Guest Публикувано Януари 21, 2009 Публикувано Януари 21, 2009 Здравейте на всички. Проблема ми се изразява в това , че след като пробвах един усилвател който се оказа неработещ , единия от каналите по-точно десния , не работи. Пробвах какво ли не , преинсталация на драйверите , качване на различни менаджери и други тем подобни , но всичко без успех. Картата е Ac888 , realtek high definition , а дъното asrock alivenf6g-vsta am2. Четох че има възможност за смяна на жаковете , нещо като reasign (retask). Но мисля че това беше само за предния панел от предната страна на кутията. За съжаление кутията ми е много зле и няма преден панел , има само за Usb. Та някой ако се е зблъсквал с подобни проблеми и има някакво разрешение ще се радвам да го чуя. Ето и снимка на дъното. И как изглежда задния панел. [/size] Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 В по-добрия вазиант - проблем с буксата. В по-лошия и изгоряла електроника, която може или да е кодек чипа(непоправимо), или да е някой транзистор/операционен усилвател по пътя на сигнала. Много вероятно е да е необходима работа с поялник по дъното във всички случаи. Цитирай
presly Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 работа с поялник по дъното На многослойна платка?!?!?! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 Някои се справят с подмяна на кондензатори, но май не е баш с поялник, ами с едни джаджи с горещ въздух. Аз лично не знам точно как става, нито съм гледал, но в някои РС фирми извършват такива услуги. Цитирай
Басурендер Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 http://www.vbox7.com/play:eb1a1fa2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 На многослойна платка?!?!?! Става, става, когато се презапоява нещо на повърхностните падове няма проблем. Аз съм поил чип със 120 крачета на подобна платка с поялник и малко хитринки. Но трябва да се внимава с падовете, които минават рпез платката и свързват слоевете. Цитирай
Guest Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 Мерси за съдействието. Само , че като се знам какъв съм сакат по-добре да не си играя по дъното че само ще направя някоя беля. Колкото до саунда след като ми изгоря единия канал си зех друга звукова карта C-Media 8738 за съжаление и там имам проблеми естествено , като се има в предвид парите които дадох за картата. проблема при нея не е със звука , а със микрофона. Когато говоря по него примерно по скайп , отсрещния човек получава някакво страшно бучене което просто не се издържа. Сменя слота на картата , сума ти драйвери инсталирах резултата си беше един и същ. . За тпва реших да пробвам със старата карта и да видя какво мога да направя за нея. Последния вариант който измислих е че може да е нещо от жака и понеже нямам преден панел на кутията (и тя беше от най-евтините.) , реших че може да намеря преден панел и тъй като се включва към дъното помислих ,че може и да се оправи макар че шансовете са нищожни. Това ми е последното нещо, което ми дойде на акъла. Цитирай
Telerig Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 Мерси за съдействието. Само , че като се знам какъв съм сакат по-добре да не си играя по дъното че само ще направя някоя беля. Колкото до саунда след като ми изгоря единия канал си зех друга звукова карта C-Media 8738 за съжаление и там имам проблеми естествено , като се има в предвид парите които дадох за картата. проблема при нея не е със звука , а със микрофона. Когато говоря по него примерно по скайп , отсрещния човек получава някакво страшно бучене което просто не се издържа. Сменя слота на картата , сума ти драйвери инсталирах резултата си беше един и същ. . За тпва реших да пробвам със старата карта и да видя какво мога да направя за нея. Последния вариант който измислих е че може да е нещо от жака и понеже нямам преден панел на кутията (и тя беше от най-евтините.) , реших че може да намеря преден панел и тъй като се включва към дъното помислих ,че може и да се оправи макар че шансовете са нищожни. Това ми е последното нещо, което ми дойде на акъла. Човек ако дъното е гаранционно - просто ще ти го сменят с друго ако не може да се отремонтира, това не е проблем за тях имал съм го тоя проблем и два пъти са ми сменяли дъното - ако не... може да пробваш в някоя компютърна фирма с добър сервиз - доста фирми си имат такива и работят добре , Most, Jar и.т.н. ако не могат да го оправят поне ще ти кажат какво е точно и дали има шанс...успех! Цитирай
Guest Отговорено Януари 24, 2009 Отговорено Януари 24, 2009 Здравей. Сега като се замисля , може и да е в гаранция, успях да си оправя проблема обаче с другата звукова карта C-media 8738 след като инсталирах може би десетия драйвер. Оказа се , че този вече работи нормално и го няма смущението в микрофона. Мерси на всички отзовали се. Може да затваряте темата. Цитирай
Recommended Posts