hypnocil Публикувано Януари 4, 2009 Публикувано Януари 4, 2009 Честита нова година ! Първо ще започна с това, че съм търсил много из форума и съответно съм чел и изграждал собствено мнение, но сега съм на път да направя покупката и имам нужда от финално комплексно мнение от компетентни хора. Така... Из този ценови клас 400-500 лв. съм се спрял на Ibanez GRG170 -> http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=2771 . Искам мнение за това струва ли си парите, ако да - защо, ако не - защо. Има ли по-добра китара за тези пари, както споменах 400-500лв., ако да, коя и защо. Относно стиловете, рок, метъл, блус звучене на китара и тн. съм любител на широк кръг от стилове, така, че каквато и китара да взема (като стил китара) би ми паснала в едно отношение и не толкова в друго. Това ще ми бъде втора китара. Първата ми е Кремона (ако има някакво значение). Благодаря предварително. Мненията Ви ще ми бъдат изключително нужни ! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 Можеш да огледаш и кортовете за тези пари - ей така, за по-голям избор. Цитирай
TONY Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 Ibanez GSA 60 - също е добра алтернатива както и разните ОЛП-та, Джаксъни, Епифони - в тази ценови диапазон. Но изборът трябва да си направиш сам. Цитирай
INVADER Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 (Редактирано) Ставаща е Редактирано Януари 5, 2009 от INVADER Цитирай
synyster_vengeance Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 Определено трябва да пипнеш всяка китара която можеш, за да добиеш представа и т.н. Определено бих заложил на Ибанез, защото през мен са минали вече 2 техни китари и просто нямам никакви оплаквания.Освен това един познат работи в магазин и продава такива инструменти и каза, че от продуктите в този ценови клас Ибанез са най-добре пипнати и имат качеството на хубав инструмент, а когато отидох и пробвах лично се уверих в това твърдение и закупих своя Ибанез, затова не смятам, че ще сгрешиш с избора А за това дали има други китари които си струват разглеждането..... ако можеш разгледай като моята РГ321.Цената и е малко по-голяма, но това вече се нарича китара.За повече подробности ЛС за да не правя реклама тука Цитирай
Додо Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 Номера е да пробваш разбира се, за да си видиш, коя ще ти пасне. Може да пробваш Vintage, Cort, и Jackson-ите и тогава да решиш, защото така в интернет всички изглеждат привлекателни, а всъщност може да не са. Мини по магазините, никои няма да те съди, пък и кефа ще си направиш. Успех! . Цитирай
hypnocil Отговорено Януари 5, 2009 Автор Отговорено Януари 5, 2009 Благодаря за мненията. Ами за разглеждането и пробването - да, но проблемът е в това, че до сега не бях пипал друга китара освен моята си стара Кремона и всички ми се струват хубави и не знам какво да очаквам от една китара за тази цена... Цитирай
rockozaurus Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 Аз съм сопственик на една такава китара, и мога да кажа само суперлативи.За парите които даваш получаваш много повече.Ако си съгласен, каня те да я пробваш на място, защото иначе звучи като самореклама... Ако ти хареса може да договорим и сделка, тей като съм решил да се обзаведа с нещо по скъпичко. Цитирай
abductor Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 За пореден път ще кажа, че според мене за тия пари може да се вземе нещо по-добро от GIO - послушай колегите и виж и други марки от тоя ценови диапазон, че и обявите за на старо можеш да разгледаш. А туй, че за 400-500 кинта получаваш наистина добър инструмент, при това Ibanez, естествено е далеч от истината - то и аз ако ги продавах така щях да разправям Цитирай
rockozaurus Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 (Редактирано) За пореден път ще кажа, че според мене за тия пари може да се вземе нещо по-добро от GIO - послушай колегите и виж и други марки от тоя ценови диапазон, че и обявите за на старо можеш да разгледаш. А туй, че за 400-500 кинта получаваш наистина добър инструмент, при това Ibanez, естествено е далеч от истината - то и аз ако ги продавах така щях да разправям Айде, кажи му на човека, конкретно, кое еТУЙ по-доброто. Редактирано Януари 5, 2009 от rockozaurus Цитирай
Додо Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 ^Разбирам те, че си се кефиш на китарата. Разбира се, че няма да е лоша като е твоя. И аз се кефя на моя корт но не го рекламирам, тъпо е. Остави човека да реши. Барал съм такъв GIO и мога да кажа, че има по - добри китарки в този клас. Из форума също не се кефят особено на GIO-то. Айде да не правим реклами? Номера не е колко китари си барал. Иди в магазина и пробвай няколко подред. Тази която най - ти хареса като звук и на допир, ще е твоята. Не е толкова трудно, просто бъди търпелив и не избързвай. Успех! Цитирай
abductor Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 (Редактирано) ^^Уви, нямам китара за продан, та да му я препоръчам конкретно Признавам си, че точно такова GIO не съм пробвал, но съм пробвал GRG270, и твърдя че адаптерите им звучат ужасно, а този модел е със същите, както виждам. По мои скромни наблюдения, Кортовете, Епифоните и Винтиджите (че дори и Джаксъните, а те също са по-скъпи, отколкото заслужават) от същия ценови клас вадят по-добър звук от тия GIO-та. Искам да заявя, че това е МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ и не искам никой да ангажирам с него, само не се мъчете да убеждавате пича, че за 400 кинта ще поучи Jem едва ли не Редактирано Януари 5, 2009 от abductor Цитирай
Orion Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 Така... Из този ценови клас 400-500 лв. съм се спрял на Ibanez GRG170 -> Аз искам да попитам автора на темата, тази китара харесва ли ти, или просто си решил, че за тези пари друго не можеш да намериш? И решил ли си дали искаш китара с тремоло, флойд, фиксиран бридж?!? А стига се сте дракали в такива теми, де... Цитирай
rockozaurus Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 "Hypnocil" и аз като теб на времето се допитах до форума каква китара да си избера. И знаеш ли какво разбрах? Нищо. Избрах си това, което най-много ми допадна .Та моят съвет е: пробвай всичко, навсякаде, колко можеш, както можеш, с когото можеш, само в никъкъв случай не си харесвай и купувай IBANEZ GRG 170DX. Цитирай
hypnocil Отговорено Януари 5, 2009 Автор Отговорено Януари 5, 2009 Orion Както казах не съм много вещ в китарите, така че - да, харесва ми, като марка, вид и звучене що годе. Друга причина също е, че за тези пари по-добро няма или никой не ми е предложил или аз не съм видял (говорим за ново, не 2ра ръка) За флойда... не е задължително да е с ръчката, може и без нея. rockozaurus Ако не е проблем - искам да изброиш минусите на ГРГ170 и да преложиш по-добра алтернатива. Цитирай
Recommended Posts