Jump to content
Българският форум за музиканти

Lee

Members
  • Мнения

    87
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Lee

  1. Здравей! Ако искаш можеш да оставиш емайл за връзка, аз искам да попълня анкетата ти. Може и на лични.
  2. Lee

    Shure Pg58

    Много често съм срещала DJ с такъв микрофон, явно става за ползване. За непретенциозен запис няма нужда от претенции))
  3. Lee

    Дайте идея

    Здравейте! Можете ли да ми препоръчате песни от типа на It's a heartache и Moonlight shadow? Благодаря предварително
  4. Много теми се нароиха с подобни запитвания. Как бих могла да се произнеса по въпроса, след като избора на микрофон си е единствено и само ваш? Микрофоните са си качествени, марките са с много години опит... всеки търси различен звук и се чувства удобно с различен микрофон. И е много важно през какво минава въпросния микрофон и с какви колони работите. Хващате нещо на място, питате колеги да ви услужат с техните микрофони за проби и така избирате. Аз пък не мога да пея със Shure. Въобще не ми звучи гласа..имам 2 и стоят да обират прах. Не губете време в писане, ами пробвайте каквото ви попадне и си изберете оптималния вариант. Успех!
  5. Мда..тъкмо влизам и щях да изпиша всичките тези неща, мисля че сте били достатъчно полезни на младежа с обясненията. Ние с групата свирехме по морето егати разностранните песни, началото на вечерта беше ресторантско положението, към 22ч идваха тълпите младежи и засядаха на външния бар...и ви е ясно продължението.. Успех на колегата!
  6. Здравей, колега.. Ако си се ориентирал към морето,там се свирят евъргрийни по-скоро. Ако имаш нужда от помощ (като заглавия) пиши и ще ти дам някои идеи. Успех
  7. Shure SM 57 само дето е инструментален (ако не ме лъже паметта). Явно имаш предвид Beta 58A. Изборът на микрофон не би трябвало да оставяш на чуждата предценка. Явно имаш идея от посочените модели-кой как звучи. По- и най- яка марка няма. Пееш и слушаш С който ти е най-леко и ти допада звука-него купуваш. Успех!
  8. Здравей! Shure е най-разпространената марка по-скоро (не най-скъпата). Ако SM 58 ти допада, пей с такъв. На мен лично ми е малко глух,но и Beta 58A (пак вокален на Shure) не ми пасва-т.е. не съм за тази марка. Имам ги и двата и събират прах. На мен търсенето на подходящ микрофон ми отне 2г проби и издирване. Ти с група ли ще пееш или ти е за личен кеф? Ако е второто, не се задълбавай много в умуване и не набутвай пари. Искам да те посъветвам също така да не купуваш ментета и компромисни варианти от 40лв (цената я казвам произволно),защото е важно как ти излиза гласа и влияе на пеенето. Shure SM58 би бил приличен вариант ако ти е удобно с него-на сносна цена е и не никак не е лош. От кой град си,че не могат да ти предложат да изпробваш микрофони в наличност? Има още нещо- от пробата в магазин може да се подведеш също (при мен стана така с Beta 58А),защото на работа всеки работи с други колони,миксери и т.н., но ако е лош микрофона можеш да го усетиш предполагам. Максимален резултат постигнах с изпробване на работното място (така си избрах моя сегашния),но нашите магазини за жалост не биха ти направили тази услуга. Ако намериш някой колега с различен микрофон около теб можеш да го помолиш да ти услужи за проба.Никой няма да ти откаже. Успех в това начинание,знам никак не е лека дилемата Пиши нататък на какво се спираш! Поздрави!
  9. И на мен много ми хареса, донесе ми настроение и усмивка
  10. Това предполагам е персонален монитор. Но и един обикновен,сложен на сцената ще ти върши работа...
  11. Пробвай с по-намален микрофон в началото...виж как е така.
  12. M3 е с touch screen екран,незнам къде прочете,че не е. Моят приятел има модула на М3,затова ти го казвам със сигурност Поздрави и пиши нататъка какви си взел!
  13. И аз видях метода "електронна цигара", пробвах дори, наистина е ок за заместител, но мисля,че не може да се ползва безконечно-т.е. ако си решил да спираш ок, защото в даден момент трябва и от нея да се откажеш. Не съм запозната, но не съм си в България да се посъветвам по- отблизо. Тук цените са смазващи, а и няма откъде да се купи, поради отдалечеността от цивилизацията. Това беше лирическо отклонение. Тези теми (в раздел вокали) най-често се създават от младежи на по 14-15 години (мое наблюдение, поправете ме ако греша). Не може някой тук да ги съветва тия деца да преодоляват притеснението с уиски или да си докарат дрезгава бленда с цигари. Майтапа настрана, някой би го приел за чиста монета. И да, няма да е зле по-често да се отбиваме в билиотеката (и ние и те), кръчмите не са най-доброто училище,или най-подходящото- казвам го от лични наблюдения. Тези деца ходят по конкурси, участват в концерти по един или друг повод. Съвсееем далече от поясненията за rock&roll (методи и приложение). Нека съобразим мненията си с възрастта им и мястото за изява. Съответно и съветите си.
  14. Мда.. и после не можем да говорим, не да пеем. Бях чела някъде за него, че започнал уроци по пеене, защото смятал, че има неправилна постановка и си прецаквал гласа. Някой искат да му подражават (примерно), той човека мисли, че не може да пее. А пък по тази тема за "докарване на тембър" с цигари и пукница, наскоро ми разказа един приятел (певец и той), че тяхната певица си "пазела" гласа паднал именно с пиене и много пушене,така си се кефела жената. Аз не мога да проумея как е възможно някой умишлено да си причинява подобно нещо. То повечето от нас не си харесват гласовете (сигурна съм в това) и си мечтаят за друга бленда, ама то си има поговорка за това..за на съседа двора. А...сетих се и за друга колежка. По време на работа вика аз не пия газирано, да не й пада гласа. Ама докато са в пауза изпушва 2 цигари. Викам не ти ли пада гласа от цигарите? Не...от газираното само. Демек не й се пие кола в тоз момент и философства. Всичко вреди на гласа, питайте Лили Иванова Пионер в опазването Казах го и по-горен пост: ако не ви затруднява може да намалите вредните неща, които ядете, пиете и пушите (дам) .Поне да се намалят. Цигарите и аз не съм ги спряла още. Бля. Никой не се нави на предложението ми от лятото да ги спираме заедно и да описваме "процеса"
  15. Lee

    Дует

    Е не е задължително секи по-отделно, препоръчвам в екип, работи се най добре и най качествено естествено и по отделно, но да не се прекалява, защото в един момент се стига, че единия си пее песента по един начин другия по друг без никакъв синхрон и химия и звучи отвратително, тост се едно на примависта. Дам, прав си. Не на всяка цена и не е задължително въобще. Казах като допълнителна възможност. А тя каза,че си сменят песента, не че сега разбират за задължителните две песни. Я да ви попитам ходите ли на "Сарандев" в моя обичан роден град?
  16. Lee

    Дует

    Аз си мислех по този въпрос за Джалма...но се въздържах от мнение. Добре,че ще я сменяте. Няма да се плашиш,имате време да се подготвите - с усърдие и репетиции ще си изработите новата българска песен. Знам колко подготовка отнема, но ако всеки и поотделно си репетира ще се справите. Хем няма да имате време да я развалите от препяване
  17. Здравейте! Нуждая се от инструментала на "За тебе песен нямам" на Невена Цонева. Може ли някой да мипомогне да го намеря? Благодаря!
  18. Lee

    Дует

    Изключително много се радвам,че се спряхте на тази песен! Особено подходяща е за конкурси, както знаеш, Криси,там критериите са различни от тези,които се налагат при избор на песни за работа. По-голямата част от журиращите на кокурси имат определени виждания за избора на песни,което не смятам,че е много ок (тъпче се на едно място, в определени граници), но поне са предсказуеми и знаеш горе-долу към какво да се насочиш.Успехи от мен и пиши като мине конкурса,ако имаш нужда от още помощ за него се обаждай
  19. Lee

    Дует

    Здравей, Криси! В школата,където аз пеех имахме един много успешен дует момиче и момче. Една от конкурсните им песни беше Dolly Parton & Julio Iglesias-When you tell me that you love. Много е силна и имаха много награди с нея. Желая ви успех на конкурса!
  20. Ако всеки си вършеше работата и от скука не чоплеше за глупости колегите си в извънработно време,всичко щеше да е толкова прекрасно! И нямаше да има лоши певици, нито лоши барабанисти, китаристи (и останалите поименно), а само чист професионализъм. Ренитата умреха,хора, ново поколение има. Оптимизъм и компромиси
  21. Lee

    Имам проблем!

    Аз го имах същия проблем когато започнах да се занимавам с музика. В моята школа ни осигуряваха много участия по концерти,фестивали и т.н. На повечето това им помогна да разчупят сценичното си поведение, но аз си останах дърво и половина и познай познат ми е провала заради притеснение. По този начин няма да си помогнеш, посто ти трябва време и пеене. Като тегля чертата... 7-8 години се занимавах в школата, като през това време участията не са спирали. Така и не успях да се отпусна и да спра да треперя. Едва, когато започнах работа с групата ми нещата лека полека започнаха да се оправят. Необходимо ми беше да съм в спокойна среда и да няма стрес около мен. Без да искам и без да усетя нещата се получиха. Наскоро пях на много голям концерт и беше адски яко преживяване, не се притеснявах и грам, чувствах се комфортно на сцената.Тези неща идват с времето и с много пеене пред публика, не се съсредоточавай толкова в проблема си.Ако имаш възможност за изява не я пропускай, дори предния път да не си се представил перфектно. Момента с НЕпритеснението при някои хора (както при мен) идва с много пеене, с много изява и хъс Не се тревожи как те възприемат хората отсреща, мисли си за това, което би искал да бъдеш и се бори да го постигнеш, защото си заслужава. Не позволявай на психическите бариери да те откажат. Просто ти трябва още малко увереност и малко самочувствие, това е. Не се страхувай от чуждото неодобрение! Желая ти много успех, пиши нататък как се развиват нещата! Пропуснах да отбележа, че аз започнах да се занимавам с пеене на 13 години-една специална възраст,когато започваш да осъзнаваш нещата и да изпитваш срам. Винаги съм си мислела,че ако от малка бях по сцените няма да съм такъв пън. Мисля,че и това оказва влияние. Като голям е по-трудно да преодолееш тези състояния.
  22. Aбе да ти кажа и от шести път е имало нужда . Добре дошъл във форума,дано ти е от полза
  23. Вчера попаднах на интервю с холивудски зъболекар. Един от съветите му за здрави зъби беше точно това- да не си слагаме обеца на езика,защото макар и леко, постоянно се чуква в долните зъби и може да причини напукване или дори изместване на зъбите. Сега незнам доколко са така тези неща, нямам свои наблюдения, но ми се стори по темата.
  24. Lee

    Photos

    Мерси, мерси Бонбон в началото за всички,в края на второто турне....няма да кажа какво. Да си уважавате певиците! Ами викам да сложа още 1 снимка..Тук сме на един латвийски кораб (много миризлив беше) и сме на учение рано сутринта. Само аз, барабаниста и басистката се престрашихме да застанем пред обектива Отново аз съм в средата. (снимката е от миналото лято)
  25. Lee

    Photos

    Да се разпиша и аз...Това е групата, с която проходих. Нахиленото в средата съм аз.(снимката е от преди 2г)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.