Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Честита нова година !

Първо ще започна с това, че съм търсил много из форума и съответно съм чел и изграждал собствено мнение, но сега съм на път да направя покупката и имам нужда от финално комплексно мнение от компетентни хора.

Така... Из този ценови клас 400-500 лв. съм се спрял на Ibanez GRG170 -> http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=2771 . Искам мнение за това струва ли си парите, ако да - защо, ако не - защо. Има ли по-добра китара за тези пари, както споменах 400-500лв., ако да, коя и защо.

Относно стиловете, рок, метъл, блус звучене на китара и тн. съм любител на широк кръг от стилове, така, че каквато и китара да взема (като стил китара) би ми паснала в едно отношение и не толкова в друго.

Това ще ми бъде втора китара. Първата ми е Кремона (ако има някакво значение).

Благодаря предварително. Мненията Ви ще ми бъдат изключително нужни !

• Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Ibanez GSA 60 - също е добра алтернатива

както и разните ОЛП-та, Джаксъни, Епифони - в тази ценови диапазон.

Но изборът трябва да си направиш сам.

Отговорено

Определено трябва да пипнеш всяка китара която можеш, за да добиеш представа и т.н. Определено бих заложил на Ибанез, защото през мен са минали вече 2 техни китари и просто нямам никакви оплаквания.Освен това един познат работи в магазин и продава такива инструменти и каза, че от продуктите в този ценови клас Ибанез са най-добре пипнати и имат качеството на хубав инструмент, а когато отидох и пробвах лично се уверих в това твърдение и закупих своя Ибанез, затова не смятам, че ще сгрешиш с избора :) А за това дали има други китари които си струват разглеждането..... ако можеш разгледай като моята РГ321.Цената и е малко по-голяма, но това вече се нарича китара.За повече подробности ЛС за да не правя реклама тука :)

Отговорено

Номера е да пробваш разбира се, за да си видиш, коя ще ти пасне. Може да пробваш Vintage, Cort, и Jackson-ите и тогава да решиш, защото така в интернет всички изглеждат привлекателни, а всъщност може да не са. Мини по магазините, никои няма да те съди, пък и кефа ще си направиш. :)

Успех! ;).

Отговорено

Благодаря за мненията.

Ами за разглеждането и пробването - да, но проблемът е в това, че до сега не бях пипал друга китара освен моята си стара Кремона и всички ми се струват хубави и не знам какво да очаквам от една китара за тази цена...

Отговорено

Аз съм сопственик на една такава китара, и мога да кажа само суперлативи.За парите които даваш получаваш много повече.Ако си съгласен, каня те да я пробваш на място, защото иначе звучи като самореклама... Ако ти хареса може да договорим и сделка, тей като съм решил да се обзаведа с нещо по скъпичко.

Отговорено

За пореден път ще кажа, че според мене за тия пари може да се вземе нещо по-добро от GIO - послушай колегите и виж и други марки от тоя ценови диапазон, че и обявите за на старо можеш да разгледаш. А туй, че за 400-500 кинта получаваш наистина добър инструмент, при това Ibanez, естествено е далеч от истината - то и аз ако ги продавах така щях да разправям :hysterical:

Отговорено (Редактирано)
За пореден път ще кажа, че според мене за тия пари може да се вземе нещо по-добро от GIO - послушай колегите и виж и други марки от тоя ценови диапазон, че и обявите за на старо можеш да разгледаш. А туй, че за 400-500 кинта получаваш наистина добър инструмент, при това Ibanez, естествено е далеч от истината - то и аз ако ги продавах така щях да разправям :hysterical:

Айде, кажи му на човека, конкретно, кое еТУЙ по-доброто.

Редактирано от rockozaurus
Отговорено

^Разбирам те, че си се кефиш на китарата. Разбира се, че няма да е лоша като е твоя. И аз се кефя на моя корт но не го рекламирам, тъпо е. Остави човека да реши. Барал съм такъв GIO и мога да кажа, че има по - добри китарки в този клас. Из форума също не се кефят особено на GIO-то. Айде да не правим реклами?

Номера не е колко китари си барал. Иди в магазина и пробвай няколко подред. Тази която най - ти хареса като звук и на допир, ще е твоята. Не е толкова трудно, просто бъди търпелив и не избързвай.

Успех! :hysterical:

Отговорено (Редактирано)

^^Уви, нямам китара за продан, та да му я препоръчам конкретно :hysterical: Признавам си, че точно такова GIO не съм пробвал, но съм пробвал GRG270, и твърдя че адаптерите им звучат ужасно, а този модел е със същите, както виждам. По мои скромни наблюдения, Кортовете, Епифоните и Винтиджите (че дори и Джаксъните, а те също са по-скъпи, отколкото заслужават) от същия ценови клас вадят по-добър звук от тия GIO-та. Искам да заявя, че това е МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ и не искам никой да ангажирам с него, само не се мъчете да убеждавате пича, че за 400 кинта ще поучи Jem едва ли не ;)

Редактирано от abductor
Отговорено
Така... Из този ценови клас 400-500 лв. съм се спрял на Ibanez GRG170 ->

Аз искам да попитам автора на темата, тази китара харесва ли ти, или просто си решил, че за тези пари друго не можеш да намериш?

И решил ли си дали искаш китара с тремоло, флойд, фиксиран бридж?!?

А стига се сте дракали в такива теми, де...

Отговорено

"Hypnocil" и аз като теб на времето се допитах до форума каква китара да си избера. И знаеш ли какво разбрах? Нищо. Избрах си това, което най-много ми допадна .Та моят съвет е: пробвай всичко, навсякаде, колко можеш, както можеш, с когото можеш, само в никъкъв случай не си харесвай и купувай IBANEZ GRG 170DX.

Отговорено

Orion Както казах не съм много вещ в китарите, така че - да, харесва ми, като марка, вид и звучене що годе. Друга причина също е, че за тези пари по-добро няма или никой не ми е предложил или аз не съм видял (говорим за ново, не 2ра ръка)

За флойда... не е задължително да е с ръчката, може и без нея.

rockozaurus Ако не е проблем - искам да изброиш минусите на ГРГ170 и да преложиш по-добра алтернатива.