват и шум щото са от некачествени проводници. Цитирай
BWC Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 Пффф днес отидох до РФ и си зех някув кабел ... казах най - късия само да връзвам кубето с процесора ... даде ми пича някув 3 м . и чак накрая като погледнах касовата бележка разбрах 4е е струвал 24 лв Баси набутвацията !! (кабела е фендер Tone master ) Цитирай
docc Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 ^^ Аз лично пък бих се доверил повече на Fender Platinum, отколкото на Planet Waves (нищо против последните - и аз използвам такива понякога). ^ Защо пък "набутвация"!? Купил си сравнително читав и сравнително евтин кабел. Има кабели и по 100лв. за 3м., и те не са някакво изключение в практиката, а се използват най-редовно, и са си стандартно оборудване при професионална работа (или казано по друг начин - когато е налице отговорно отношение към работата). Цитирай
BWC Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 ^^ Еми бях се настройл да дам 7-8 лв , и добре 4е имах доволно пари в мен... щеше да стане мале мале голяма излагация Цитирай
Arteglam Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 На мен ми писна от боклуци ,които прекъсват и правят проблеми.Някакви ментета по 5 лв кабели с някви керливи жакове и накрая събрах всичките и ги хвърлих отидах до Динакорд дадах 50 и няколко лева за 4 кабела с хубави жакове направих си ги сам и никакви проблеми досега.Малко се навиват и трябва да ги отвивам от време на време ,защото аз доста се разхождам докато свиря.Проел са кабелите и жаковете.С по-хубави не съм имал вземане даване досега. Цитирай
Rock Forever Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 Аз като скромен начинаещо не напреднал китарджия си бича със стаг кабели. Имам няколо 6 или 7 метрови и в Англия си взех един 3 метров,възможно най-евтиния,без да гледам марката. За разлика в звука може да се пробвам да кажа нещо като си купя кубенце,че откакто се домъкнах тук се правя на студент Цитирай
Icarus Отговорено Февруари 12, 2009 Отговорено Февруари 12, 2009 Не знам кво ги правите тия проелски кабели, че толкова ви се късат. Карам с два такива от 3 години насам и нищо им няма. Иначе оня ден си взех някъв Ърни Бол 30 кинта 3 метра, да видим като си докопам ръчичките до където трябва дали ще усетя някаква разлика. Цитирай
X_eNeMy Отговорено Февруари 13, 2009 Отговорено Февруари 13, 2009 И аз ползвам проелски кабели. Два броя по 10 метра. Т.е. не знам кабелите какви са, кафеви, прозрачни, екранирани. Жаковете са Проел по 5 кинта бройката. Ползвам ги от година и половина - две и единия вече се прееба. Не знам дали не е заради спойката обаче. Не съм ги затягал с термошлаух. Трябва да отворя и да видя. Иначе имам още един 2-3 метра пак от Динакорд (вече не пазарувам от там, зарекъл съм се) с не знам какви жакове. Не са Г-образни, обаче тоя кабел ми е поне на 2 години и нито шуми, нито микрофонира, нито нищо. Кабелите са интересен момент в веригите на китаристите, не скъпи кабели бих казал, че са прищявка Не са наложителни. Аз не съм ползвал скъпи кабели, но колегите от горе казаха, че не са чули кой знае каква промяна във звука. Просто са по-удобни. Цитирай
Crimson Отговорено Февруари 13, 2009 Автор Отговорено Февруари 13, 2009 Ами да ти кажа и това е от значение. Пък и като почнеш да си гледаш звука в един момент - това ще ти почне да ти прави впечатление! Ако обикновените кабели бяха толкова "идеални" всички щяха да свирят с такива, но както забелязваш има много марки, които предлагат различни стоки. Пазар и вкус! Цитирай
Recommended Posts