Jump to content
Българският форум за музиканти

Lee

Members
  • Мнения

    87
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Beyerdynamic TG-X 930

Profile Information

  • Gender
    Female

Lee's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравей! Ако искаш можеш да оставиш емайл за връзка, аз искам да попълня анкетата ти. Може и на лични.
  2. Lee

    Shure Pg58

    Много често съм срещала DJ с такъв микрофон, явно става за ползване. За непретенциозен запис няма нужда от претенции))
  3. Lee

    Дайте идея

    Здравейте! Можете ли да ми препоръчате песни от типа на It's a heartache и Moonlight shadow? Благодаря предварително
  4. Много теми се нароиха с подобни запитвания. Как бих могла да се произнеса по въпроса, след като избора на микрофон си е единствено и само ваш? Микрофоните са си качествени, марките са с много години опит... всеки търси различен звук и се чувства удобно с различен микрофон. И е много важно през какво минава въпросния микрофон и с какви колони работите. Хващате нещо на място, питате колеги да ви услужат с техните микрофони за проби и така избирате. Аз пък не мога да пея със Shure. Въобще не ми звучи гласа..имам 2 и стоят да обират прах. Не губете време в писане, ами пробвайте каквото ви попадне и си изберете оптималния вариант. Успех!
  5. Мда..тъкмо влизам и щях да изпиша всичките тези неща, мисля че сте били достатъчно полезни на младежа с обясненията. Ние с групата свирехме по морето егати разностранните песни, началото на вечерта беше ресторантско положението, към 22ч идваха тълпите младежи и засядаха на външния бар...и ви е ясно продължението.. Успех на колегата!
  6. Здравей, колега.. Ако си се ориентирал към морето,там се свирят евъргрийни по-скоро. Ако имаш нужда от помощ (като заглавия) пиши и ще ти дам някои идеи. Успех
  7. Shure SM 57 само дето е инструментален (ако не ме лъже паметта). Явно имаш предвид Beta 58A. Изборът на микрофон не би трябвало да оставяш на чуждата предценка. Явно имаш идея от посочените модели-кой как звучи. По- и най- яка марка няма. Пееш и слушаш С който ти е най-леко и ти допада звука-него купуваш. Успех!
  8. Здравей! Shure е най-разпространената марка по-скоро (не най-скъпата). Ако SM 58 ти допада, пей с такъв. На мен лично ми е малко глух,но и Beta 58A (пак вокален на Shure) не ми пасва-т.е. не съм за тази марка. Имам ги и двата и събират прах. На мен търсенето на подходящ микрофон ми отне 2г проби и издирване. Ти с група ли ще пееш или ти е за личен кеф? Ако е второто, не се задълбавай много в умуване и не набутвай пари. Искам да те посъветвам също така да не купуваш ментета и компромисни варианти от 40лв (цената я казвам произволно),защото е важно как ти излиза гласа и влияе на пеенето. Shure SM58 би бил приличен вариант ако ти е удобно с него-на сносна цена е и не никак не е лош. От кой град си,че не могат да ти предложат да изпробваш микрофони в наличност? Има още нещо- от пробата в магазин може да се подведеш също (при мен стана така с Beta 58А),защото на работа всеки работи с други колони,миксери и т.н., но ако е лош микрофона можеш да го усетиш предполагам. Максимален резултат постигнах с изпробване на работното място (така си избрах моя сегашния),но нашите магазини за жалост не биха ти направили тази услуга. Ако намериш някой колега с различен микрофон около теб можеш да го помолиш да ти услужи за проба.Никой няма да ти откаже. Успех в това начинание,знам никак не е лека дилемата Пиши нататък на какво се спираш! Поздрави!
  9. И на мен много ми хареса, донесе ми настроение и усмивка
  10. Това предполагам е персонален монитор. Но и един обикновен,сложен на сцената ще ти върши работа...
  11. Пробвай с по-намален микрофон в началото...виж как е така.
  12. M3 е с touch screen екран,незнам къде прочете,че не е. Моят приятел има модула на М3,затова ти го казвам със сигурност Поздрави и пиши нататъка какви си взел!
  13. И аз видях метода "електронна цигара", пробвах дори, наистина е ок за заместител, но мисля,че не може да се ползва безконечно-т.е. ако си решил да спираш ок, защото в даден момент трябва и от нея да се откажеш. Не съм запозната, но не съм си в България да се посъветвам по- отблизо. Тук цените са смазващи, а и няма откъде да се купи, поради отдалечеността от цивилизацията. Това беше лирическо отклонение. Тези теми (в раздел вокали) най-често се създават от младежи на по 14-15 години (мое наблюдение, поправете ме ако греша). Не може някой тук да ги съветва тия деца да преодоляват притеснението с уиски или да си докарат дрезгава бленда с цигари. Майтапа настрана, някой би го приел за чиста монета. И да, няма да е зле по-често да се отбиваме в билиотеката (и ние и те), кръчмите не са най-доброто училище,или най-подходящото- казвам го от лични наблюдения. Тези деца ходят по конкурси, участват в концерти по един или друг повод. Съвсееем далече от поясненията за rock&roll (методи и приложение). Нека съобразим мненията си с възрастта им и мястото за изява. Съответно и съветите си.
  14. Мда.. и после не можем да говорим, не да пеем. Бях чела някъде за него, че започнал уроци по пеене, защото смятал, че има неправилна постановка и си прецаквал гласа. Някой искат да му подражават (примерно), той човека мисли, че не може да пее. А пък по тази тема за "докарване на тембър" с цигари и пукница, наскоро ми разказа един приятел (певец и той), че тяхната певица си "пазела" гласа паднал именно с пиене и много пушене,така си се кефела жената. Аз не мога да проумея как е възможно някой умишлено да си причинява подобно нещо. То повечето от нас не си харесват гласовете (сигурна съм в това) и си мечтаят за друга бленда, ама то си има поговорка за това..за на съседа двора. А...сетих се и за друга колежка. По време на работа вика аз не пия газирано, да не й пада гласа. Ама докато са в пауза изпушва 2 цигари. Викам не ти ли пада гласа от цигарите? Не...от газираното само. Демек не й се пие кола в тоз момент и философства. Всичко вреди на гласа, питайте Лили Иванова Пионер в опазването Казах го и по-горен пост: ако не ви затруднява може да намалите вредните неща, които ядете, пиете и пушите (дам) .Поне да се намалят. Цигарите и аз не съм ги спряла още. Бля. Никой не се нави на предложението ми от лятото да ги спираме заедно и да описваме "процеса"
  15. Lee

    Дует

    Е не е задължително секи по-отделно, препоръчвам в екип, работи се най добре и най качествено естествено и по отделно, но да не се прекалява, защото в един момент се стига, че единия си пее песента по един начин другия по друг без никакъв синхрон и химия и звучи отвратително, тост се едно на примависта. Дам, прав си. Не на всяка цена и не е задължително въобще. Казах като допълнителна възможност. А тя каза,че си сменят песента, не че сега разбират за задължителните две песни. Я да ви попитам ходите ли на "Сарандев" в моя обичан роден град?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.