Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Има ли някаква особена разлика в звука при сравнение на обикновен Epiphone G-400 и EPIPHONE LTD.EDITION 1966 G-400 и каква е тя?

Няма да се оправдавам с неща от сорта "нов съм и за това питам" и бла, бла.. просто съм глупак :hysterical:

Редактирано от Stoyansky
Отговорено (Редактирано)

По тези линкове ,които си дал поне на пръв поглед виждам ,че адаптерите са различни.Би трябвало и китарите да имат различен звук :hysterical: А и някой беше казал ,че две еднакви китари няма.

Редактирано от Arteglam
Отговорено

бих предпочел EPIPHONE LTD.EDITION 1966 G-400 WC

видимо пикгарда е различен

по-голямият повече ме кефи.

разликата в цената е минимална.

а за другата не казват алнико ли са или не са адаптерите.сигурно не са.

ако е така, ще им и разлика в звука.

Отговорено

Ако имаш възможност ги сравни и си направи изводите. Ако не - ще има купища мнения на "професори", ама какво печелиш? Ще разбереш с подробности за дървото/в коя гора е расло с какъв трион е рязано и колко е съхнало/ изработката и електрониката/с колко намотки са адептерите и кой магнит къде е произведен/ на двете китари, както и невероятни тънкости, относно на коя с какви струни се свири и с какво са да й лъскаш ключетата, че да звучи по-така. :hysterical:

Обаче, докато не ги пипнеш с твоите ръце да и решиш коя звучи по-добре в тях именно няма да имаш никаква полза от лекциите. Иначе епифон правят хубави китари, струва си да ги пробваш, мисля :)

Отговорено (Редактирано)

"Alnico V humbucker pick-ups" Алнико са :hysterical: !

И все пак наистина EPIPHONE LTD.EDITION 1966 G-400 WC ми харесва повече.Освен в пикгарда , имат и малка разлика във формата :ЕДИТ : като ги сложих една до друга , не виждам разлика във формата :)

932969_800.jpg131673.jpg

Редактирано от JACKASS
Отговорено

Hi,

освен пикгард-а по '66 спецификации и оригиналния цвят няма разлика.

Единственното нещо, което може да е от интерес, е че вероятността да е от фабриката в китай кадето се правят по високите класове на Еpiphone както и special runs / limited editions (казвa се QingDao) е по висока.

Между другото, оригиналния вариант на този модел ('66 SG) е с П90 адаптери, но това не беше въпроса.

Поздрави

аам

Отговорено (Редактирано)

и мен 1966 reissue-то повече ме кефи, ама така и не намерих свястно демо :-/ искам да е някакъв по rock'n'roll звук, а не като днешните бози дето слагат distortion на макс и нищо не се различава.. разни ню, дет и пр..

хем да може да свири някакви блусарски неща, хем да вади звук, подобен на ac/dc

@yotzzo няма къде да ги пробвам :-/ предполагам, че и двете ще ми харесат, но искам да чуя разликата в Alnico Classic и Alnico V.

P.S. oo oще хора писали.. мерси, мерси. сега ще прочета :)

@aam, те не са ли и двете made in china или само '66 reissue? :hysterical:

Редактирано от Stoyansky
Отговорено

Мисля ,че има разлика в дебелината на грифовете,ако Епито е правено по Гибсън - виж в Ю-тюб профила на solo dalas -голям фен ,има едно клипче със сравнения на две SG от 60-те.

Отговорено

"те не са ли и двете made in china или само '66 reissue?"

Най вероятно са и двете, но има няколко фабрики в Китай. Произвежда се и в Кореа, то се вижда по началото на серйиния номер. ЕЕ примерно е QingDao в Китай, DW е фабрика в Кореа итн.

"хем да може да свири някакви блусарски неща, хем да вади звук, подобен на ac/dc"

А това не е ли вариянт: Gretsch Corvette (Electromatic G5153)

523717.jpg

Според мен доста по добър избор, много добро качество (и това го казвам свирейки "истински" Гретч), чистия и леко пречупения звук са километри над този на Епифона и материялната база, както писах, също. А с повече искривяване имаш точно AC/DC... Освен това е секси. И отвъд скучните стандарти.

Поздрави

аам

Отговорено

Ако искаш да се доближиш до звука на AC/DC ще имаш много по-голям успех ако си вземеш Marshall Plexi. :hysterical:

Иначе тоя Греч за звуковите качетсва немога да говоря и предполагам са добри,но според моите естетически предпочитания е грозен.

Впрочем каква му е цената и има ли по-стандартно изглеждащи солид боди модели на разумни цени?

Отговорено

Е АС/ДС свирят с Греч,по-големия брат де,на Ангъс и СГ-то му седи голямо :hysterical:

Въобще не са грозни - приличат ми на ретро кадилак и в тоя стил..това ще ми е следващата китарка може би.Веднъж в РФ просто дръннах на свободни струни на един от по-скъпите модели и страшно ми звукна - като Гибсън,имат душица тези китарки.

Отговорено
а за другата не казват алнико ли са или не са адаптерите.сигурно не са.

ако е така, ще им и разлика в звука.

Пише си, бря - Алнико 5.

Всъщност се съмнявам, че китарите имат някаква фрапираща разлика.