Jump to content
Българският форум за музиканти

Дует


Krissityy

Recommended Posts

Здравейте на всички!Първо искам да се извиня,ако темата ми не е за подходящия раздел,но съм нова тук. :hysterical:

Аз пея от миналата година при вокален пегадог.Тази година направих дует с едно много талантливо момче и мой много добър приятел.И така госпожата реши,че ще ни пусне на конкурс с него в София на 30 април.И тук възниква проблема..Там трябва да се изпеят две песни едната трябва да е на български,а другата е желателно да е на чужд език.Българската песен решихме,че ще е на известният дует Ритон - Джалма,но не можем да измислим кой да ни е чуждият дует.И се надявам на вашето компетентно мнение...Ако някой има предложение се надявам да го сподели.Няма значение на какъв език ще е песента :thumbs_up: Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ех че въпрос :hysterical:)

изникват ми веднага около 300 предложения

кажи нещо - какъв тип гласове сте например, какво все пак харесвате като музика, какви неща пеете поотделно всеки - въобще някаква насока :thumbs_up:

иначе - успех! :rolleyes:))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами по принцип пеем естрадни и поп песни.Последно аз пях Непознати улици - Мери Бойс Бенд и Сантра - Без теб.Моят приятел пя на Графа - Ако има рай.Нашата дуетна песен беше на Тони Димитрова и Борис Годжунов - За кой ли път? Тази песен я избрахме главно заради него,защото неговия глас е по-плътен.Иначе госпожата като тембър мене ме определя - сопран,а него - баритон :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мдобре, готино

какво ще кажеш тогава за някоя сърцераздирателна балада като I want to spend my lifetime loving you?

може на него да му е височко на места, но тъкмо ще е интересно - и двата гласа са с много зловещ диапазон.

:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммдобре, давам още няколко.

Някои от тях съм пяла или мои колеги са пяли на уроци (и съответните концерти) по пеене:

 

италиано:

- Nek & Laura Pusini - Sei Solo tu

- Eros Ramazzoti & Tina Turner - Cose Dela Vita

- Andrea Bocelli e Giorgia - Vivo per lei

Това последното е много жестоко парче и някакси ми звучи... конкурсно :crying:

 

инглиш:

- Eros Ramazzoti & Anastacia - I belong to you

- Phill Collins / Mariah Carey - Against all odds -> това не е дует, двамата имат отделни соло версии. Но веднъж го направихме дует и (макар да бяхме доста начинаещи) се получи много интересно, щото парчето позволява много интерпретации и импровизации

- Rod Stewart & Queen Latifah - As Time Goes By -> малко класическо звучи, такова джаз стандарт... но ще е интересно

- Al Jarreau & Oleta James - Girl from Ipanema -> още по-така

 

деазнам, дай някакво мнение за тези и може и да се сетя и други, или пък други колеги може да дадат идеи. малко се изхвърлих, като казах 300 варианта, ама донякъде си е така - без да има човек направление му хрумват много работи :hysterical:))

 

изобщо моят съвет е да хванете някакво парче, което си звучи прилично добре и да му направите интерпретация като за вас. даже може да не е дуетно в оригинал. винаги е плюс да изненадаш журито :godbless:))

 

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

изобщо моят съвет е да хванете някакво парче... даже може да не е дуетно в оригинал. винаги е плюс да изненадаш журито :hysterical:))

 

успех!

Присъединявам се към тази идея.

Ето парчето, което аз препоръчвам. Достатъчно известно. Не е писано за дует, ама...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Elly,предложенията ти са страхотни,особено италианските :hysterical: В Сряда съм на репетиция и ще обсъдя вариантите с госпожата..дано да одобри някой :godbless: иначе пак ще продължавам търсенето

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, Криси! В школата,където аз пеех имахме един много успешен дует момиче и момче. Една от конкурсните им песни беше Dolly Parton & Julio Iglesias-When you tell me that you love. Много е силна и имаха много награди с нея. Желая ви успех на конкурса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Something stupid

Имате 2 варианта Франк и Нанси Синатра И Роби и Никол Кидман, които е по висок

АКо е плътен глас момчето първият вариант е идеален

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спряхме се засега на варианта,който предложи Lee - When you tell me that you love me.Надявам се да се получи :hysterical: Благодаря ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително много се радвам,че се спряхте на тази песен! Особено подходяща е за конкурси, както знаеш, Криси,там критериите са различни от тези,които се налагат при избор на песни за работа. По-голямата част от журиращите на кокурси имат определени виждания за избора на песни,което не смятам,че е много ок (тъпче се на едно място, в определени граници), но поне са предсказуеми и знаеш горе-долу към какво да се насочиш.Успехи от мен и пиши като мине конкурса,ако имаш нужда от още помощ за него се обаждай:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много!Надявам се всичко да мине добре и журито да бъде обективно към участниците :) А сега ни чакат два месеца усилени репетиции..ще пиша какво е станало :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тази песен Eros Ramazzoti & Anastacia - I belong to you не я включвай към английските, защото 50% е италянски :thumbs_up: ако някой пойска инструментал на тази песен може да му я дам, тарсих я 4 години докато най-накрая я намерих наскоро.

Главно по темата: това е интересна комбинация сопран и баритон, бих могъл да предложя някои парчета... ben mody & anastacia - everything burns, amy lee & seether - broken. Друго нещо, което можете да направите е песен примерно, която се пее на 1 глас тоест само солово, да я направите на 2 гласа един мъжки и един женски, самоче трябва да нацелите самата тоналност в която е песента, повече от 1 тон не я намаляйте. Това е просто предложение :) В формацията, което съм така правим с някой песни и се получават найстина добри неща, но естествено не е препоръчително да се прави това, но за сметка на това става ефектно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съвета!А относно I belong to you на мене много ми харесва амаа момчето не може да стигне височините :) А пък сега се оказва,че и българската песен ще сменяме и все едно ще почнем от нулата,а аз се надявах,че само една песен ще подготвяме...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.