Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Обичам да свиря музика. Вече жанр... всичко което ми харесва. От класика до нещо много лошо и тежко :P . Дори има страхотни чалга(не поп-фолк) парчета които с удоволствие забивам. За щастие престанах да свиря това което трябва да свиря и започнах това което искам да свиря ;) .

• 4 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Аз лично свиря класика и всякавка поп и РОК музика.Но най-вече залагам на прогресива,като Dream theater,Iron Maiden,Savatage и други.Не че не свиря Моцарт,Хайдн,Бетховен,Бах,ама,тях ги свиря за развиване на техниката.

Редактирано от hristakis88
  • 4 months later...
Отговорено

Ами аз свиря доста класическа музика - някоя и друга двугласна инвенция на Бах , етюдчета на Кремер (това го правя предимно за загрявка ;) ) , сонати на Хайдн , Моцарт и т.н. Ала вече след 8 год свирене само на това, класиката взе малко да ми омръзва и започнах да се ориентирвам и към по-съвременната музика. Свиря си различни балади и някои по-стари песнички (My way , Love Story и т.н.)Импровизирам също и парчета на Offspring ,Rammstein,Gorillaz ,Depeche Mode и т.н. ;)

Отговорено

САМО ИПРОВИЗАЦИИ ТОВА Е ИСТИНАТА.ЗА КЛАВИРИСТИТЕ НАРОДНЯЦИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ВСИЧКО ИДВА ОТ НАРОДНАТА МУЗИКА.АЗ СВИРЯ ЗА КЮЧЕЦИ САМО АМЗАТА.А ЗА НАРОДНАТА ЕСТЕСТВЕНО НАЙ-ДОБРИЯ ПЕТЪР РАЛЧЕВ И РАЗБИРА СЕ МОЯ МИЛОСТ.АКО ИМА ЖЕЛАЕЩИ МОЖЕМ ДА СИ ПО ДРЪНИМ МАЛКО ЗА НАШ КЕФ.СКАЙПА МИ Е SIKI.I.VIKI.

Отговорено

^ Колко щеше да е хубаво ако имаше хора които все пак свирят музика. Не казвам достъпна за всички.... просто нека е музика, а не свирене м?....

• 3 months later...
Отговорено

Ами.. аз свиря всякакъв рок. Преди бях наблегнал малко на класика, ама сега съм преминал само и едиствено на качествен рок и май повече авторски работи. Иначе работки на Джон Лорд.. Дейвид Пейдж от ТоТо и някакви си глупости, които ми харесват. И гръндж. И пънк-хардкор-метъл .

• 3 weeks later...
Отговорено

Аз свиря поп и класика.Както всички..наистина се убедих че чрез класическите пиеси и етюди се развива добра техника..но иначе класиката не ми е много на сърце.

• 3 weeks later...
Отговорено

Започвам си "клавирния ден" с първите дванадесет упражнения от Ханон, а всяка сряда ми е специален ден за етюди, гами, арпежи, акорди и т.н. Най-приятни за свирене композитори за мен са Шуман и Брамс. Някакси като погледнеш тяхна партитура и нещо те влече към пианото да я изсвириш, но по принцип любимият ми композитор е Рахманинов, който ми доставя истинско удоволствие, когато свиря нещо негово. Когато съм ядосан за успокоение на нервите свиря Бах - най-вече Френските сюити.

Отговорено (Редактирано)

За първи път чувам за човек, който се успокоява с Бах :) Луда работа. Аз пък обичам да свиря всякаква музика , всичко зависи от настроението ми. Много ми харесва да свиря парчета на Слави Трифонов и Ку-ку бенд , на които между впрочем дълбоко се възхищавам. Харесва ми да свиря тъжна музика , някой път чак си се подигравам какъв съм депресант нещастен , но пък трудно чувствам достатъчно добре веселите парчета за да ги изсвиря. Да кажем че когато има смесица от нюанси и настроения, отклонения, модулация и т.н. много се кефя. А кючеците който не е пробвал , той не се е изкефил да ги свири <_< Класическа музика също обичам ама ми дотъпя леко след 12 години свирене , но не мисля че някога мога да избягам от нея. Харесвам Шопен, Брамс , Лист, Рахманинов, Бетовен и други. Драма да има...и маджарски видове на минор и мажор :icon_shithappens: :icon_shithappens:

Редактирано от Fire-Fly