Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля за съвет


Georgi Georgiev

Recommended Posts

Здравейте на всички и ЧНГ Попаднах на този форум търсейки информация за китарите които се продават в БГ.Преди 20 г си купих като ученик една ел.китара "Кремона" имитация на Фендер.За времето си беше що-годе прилична китара а и цената и не беше малка 198 лв соц.пари Доста дрънкане и хвърлих и 1996 г застана славно зад библиотеката в ъгъла И така 12 години Преди 2 месеца се заговорих с един по-млад колега за китари и от дума на дума си донесе китарата Squire.Видях я че копира Фендера ,но изработката и лекотата с която се свири на нея беше десетки пъти повече от моята Кремона Предизвика ми интереса защото пипайки тази китара след като не съм свирил от 12 г реших да си припомня нещо Малмстийнско което навремето вадих с магнетофона на бавни обороти а не като сега да има всично в нета в таблатури и за моя изненада се получиха някой моменти които все още си спомнях.Така се заиграх пак с китарата ,но съм решил да си купя нещо прилично между цена и марка.Моля за съдействие да ме ориентирате и дадете мнение от опит за китари копие на Фендер Стратокастер и Ибанец 550 ( Мисля че Стив Вай свиреше навремето с него ).Ще съм ви много благодарен ако ми дадете ценни съвети и мнения.Благодаря предварително!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бюджет?

 

 

Относително е да се каже.Знам че мерак с пари се гаси,но аз поне за сега да не давам много пари.По принцип мога да дам между 300-1000 лв,но предпочитам по-малко пари да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, защото този пост няма да ти помогне особено, но е добре да знаеш, че разликите в ценовите класове между 300 и 1000 лева са огромни.Просто бъди една идея по-точен, за да получиш смислени предложения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което искам е китара която да вади звук и да се свири леко на нея.Не знам като цена кое отговаря.Ясно е че скъпите китари вероятно ще са с по-добро качество или чувствителност ,но ако мога да намеря по-евтини варианти с подобни или доближаващи се характеристики ще е по-добре от гледна точка на финансите.Свирил съм навремето само на българска Кремона и имах един бг дисторшън.Сега къде по-прекрасни неща са излязли просто няма място за сравнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, бих те посъветвал да обиколиш музикалните магазини и ти да си избереш. Има много китари в този ценови диапазон, но ако между 300-1000 кажем 600, то можеш да си вземеш също много добрър инструмент. Моята е Jackson JS30 и едва ли мога да бъда по-доволен от китара :) за мен Jackson-ите са супер китари и за тези пари (300-1000) можеш да изпробваш повечето модели, включително и от Про сериите, но важното е на теб коя ще ти хареса най-много; не е нужно да дадеш 1000 лв, за да имаш страхотна китара. Но обиколи, тествай и виж кое ти допада. Успех от мен, надявам се да съм ти помогнал с насоката :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще е за лекота на свирене, щом и Скуайърът ти се е сторил супер удобен, след Кремоната явно всичко ще ти се струва песен:greenangel:. Иначе, да, Ibanez RG вероятното са едни от най-леките за свирене китари (тънки грифове, нисък екшън), но, ако си фен по-скоро на Малмстийн, можеш да помислиш и за един читав стратокастър, който по всяка вероятност също никак няма да те затрудни по горепосочените причини. Лошото е, че наистина добър стратокастър за по малко от 500 лв. май по-трудно се намира (има ставащи за и под тия пари, но малко условно), докато RG-та често се продават във форума на добри цени 2-ра ръка, та не знам кое е по-"value for money".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Личното ми мнение e, че в момента "value for money" на българския пазар са единствено китарите Cort. Когато се говори за бюджетни решения тук винаги се обсъждат Squier, ниските класове на Ibanez и Jackson, а никой не обръща внимание, че един Cort EVL-Z4 струва 550 лева, от които само EMG адаптерите, с които идва са на цена 320лева. И това е от по-скъпите модели на марката. Не че искам да им правя реклама, ама вчера бях в магазина на Динакорд и от 7-8 китари Cort само 2-те най-евтини ме разочароваха с дерящи прагчета. Останалите нараво ми заспаха в ръцете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм навремето само на българска Кремона и имах един бг дисторшън.Сега къде по-прекрасни неща са излязли просто няма място за сравнение.

 

Незнам дали да забравиш китарата за 12 години и после пак да се запалиш по свиренето не си е прецедент.

След като сам твърдиш, че не си запознат с новите "тенденции" в музикалните магазини, бих те посъветвал да почетеш този раздел на форума няколко часа, като между посредствените постове често ще намираш и полезна информация.

Има тема "музикални магазини", както и раздел "купувам продавам".

За 1000лв. не е изключено да се намери даже и Fender Stratokaster.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^За 1,000 лв. с абсолютна сигурност ще се намери, само дето няма да e made in USA, а нещо мексиканско (или корейско, макар че май само 1-2 модела се правят там). Което не е нещо лошо, но, ако си говорим за изгодна сделка (значително под 1,000 лв.), сякаш по-трудно се улучва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На любителя на Джаксън мога да кажа, че само на визия не е добре да се пазарува. Точно това JS30 е ужасно дърво, а и звучи много зле.

 

На автора на темата мога да препоръчам да разгледа китарите втора ръка. Просто на моменти има супер оферти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да заявя, че не разбирам много от разните чешити китари като коя ще да е най-заслужаваща парите дето ще се дават за нея, но мисля, че мога да помогна малко. Аз самият реших да взема по-запознат човек със себе си като консултант, когато отидох да взимам моята (това може да ви е доста полезно!). Вярно, моят бюджет беше доста по-ограничен, но засега китарата ми отговаря на индивидуалните ми нужди. Взех си Squier Bullet Strat за 180 лева втора ръка (втората употреба понякога е много на сметка, защото в моя случай китарата си беше направо нова :dance: ). Но изборът доста зависи все пак от целите Ви.

Не знам защо някой роптаеше срещу Jackson?!? В магазина на xxxx в Пловдив видях няколко уникално яки стрелички (и не само), които според мен си заслужават парите напълно. Мнението ми за последната, която пробвах е много добро - 24 прагчета, не особено тежка, удобен гриф (поне за мен де; Squier и подобни обикновено са с по-тесен гриф - моята е 4см на 1-во прагче - което много улеснява хващането на акорди с баре и подобни, затова лично на мен такива са ми доста удобни ;) ), цената мисля беше 529 лв. Когато я пробвах на усилвателя, минаваща през процесор Boss мисля, звукът беше наистина много добър. Единственият недостатък според мен беше липсата на тремоло ръчка и заключване на струните, но това не е кой знае какво. И накрая, тези китари имаха (поне според мен) оригинална форма и впечатляващ външен вид.

Дано съм Ви бил полезен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.