Jump to content
Българският форум за музиканти

Шумоизолация


Recommended Posts

Има една особеност, че ако минералната вата не е с повече от 45 кг/м3 плътност, то тя няма особено добри звукопоглъщащи качества. За акустично третиране на помещения се използват специални дюшечета минерална вата Rocktron, между 45 - 75 кг/м3 плътност. Това са дюшечета с размер 50/100 см, което автоматично означава, че профилите трябва да се поставят през 50 см.

Фугите между гипскартона трябва да се покрият със специална мрежичка и да се шпакловат със специална шпакловачна смес на Knauf. Всичко друго се напуква.

Има опасност при определени ситуации алуминиевите профили да изпаднат в условия, при които да възникнат вибрации. Като резултат ще се получи много неприятен звук, който трудно ще се определи от къде идва. За да се избегне това, преди полагането на гипскартона, профилите се облепят със самозалепваща се гумена лента, която има дебелина колкото самия профил. Тази лента може да се закупи в София от представителния магазин на Knauf, при бензиностанцията на КАТ.

Цената на ватата е средно от около 7.5 лв/м2. :)

Това е! Успех! :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, а стереопорът? Получих съвет за такъв, после чак мин. вата и толкова. А и подът още си остава. Или няма да има проблем с него??? един мокет поне?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, а стереопорът? Получих съвет за такъв, после чак мин. вата и толкова. А и подът още си остава. Или няма да има проблем с него???

Интересно тоя дето ти е казал за стиропора правил ли е някога звукоизолация или само топлоизолация... B)

Аз когато си правих студиото бях решил да ползвам 4 см. листове и ги бях накупил всичките. Започнах...слой вата, над него стиропор, после външното покритие и т.н. Направих 3 стени вкл. и тази към control room-а и реших да си направя саунд тестове преди да съм завършил и 4-тата стена. След пробите останах като гръмнат - оказа се, че стиропорът, когато е на цели листове (а не в насипно състояние) има по-скоро обратен ефект, защото действа като резонираща плоскост....и....айде пак....размонтирвай всичко и започвай отначало. Иначе за топлоизолация, особено на външни стени няма проблем...ама и ватата има подобен ефект за топлото. :godbless:

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте господа!Ето ви едно четиво(за английко четящите) отновно темата,която обсъждате!

http://www.prorec.com/prorec/articles.nsf/...625660B0016AA15

 

Приятно четене!Поздрави на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.