SomeoneElse Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Ами колкото и да е маркетингов трик, толкова и може да е вярно за DiMarzio Drop Sonic (D Sonic, както се среща повече). Преди време и аз търсих адаптери точно с това предназначение и аз бях попаднал на този адаптер. Все пак не съм видял много други адаптери (не че и толкова много съм търсил де) да ги рекламират с тази им особеност. Освен това пък е и DiMarzio, така че няма как да сгрешиш, защото със сигурност ще е по-добър от адаптерите на Squier-a, а освен това - след това можеш да го продадеш с минимална загуба, ако не ти хареса. Цитирай
sevenstring Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 (Редактирано) За южняшки метъл мисля, че по-често срещаните решения са Seymour Duncan (не че е някакво правило, но поне моите впечатления са, че DiMarzio като цяло са популярни сред по-техничари (по-стандартен рок и метъл, прогресив и т.н.) китаристи). Посети сайта на SD и прегледай сравнителните таблици с честотните характеристики на звука (там има и семпли за всеки адаптер). Същото може да се направи и с DiMarzio, рабира се. То и по самото описание на адаптера в някаква степен си личи за какво е мислен. Честно казано, мисля, че в крайна сметка доста хамбакъри от каталога и на двете фирми биха свършили добра работа. Редактирано Януари 23, 2009 от sevenstring Цитирай
krismana Отговорено Януари 23, 2009 Автор Отговорено Януари 23, 2009 Мерси за съветите на всички, разгледах и 2та сайта и си харесах Seymour Duncan SH-6 Duncan Distortion. Само остава да проверя колко струва у' назе Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 Еми тоя е някъде към 160тина лева мисля. По-добре дай още 30ка и си вземи Сиймър Дънкан Даймбъкър. Имал съм го, с китара настроена в СИ, е да ти кажа, от пасивен адаптер за такава жица по-корав не съм виждал Цитирай
krismana Отговорено Януари 23, 2009 Автор Отговорено Януари 23, 2009 А какво мислите за EMG HZ H4A (алнико версията) той също ми хареса и се чудя дали например ако отида в xxxx ще има някоя китара на която да го пробвам че в момента го продават в Форума същия този адаптер и съм му хвърлил око а и не ми се дават 200 лв за един адаптер...поне за моя джоб са много Цитирай
LOE Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 Къде 200 лева бе, те активните са под 200, Hz трябва да са сравнително по ефтини Цитирай
TONY Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 (Редактирано) Присъединявам се за СД Даймбекър. Имам го на нектру китара и съм го тествал в настройка До диез. Пърфект. Може би - от пасивен адаптер за такава жица по-корав не съм виждал- е точно казано. Е, не сме пробвали всичко де що има. Даймбъкъра е варинт на ОБЛ 500, най малкото заради Дайм, имам ги и двата адаптера звучат много близко. Така че и ОБЛ 500 би трябвало да стане - него съм пробвал само в Ми и Ми бемол. Редактирано Януари 24, 2009 от TONY Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 Еми тоя е някъде към 160тина лева мисля. По-добре дай още 30ка и си вземи Сиймър Дънкан Даймбъкър. Имал съм го, с китара настроена в СИ, е да ти кажа, от пасивен адаптер за такава жица по-корав не съм виждал Dimebucker-a ми върна вярата в Seymour Duncan. Доста солиден звук като за пасивен пик-ъп. Все пак да не забравяме, че е базиран на Bill Lawrence L500, а не е изцяло тяхна разработка. По темата, смятам че EMG HZ се държат доста прилично при ниски настройки и хай-гейн, но лично аз залагам на активни EMG 707 когато искам да "заора" много ниско и резултатите ме радват. Цитирай
krismana Отговорено Януари 27, 2009 Автор Отговорено Януари 27, 2009 Този BL L-500XL ми хареса а и е само 50$ което е добре някой да знае от каде мога да го купя в София мисля че това е окончателния ми избор Цитирай
Recommended Posts