SGEORGE Публикувано Януари 4, 2009 Публикувано Януари 4, 2009 Здравейте. Честита Нова Година.Нека да има мнооого вдъхновение и мноого творчество през новата година Сега по въпроса.Понеже се замисля закупуването на интерфейс и сме се спряли на tc electronic studiokonnekt 48. Интересува ме стабилността на картата и на драйверите.Преди май имаше някакви проблеми, които после май ги оправиха, но понеже не съм 100% сигурен питам.Попитах собственик на Konnekt live и той ми каза, че с неговата карта няма никакви проблеми.То и от TC не очаквам да не си оправят проблемите, но за всеки случай питам.Надявам се да има притежатели на TC, които да споделят мнения Поздрави Цитирай
synchu Отговорено Януари 4, 2009 Отговорено Януари 4, 2009 Хм ...presly си беше поръчал некъв Konnekt - не знам дали му е пристигнал.... 12 ин/аута си е сериозна цифра дори за Firewire така че и мен основателно биха ме притеснявали драйверите. Цитирай
presly Отговорено Януари 4, 2009 Отговорено Януари 4, 2009 Още не е пристигнал - пък и моят е най-малкият брат (или сестра?) - Конект 6. На 7 този месец го чакам - ще пиша. Цитирай
Fortissimo Отговорено Януари 5, 2009 Отговорено Януари 5, 2009 Уффф , аз се надявах точно на тоз интерфейс, ама не стана една сделка и засега само ще го сънувам. Цитирай
patzo Отговорено Януари 8, 2009 Отговорено Януари 8, 2009 И аз нещо на последък реших да се оборудвам с нов интерфейс (не че нещо ми е много необходим като се има предвид, че само домашно си дрънкам). Но доста дограма измонтирах това лято и трябва да се вложат средствата. Първо се спрях точно на Konnekt 48 ама във форума на ТС за толкова хора с проблеми четох, че направо се отказах Сега се двуомя между доста: Steinberg MR816 X - Цък Focusrite Saffire Pro 40 - Цък M-Audio ProjectMix - Цък M-Audio ProFire 2626 - Цък Tascam FW1082 - Цък Така, че не съм раздвоен а разомножен. Цитирай
synchu Отговорено Януари 9, 2009 Отговорено Януари 9, 2009 Три въпроса: - Колко канала конверсия ти трябват? - Трябват ли ти микрофонни предусилватели, вградени в интерфейса? - С какъв бюджет разполагаш? Цитирай
patzo Отговорено Януари 9, 2009 Отговорено Януари 9, 2009 Ами спрял съм се на тези защото ме устройдат от към въпросите които си задал. Божета ми е толкова, че да мога да си позволя всяко едно от тях, само M-Audio ProjectMix ми идва малко скъпичко, но ако има достатъчно добри микрофонни преампове бих взел и него. Ще пазарувам от някой английски сайт. Интересуват ме неща като качество на преампове , драйвери и стабилност ако някой се е сблъсквал с някой модел. Цитирай
SGEORGE Отговорено Януари 10, 2009 Автор Отговорено Януари 10, 2009 Мерси много за отговорите до тук,но...все пак някой няма ли преки впечатления от TC?Пресли?Какво стана с твоя?Дойде ли?Как се държи? Поздрави Цитирай
presly Отговорено Януари 11, 2009 Отговорено Януари 11, 2009 (Редактирано) Шестицата пристигна! И вече четвърти ден щастливо си поправям стари проекти. Държи се прекрасно - с някои ама много дребни то даже и проблеми не мога да ги нарека - предполагам ... ммммм, недоебки на бета драйверите - не винаги като натисна бутона Panel се отваря контролния панел и ...друго май няма. Конфигурацията - минимална латентност на моята древна машина ( Целерон на 3.06 ГХц, РАМ - 1 ГБ, дискове - 3/4 ТБ, Уин ХР СП3) - 128 семпъла (ок. 1.5 мс)- при ненатоварени проекти. Когато сложа буфер на 1024 семпъла (ок. 13 мс) при тежки проекти компютъра се товари на 98 процента, но звука не проскърцва даже! Звука е разкошен - скоро работих с едни конвертори на Yamaha - AD8HR - на практика - същото! Изумен съм. За мен е идеалното решение за момента. Редактирано Януари 11, 2009 от presly Цитирай
SGEORGE Отговорено Януари 11, 2009 Автор Отговорено Януари 11, 2009 Сууупер Мерси много за инфото! Май тази седмица ще го взимаме и ще го тествам и аз (става въпрос за 48-цата).Да се надяваме, че няма да има проблеми с драйверите. Цитирай
patzo Отговорено Януари 11, 2009 Отговорено Януари 11, 2009 Когато направиш покупката пусни някое коментарче да кажеш как се държи. Цитирай
SGEORGE Отговорено Януари 11, 2009 Автор Отговорено Януари 11, 2009 ЗадължителноМоже би следващата седмица ще имам някакви впечатления вече Цитирай
presly Отговорено Януари 11, 2009 Отговорено Януари 11, 2009 Само не забравяй един простичък съвет - при всички FireWire интерфейси в дивайс мениджъра на Уиндоуз ИЗКЛЮЧВАЙ FireWire контролера като мрежов интерфейс! Иначе - проблеми.... Цитирай
SGEORGE Отговорено Януари 11, 2009 Автор Отговорено Януари 11, 2009 Така ли?Аз имам M-Audio Firewire Audiophile и не го знаех този факт.Не съм го изключвал до сега и не ми е давало проблеми.Е...сега вече ще знам.Мерси много за инфото! :thumbs_up: Цитирай
Recommended Posts