Jump to content
Българският форум за музиканти

Шумоизолация


Recommended Posts

Нужен ми е съвет как най-добре да изолирам мазето си, така че да е полезно изолираща и същевременно да не е много скъпа, естествено. Може и някакви подръчни материали да ми помогнат. При това имам и влага долу, така че и за нейното отстраняване бих бил признателен. Мисля засега да сложа авт. гуми за вдигане нивото и обиране на вибрациите поне частично. Казаха ми някакви одеала да сложа... Стъклена вата??? Корите за яйца??? Изобщо тия кори за какво служат точно и т.н. Това е засега. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попреглеждай старите теми, може да намериш някои съвети, ето ти една такава тема:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=4122&st=0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би би било полезно и да добава, че мазето ми е към 2х3 м, пък и всичко е голо, както повечето такива. Значи от тия хора не разбрах последно стъклена или минерална? Коя сърби, коя не и най-вече коя върши по-добра работа? А и как да го направя тоя под? Зас'а казах за гумите. Казвали са ми, че изолират, но колко и т.н.? Отгоре мисля да сложа дървена плоскост. Това е. А и тия вати дали се продават по строителни-материали магазините? И още, и още...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е, че мазетата, както спомена сам, поначало са малки, а като направиш една прилична изолация, ще смалиш още обема и няма да можеш да събереш никакви барабани вътре, от опит знам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е, че мазетата, както спомена сам, поначало са малки, а като направиш една прилична изолация, ще смалиш още обема и няма да можеш да събереш никакви барабани вътре, от опит знам. :D

Като цяло е така. Хубавото на един сет обаче е и, че можеш да сложиш всичко навсякъде. Единствено си пльокваш двете каси там, столчето зад тях, другото мах удобно според възможностите. Аз за тях място ще намеря. Интересува ме как да не се чуе, че са там. Или поне да се чува минимално. Коя точно вата, какъв тип?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... последно стъклена или минерална? Коя сърби, коя не и най-вече коя върши по-добра работа? ......А и тия вати дали се продават по строителни-материали магазините? И още, и още...

И двете сърбят...ама стъклената даже боли.. :D ....То и в минералната има малък процент стъклени нишки (много са малко...не знам за заякчаване на листа ли ги слагат...). А иначе минерална вата има навсякъде по складовете и строителните магазини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мноооооого благодаря, добри хорица! Начи в крайна сметка излиза следното - голи стени, под и таван. Подът с гумите и нек'ва-та плоскост, стените с тая минерална вата (2 пласта??), предполагам с плат покрита...а таванът? Само той остава и е готово. Нали? такааа... просот искам найй-сетне да знам какво ми трябва и да остане само купуването и окачването. Другото е лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Stratocaster си каза малко по-нагоре - гипсокартон върху ватата, не плат.

така е. гипсокартона има допълнителна шумоизолираща функция. имам много опит с този материал. ако на някой му се налага да работи с него мога да му обясня подробно тънкостите :curse:

 

иначе като сложош ватата гипсокартона може да се захване по следния начин:

в магазините, които са представители на KNAUF - фирмата която произвежда такъми за работа с гипсокартон се продават лайсни за закрепване към стената

това са нещо като П образни прътове

 

хващаш ги към стената през 30-40 сантиметра. не повече защото ако се облегнеш после ще хлътне.

между тях слагаш пластовете вата.

след това с болтчета за захващане на гипсокартона кум профила, които също се продават в тези магазини захващаш плоскостта към профила.

после със сатен гипс шпахловаш фугите, шкуриш, боядисваш и готов :curse:

 

 

май много се задълбочих....ама аз да кажа как трябва да е по принцип де :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

режеш гипсокартона с тия тънки канцеларски ножчета. ползваш някаква права дълга линия за да не осереш. правиш прорез колкото да прережеш акртона. след това чукваш плоскостта от другата страна и той се пречупва по разреза. но много внимавай! може да го прецкаш лесно :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ви благодаря!

Значи да обобщя - два пл. минерална вата (а как се хваща/носи?) и отгоре гипсокартон (по дифолт е на плоскости?). Искам да ми стане ясно до най-малката подробност, за да знам, че като давам кинтите, ще има полза. Бедни музиканти, ама и техниката никак не е евтина, а и тя чака, нали знаете...

А за тавана??? Пак същото ли? И да не вземе да ме дрънне по тиквата някой гипсокартон накрая? И... пода?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

продава се на плоскости, да

проблем ще ти е транспорта

вземи и П образни профили за да го захванеш

вземи и Рапиди- това са болт4етата с които се захваща към П образните профили

за тавана по същия начин

ако го направиш съвестно няма да падне :)

 

обаче за сумата...може и в повечко като пари да излезе

 

колко лева си готов да отделиш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.