Polyphone Публикувано Януари 15, 2009 Share Публикувано Януари 15, 2009 Колеги, някой от вас ползвал ли е такава карта за записи: http://sms.bg/product_info.php?prodonly=1&...roducts_id=4131 Читава ли е? Необходима ми е за записи предимно на вокали и то в домашни условия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 15, 2009 Share Отговорено Януари 15, 2009 Съмнявам се. За сходни пари можеш да си намериш 2-ра ръка М-Аудио 2496... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Polyphone Отговорено Януари 15, 2009 Автор Share Отговорено Януари 15, 2009 Е, все пак би трябвало да прави по-добри записи от настоящата ми карта http://www.trust.com/products/product_detail.aspx?item=12950. Или няма съществена разлика? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Януари 15, 2009 Share Отговорено Януари 15, 2009 Даже е по-кофти вариант. Послушай колегата За сходни пари можеш да си намериш 2-ра ръка М-Аудио 2496... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Polyphone Отговорено Януари 15, 2009 Автор Share Отговорено Януари 15, 2009 Е, как по-кофти вариант!!????? Вече хептен ми стана мъгляво - сегашната ми карта записва на 16 бита, а новата го дават , че прави запис на 24 бита. Не трябва ли да е доста по-добра??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Януари 15, 2009 Share Отговорено Януари 15, 2009 това не е карта за правене на музика, тва е карта за слушане на музика и игране на игри ако искаш да се занимаваш с музика не си хаби парите за глупости няма значение колко са битовете, ако ще и 32 да са, ти като имаш смотан аналогово цифров конвертор - ползата от 24 бита е никаква картите на креатив имат средно добри (прилични) ЦАП-ове и изключително смотани АЦП от към конективност също е трагично Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 15, 2009 Share Отговорено Януари 15, 2009 (Редактирано) При Креатив ЦАП-овете са средно прилични(аз имам audigy1, което е с посредствени ЦАП-ове и Audigy2 ZS, което е с прилични ЦАП-ове). Тези карти постигат и прилична входно-изходна латенция от 4-5 милисекънди при обработка в реално време. Голям техен проблем е това, че АЦП-тата(това, което превръща входния сигнал в цифров) на платките са от същия клас като тези, които се вграждат на дънните платки - най-обикновенни AC97 кодеци със входно съотношение сигнал/шум около 70 децибела и в никой-случай повече от 81-82 децибела(рядкост страшна). Освен това, картите на криейтив, с изключение на Одиджи 2 / 2 ZS и може би някоя и друга платка са заключени на честота на семплиране 48 килохерца. Вътрешно те ресемплират на 48 килохарца дори тогава, когато всъщност сте избрали 48 килохерца, което внася допълнителни изкривявания. Единствено Audigy2 и Audigy2 ZS могат да записват на 96 килохерца и 24 бита, но пък само с оригиналните си драйвери, които имат други слаби страни. Хубавите kx драйвери пък, не поддържат 24/96 АСИО запис, а пък само с тях може да се заобикол DSP чипа и сигнала да мине само през P16V чипа, така че да няма изкривявания от ресемплиране и други обработки. С оригиналните драйвери не става. Хубави АЦП има само в платинум версиите, които имат преден панел(при цд-то) с допълнителни аналогови входове с по-добро от 96 децибела съотношение сигнал/шум. Само ако се намери такава на старо има смисъл да се купува. Иначе нова излиза по-скъпа от професионана звукова платка. Редактирано Януари 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Polyphone Отговорено Януари 15, 2009 Автор Share Отговорено Януари 15, 2009 Благодаря на всички, които ми отговориха. Горе-долу ми се избистрят нещата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Януари 15, 2009 Share Отговорено Януари 15, 2009 Така е, ако искаш да правиш нещо, например записи, ако си вземеш карта за звукозапис, ще се родиш.Наистина в горните постове пише, че те неса за такава цел, те са за слушане само и за игри. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 16, 2009 Share Отговорено Януари 16, 2009 Мисля, че нещата се изясниха, но искам да кажа още нещо: На т.нар. "истински" каквото свириш, това влиза, това записваш и обработваш и това излиза! Това на Крейтив е невъзможно и това се чува дори от не особено слухари като мен. Споменатата от мен 2496 е една от най-евтините, но в същото време е достатъчно прилична и бих я причислил към ниския клас на "истинските". Недостатък е, че има само линейни, цифров и МИДИ входове и за микрофони ти трябва преамп/миксер. Картите, които имат микрофонен вход и преамп пък са вече доста по-скъпи. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Polyphone Отговорено Януари 21, 2009 Автор Share Отговорено Януари 21, 2009 (Редактирано) Привет отново ! Само едно не уточнихме. Къде ги продават тези звукови карти ? Обиколих 5-6 IT магазина и се оказа че продават само криейтив или разни карти куча марка. А пък, или не продават М-Аудио или не са и чували за тях. Единствено във Фактор продават полупрофесионална звукова карта, при това външна, най-евтината - на Лексикон Алфа студио за 177лв... Как мислите струва ли си ? Имам и друг въпрос - казвате че между сегашната ми карта Тръст и Криейтив няма разлика в параметрите, но на практика аз чувам друго - ето едно мое записче http://www.esnips.com/doc/3e6927a5-4f5a-4f...e349533f5/dylan при това само гласове, а ето и на колегата Мандалей http://media.putfile.com/Mandalay---What-g...nd-Justin-cover записал в домашни условия с Криейтив. Има разлика, но на какво се дължи ? дядо Полифон Лаикът Редактирано Януари 21, 2009 от Polyphone Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angelina Sekulova Отговорено Януари 21, 2009 Share Отговорено Януари 21, 2009 Ето карти от един онлайн магазин. http://www.bg-audio.com/allcards.html Аз не съм пазарувала при тях, ако някой има наблюдения, нека сподели. Но по повод на твоята тема и коментара на Евтим доста поизчетох , та може и аз да допълня жабешкия хор от идиотски въпроси (ама повече обичам сама да си ровичкам за отговорите)... Не ти се отваря линка с въпросния запис. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 22, 2009 Share Отговорено Януари 22, 2009 От БГ не е добра идея да се купуват, не че ги няма толкоз... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Polyphone Отговорено Януари 22, 2009 Автор Share Отговорено Януари 22, 2009 Защо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Polyphone Отговорено Януари 22, 2009 Автор Share Отговорено Януари 22, 2009 Ето карти от един онлайн магазин.http://www.bg-audio.com/allcards.html Аз не съм пазарувала при тях, ако някой има наблюдения, нека сподели. Но по повод на твоята тема и коментара на Евтим доста поизчетох , та може и аз да допълня жабешкия хор от идиотски въпроси (ама повече обичам сама да си ровичкам за отговорите)... Не ти се отваря линка с въпросния запис. Мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts