Georgi Georgiev Публикувано Януари 5, 2009 Публикувано Януари 5, 2009 Здравейте на всички и ЧНГ Попаднах на този форум търсейки информация за китарите които се продават в БГ.Преди 20 г си купих като ученик една ел.китара "Кремона" имитация на Фендер.За времето си беше що-годе прилична китара а и цената и не беше малка 198 лв соц.пари Доста дрънкане и хвърлих и 1996 г застана славно зад библиотеката в ъгъла И така 12 години Преди 2 месеца се заговорих с един по-млад колега за китари и от дума на дума си донесе китарата Squire.Видях я че копира Фендера ,но изработката и лекотата с която се свири на нея беше десетки пъти повече от моята Кремона Предизвика ми интереса защото пипайки тази китара след като не съм свирил от 12 г реших да си припомня нещо Малмстийнско което навремето вадих с магнетофона на бавни обороти а не като сега да има всично в нета в таблатури и за моя изненада се получиха някой моменти които все още си спомнях.Така се заиграх пак с китарата ,но съм решил да си купя нещо прилично между цена и марка.Моля за съдействие да ме ориентирате и дадете мнение от опит за китари копие на Фендер Стратокастер и Ибанец 550 ( Мисля че Стив Вай свиреше навремето с него ).Ще съм ви много благодарен ако ми дадете ценни съвети и мнения.Благодаря предварително!!!!! Цитирай
Georgi Georgiev Отговорено Януари 5, 2009 Автор Отговорено Януари 5, 2009 Бюджет? Относително е да се каже.Знам че мерак с пари се гаси,но аз поне за сега да не давам много пари.По принцип мога да дам между 300-1000 лв,но предпочитам по-малко пари да е. Цитирай
sasog Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 Извинявам се, защото този пост няма да ти помогне особено, но е добре да знаеш, че разликите в ценовите класове между 300 и 1000 лева са огромни.Просто бъди една идея по-точен, за да получиш смислени предложения. Цитирай
Georgi Georgiev Отговорено Януари 5, 2009 Автор Отговорено Януари 5, 2009 Това което искам е китара която да вади звук и да се свири леко на нея.Не знам като цена кое отговаря.Ясно е че скъпите китари вероятно ще са с по-добро качество или чувствителност ,но ако мога да намеря по-евтини варианти с подобни или доближаващи се характеристики ще е по-добре от гледна точка на финансите.Свирил съм навремето само на българска Кремона и имах един бг дисторшън.Сега къде по-прекрасни неща са излязли просто няма място за сравнение. Цитирай
Eddhunter Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 Ами, бих те посъветвал да обиколиш музикалните магазини и ти да си избереш. Има много китари в този ценови диапазон, но ако между 300-1000 кажем 600, то можеш да си вземеш също много добрър инструмент. Моята е Jackson JS30 и едва ли мога да бъда по-доволен от китара за мен Jackson-ите са супер китари и за тези пари (300-1000) можеш да изпробваш повечето модели, включително и от Про сериите, но важното е на теб коя ще ти хареса най-много; не е нужно да дадеш 1000 лв, за да имаш страхотна китара. Но обиколи, тествай и виж кое ти допада. Успех от мен, надявам се да съм ти помогнал с насоката Цитирай
Georgi Georgiev Отговорено Януари 5, 2009 Автор Отговорено Януари 5, 2009 Eddhunter благодаря ти за съвета. Ще проверя какво има по магазините. Цитирай
Georgi Georgiev Отговорено Януари 5, 2009 Автор Отговорено Януари 5, 2009 За този Ibanez RG350EX BK някой има ли впечатления да сподели как се държи и дали си струва да се купува? Цитирай
sevenstring Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 Ако ще е за лекота на свирене, щом и Скуайърът ти се е сторил супер удобен, след Кремоната явно всичко ще ти се струва песен. Иначе, да, Ibanez RG вероятното са едни от най-леките за свирене китари (тънки грифове, нисък екшън), но, ако си фен по-скоро на Малмстийн, можеш да помислиш и за един читав стратокастър, който по всяка вероятност също никак няма да те затрудни по горепосочените причини. Лошото е, че наистина добър стратокастър за по малко от 500 лв. май по-трудно се намира (има ставащи за и под тия пари, но малко условно), докато RG-та често се продават във форума на добри цени 2-ра ръка, та не знам кое е по-"value for money". Цитирай
patient Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 Личното ми мнение e, че в момента "value for money" на българския пазар са единствено китарите Cort. Когато се говори за бюджетни решения тук винаги се обсъждат Squier, ниските класове на Ibanez и Jackson, а никой не обръща внимание, че един Cort EVL-Z4 струва 550 лева, от които само EMG адаптерите, с които идва са на цена 320лева. И това е от по-скъпите модели на марката. Не че искам да им правя реклама, ама вчера бях в магазина на Динакорд и от 7-8 китари Cort само 2-те най-евтини ме разочароваха с дерящи прагчета. Останалите нараво ми заспаха в ръцете. Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 Свирил съм навремето само на българска Кремона и имах един бг дисторшън.Сега къде по-прекрасни неща са излязли просто няма място за сравнение. Незнам дали да забравиш китарата за 12 години и после пак да се запалиш по свиренето не си е прецедент. След като сам твърдиш, че не си запознат с новите "тенденции" в музикалните магазини, бих те посъветвал да почетеш този раздел на форума няколко часа, като между посредствените постове често ще намираш и полезна информация. Има тема "музикални магазини", както и раздел "купувам продавам". За 1000лв. не е изключено да се намери даже и Fender Stratokaster. Цитирай
sevenstring Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 ^За 1,000 лв. с абсолютна сигурност ще се намери, само дето няма да e made in USA, а нещо мексиканско (или корейско, макар че май само 1-2 модела се правят там). Което не е нещо лошо, но, ако си говорим за изгодна сделка (значително под 1,000 лв.), сякаш по-трудно се улучва. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 На любителя на Джаксън мога да кажа, че само на визия не е добре да се пазарува. Точно това JS30 е ужасно дърво, а и звучи много зле. На автора на темата мога да препоръчам да разгледа китарите втора ръка. Просто на моменти има супер оферти! Цитирай
hand_of_doom Отговорено Януари 6, 2009 Отговорено Януари 6, 2009 Първо да заявя, че не разбирам много от разните чешити китари като коя ще да е най-заслужаваща парите дето ще се дават за нея, но мисля, че мога да помогна малко. Аз самият реших да взема по-запознат човек със себе си като консултант, когато отидох да взимам моята (това може да ви е доста полезно!). Вярно, моят бюджет беше доста по-ограничен, но засега китарата ми отговаря на индивидуалните ми нужди. Взех си Squier Bullet Strat за 180 лева втора ръка (втората употреба понякога е много на сметка, защото в моя случай китарата си беше направо нова ). Но изборът доста зависи все пак от целите Ви. Не знам защо някой роптаеше срещу Jackson?!? В магазина на xxxx в Пловдив видях няколко уникално яки стрелички (и не само), които според мен си заслужават парите напълно. Мнението ми за последната, която пробвах е много добро - 24 прагчета, не особено тежка, удобен гриф (поне за мен де; Squier и подобни обикновено са с по-тесен гриф - моята е 4см на 1-во прагче - което много улеснява хващането на акорди с баре и подобни, затова лично на мен такива са ми доста удобни ), цената мисля беше 529 лв. Когато я пробвах на усилвателя, минаваща през процесор Boss мисля, звукът беше наистина много добър. Единственият недостатък според мен беше липсата на тремоло ръчка и заключване на струните, но това не е кой знае какво. И накрая, тези китари имаха (поне според мен) оригинална форма и впечатляващ външен вид. Дано съм Ви бил полезен... Цитирай
Recommended Posts