Jump to content
Българският форум за музиканти

Програма за композиране на китарни партии?


Spermicide

Recommended Posts

Привет!

От доста време се интересувам съществува ли някаква програма, с която мога да композирам и "просвирвам" китарни партии. Попадал съм на GuitarPro, но резултатът не ме впечатли изобщо - най-вече заради плоския звук (някои флаш сайтчета като например http://virtualguitar.net/live/Strum.php дават не по-лош звук, пък и са елементарни... е, само дето не можеш да запишеш нищо, де :) ). На мен ми трябва нещо, което да симулира електрическа китара, да си има дисторшън и т.н. и да запазва създаденото в по-читав формат (WAV най-добре). Чувал съм, че доста от солопроектите в екстремния метъл разчитат именно на такива програми и ми се ще да опитам нещо такова.

Можете ли да ме посъветвате нещо?

Редактирано от Spermicide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дето се вика - ОбъркАл си рейса, пич! :) Хехе.

Няма такава програма, която да симулира реалистично китара. За композиране може спокойно да използваш GuitarPro - за да напишеш нотите/таба на китарната партия, възможностите му за възпроизвеждане служат единствено и само да добиеш бегла представа как би звучала партията. Иначе трябва сам да я изсвириш и запишеш с помощта на програма за запис и обработка на звук - от рода на Cubase или Nuendo, примерно.

Програмите, за които предполагам говориш, дето имат дисторшън и т.н. обикновено са под формата на VST плъгини към гореспоменатите програми за звукообработка и служат за обработване на звука от истинска китара, т.е. с тях можеш или да свириш в реално време или да прекараш през тях записана чиста китара, за да насложиш ефекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммда ...

А, ако някой знае по-добра и достъпна програма за композиране (в смисъл на разписване на партии) от Guitar Pro, моля да сподели! Лично аз, бидейки музикално полуграмотен:greenangel:, ако не беше тая програма, не знам дали някога щях въобще да почна да пиша (в буквалния смисъл) музика. Е, има какво да се желае по отношение на нотните записи, но като за китарни и бас партии и симулация на ударни, програмката си е супер!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нарочно ли никой не споменава програмата fruity loops?

Разгледайте тука: http://flstudio.image-line.com/.

Семплите са умопомрачаващо реални, даже има плъгин slayer,но повече не мога да кажа, защото на мен такива програми са ми много скучни.

Свали си пълна кракната версия, защото орязаните не записват "проектите".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе пичове не ви ли бръмбарясват мозъците от толкова много и различен софтуер. Аз едвам понаучих малко така Guitar Pro и Cubase и ако тръгна да разучавам и други ще се омотам съвсем - то няма да остане време за свирене. Незнам но ми се струва ,че 2 програмки от този ранг , като се научат и тънкостите им са си напълно достатъчни.

Иначе GutarPro много си ме кефи - правиш си нещата ясно и прегледно - да чуеш като цяло идеята. В последните версии опцията RSE донякъде ти докарва и звук на distortion китара - малко по-добре от обикновен MIDI звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RSE-то е умряла работа, макар че на моменти наистина може да подобри чуваемостта на просвирването.

А за софтуера - споко, аз и Cubase още не съм научил (като изключим да си пускам и спирам канал за запис де :) ). Следващото, което ми се ще да пробвам, е да вкарам МИДИ тракове от Guitar Pro и да ги поразръчкам с VST-тата на Cubase-a. За китара не си правя илюзии, че може да излезе задоволителен звук, но барем ритъм секцията ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Бас, Дръмс, синтове... става номера и то супер даже!

 

RSE е огромна боза, много по-добър резултат се получава с някои .SF2 банки да речем! :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.