shaterhand Публикувано Януари 11, 2009 Публикувано Януари 11, 2009 (Редактирано) Cort Cort Yamaha Дайте впечатления. --- Mod Edit: Закърпих Ямаха линка, но за Уошбърна как да знам кой е... Редактирано Януари 12, 2009 от Baby Thomas Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 11, 2009 Отговорено Януари 11, 2009 (Редактирано) Оправи си URL-а на ямахата. Като цяло, едва ли може да се даде еднозначно мнение по въпроса. Също така, повечето коментари неминуемо ще са от хора, които не са пробвали и трите китари или с други думи "философия по картинка". Редактирано Януари 11, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 11, 2009 Отговорено Януари 11, 2009 Ми 1вото ми впечатление е, че заглавието е подвеждащо - не виждам Уошбърн. После да не говорим, че не си написал кво търсиш - китара за блус или метъл. Трето - впечатления значи някой да е свирил и на 3те и да ти каже - съмнявам се да има човек в форума, който да е свирил и на 3те и то продължително. По-скоро може би търсиш мнение... Четвърто - третият линк не работи Цитирай
shaterhand Отговорено Януари 11, 2009 Автор Отговорено Януари 11, 2009 Не знам какво стана с обявата - всички линкове си сложих а не излезе нито Washburn-а нито другата Yamaha. И не ми дава и да я коригирам..... HELP!. Цитирай
~Ruin~ Отговорено Януари 12, 2009 Отговорено Януари 12, 2009 (Редактирано) Cort сякаш качествени, от добри материали повече ми харесват от ямахата и освен това в момента не са много скъпи . На времето Корд са биле стара американса фирма но собственика се мести в корея и почва ново производство, за сега завзема пазара и затва са на по ниски цени спрямо качествата си . (говоря за среден и висок клас китари Корд) не съм виждал досега от евтините под 400 лева.Ямахата са също много добри инструменти мога да кажа че са почти на едно ниво с Корд , лажбърна не ми допадат свирим сам на такава два - 3 пъти и не съм останал с добро впечатление от качеството на инструментите за предлаганата цена, но вероято също имат хубави . Редактирано Януари 12, 2009 от ~Ruin~ Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 12, 2009 Отговорено Януари 12, 2009 И все пак, хубаво е да се пробва каквото може, преди да се вадят заключения. ПС: Хубава марка са тия китари "жица" - Cord Цитирай
shaterhand Отговорено Януари 12, 2009 Автор Отговорено Януари 12, 2009 Лошото е, че във Варна няма място където да пробвам всичките модели.... И как може цените тука да са с 50% повече от тези в онлайн магазините (дори с доставката).???? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 12, 2009 Отговорено Януари 12, 2009 ПС: Хубава марка са тия китари "жица" - Cord Според мен "Лажбърн" са по-добри! ...лажбърна не ми допадат... Цитирай
patient Отговорено Януари 12, 2009 Отговорено Януари 12, 2009 ^^ Как да няма - имате тамън два магазина на Динакорд, които внасят и Ямаха и Корт. Наскоро имах възможност да пробвам Кортове и трябва да кажа, че наистина за цената си са много добро предложение. Тези двете дето си ги харесал, конкретно ги нямаше, но от КХ серията пробвах две и ми бяха малко тежички. Но въпрос на вкус. Аз лично си харесах М и ЕВЛ сериите. А и цените на Томан не са по-добри от българските. Цитирай
denko Отговорено Януари 12, 2009 Отговорено Януари 12, 2009 А, ако не е тайна, китарата от първия линк от къде може да се купи и на каква цена? Цитирай
Rammkopf Отговорено Януари 12, 2009 Отговорено Януари 12, 2009 (Редактирано) Малко късно се включвам, но като си тръгнал и за Ямаха, замислял ли си се за RGX? Моето мнение е, че изглеждат по-добре от Pacifica. Като спецификации, комай, са все тая. Свирил съм на RGX121S (много ме е яд, че вече не ги правят) и ми харесва. В началото много трудно възприех "плоския" й гриф (наистина, все едно нямаше никакъв радиус, спрямо грифа на Squier-a ми), обаче с течение на времето свикнах и видях колко е удобна, всъщност. 2 броя керамични хъмбъкери се грижеха за приличния тон, а 1 сингъл в средата компенсираше с приличен шум. Китарката струваше 480 лв, това беше преди близо 7 години. Редактирано Януари 12, 2009 от Rammkopf Цитирай
kvelikov Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 Истината е във втория Корт! Скоро си взех КХ1 и съм повече от приятно изненадан...За цена около 560 лв. получаваш китара за приказ! Богат звук, силни адаптери (моите са ЕМG HZ) и перфектен гриф... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 A пробвал ли си първия Корт и Ямахата, че да може да се получи сравнение? Цитирай
kvelikov Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 Първия го пробвах в магазин само от интерес - не ми допада формата на главата..:--) Иначе е много удобен, с приятен и богат звук...Но флойда разваля завършека...Може би за метъл ще е идеална..:---0 А тогава си търсех китара с фиксирано тремоло... За метъл и жици си взех Washburn Renegade HM....Приказка... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 (Редактирано) Е, "не ми допадна" не мисля, че е доказателство за някакво превъзходство. Едни хора обичат едни форми, други - различни. Някои харесват тънки грифчета, други - дебели. Едни искат басов, плътен, мощен и при желание рязък тон от китарата си, за да свирят примерно блус с нея, други търсят ултимативния "джъ-джъ" тон, трети искат да могат да свирят шредове с минимален екшън(което най-често изключва възможността за рязък, блусарски тон и понякога дори за ясен ритъм тон). Според мен е добре да обявяваме дадена китара като "по-лоша", когато очевидно страда от проблеми като скапан(което не означава "не по вкуса ми") тон, твърде малък състейн, некачествена изработка, чест дефект и т.н. Редактирано Март 2, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts