Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукова карта.


Guest

Recommended Posts

Здравейте на всички.

 

Проблема ми се изразява в това , че след като пробвах един усилвател който се оказа неработещ , единия от каналите по-точно десния , не работи. Пробвах какво ли не , преинсталация на драйверите , качване на различни менаджери и други тем подобни , но всичко без успех. Картата е Ac888 , realtek high definition , а дъното asrock alivenf6g-vsta am2.

Четох че има възможност за смяна на жаковете , нещо като reasign (retask). Но мисля че това беше само за предния панел от предната страна на кутията. За съжаление кутията ми е много зле и няма преден панел , има само за Usb.

Та някой ако се е зблъсквал с подобни проблеми и има някакво разрешение ще се радвам да го чуя.

Ето и снимка на дъното. asrock_mainboards_082007_6b.jpg

И как изглежда задния панел. 13-157-108-09.jpg[/size]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В по-добрия вазиант - проблем с буксата. В по-лошия и изгоряла електроника, която може или да е кодек чипа(непоправимо), или да е някой транзистор/операционен усилвател по пътя на сигнала. Много вероятно е да е необходима работа с поялник по дъното във всички случаи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои се справят с подмяна на кондензатори, но май не е баш с поялник, ами с едни джаджи с горещ въздух. Аз лично не знам точно как става, нито съм гледал, но в някои РС фирми извършват такива услуги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На многослойна платка?!?!?!

 

Става, става, когато се презапоява нещо на повърхностните падове няма проблем. Аз съм поил чип със 120 крачета на подобна платка с поялник и малко хитринки. Но трябва да се внимава с падовете, които минават рпез платката и свързват слоевете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съдействието. Само , че като се знам какъв съм сакат :) по-добре да не си играя по дъното че само ще направя някоя беля. Колкото до саунда след като ми изгоря единия канал си зех друга звукова карта C-Media 8738 за съжаление и там имам проблеми естествено , като се има в предвид парите които дадох за картата.

проблема при нея не е със звука , а със микрофона. Когато говоря по него примерно по скайп , отсрещния човек получава някакво страшно бучене което просто не се издържа. Сменя слота на картата , сума ти драйвери инсталирах резултата си беше един и същ. :curse: . За тпва реших да пробвам със старата карта и да видя какво мога да направя за нея. Последния вариант който измислих е че може да е нещо от жака и понеже нямам преден панел на кутията (и тя беше от най-евтините.) , реших че може да намеря преден панел и тъй като се включва към дъното помислих ,че може и да се оправи макар че шансовете са нищожни. Това ми е последното нещо, което ми дойде на акъла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съдействието. Само , че като се знам какъв съм сакат :icon_shithappens: по-добре да не си играя по дъното че само ще направя някоя беля. Колкото до саунда след като ми изгоря единия канал си зех друга звукова карта C-Media 8738 за съжаление и там имам проблеми естествено , като се има в предвид парите които дадох за картата.

проблема при нея не е със звука , а със микрофона. Когато говоря по него примерно по скайп , отсрещния човек получава някакво страшно бучене което просто не се издържа. Сменя слота на картата , сума ти драйвери инсталирах резултата си беше един и същ. :punk_guitar: . За тпва реших да пробвам със старата карта и да видя какво мога да направя за нея. Последния вариант който измислих е че може да е нещо от жака и понеже нямам преден панел на кутията (и тя беше от най-евтините.) , реших че може да намеря преден панел и тъй като се включва към дъното помислих ,че може и да се оправи макар че шансовете са нищожни. Това ми е последното нещо, което ми дойде на акъла.

 

 

Човек ако дъното е гаранционно - просто ще ти го сменят с друго ако не може да се отремонтира, това не е проблем за тях имал съм го тоя проблем и два пъти са ми сменяли дъното - ако не... може да пробваш в някоя компютърна фирма с добър сервиз - доста фирми си имат такива и работят добре , Most, Jar и.т.н. ако не могат да го оправят поне ще ти кажат какво е точно и дали има шанс...успех! :pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.

Сега като се замисля , може и да е в гаранция, успях да си оправя проблема обаче с другата звукова карта C-media 8738 след като инсталирах може би десетия драйвер.

Оказа се , че този вече работи нормално и го няма смущението в микрофона.

Мерси на всички отзовали се.

Може да затваряте темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.