Jump to content
Българският форум за музиканти

Esp (ltd) Vs. Gibson


BloodMetall

Recommended Posts

Първо да пожелая на всички честита нова година и да ви се збъднат всички мечти.Така значи Февруари месец ще взимам китара и много се двоумя между тези две красавици едната е Esp (Ltd) Fx-400 NS среден клас Еsp адаптерите са Emg мисля че е нек-тру-боди (но не съм сигурен) има "ервана" дървото е махагон иии това знам за нея . А другата китарка е Gibson Explorer '76 ам тищо не знам за тази китара никога не съм свирил на адаптери на гибсън знам само че и тя е от махагон . Имам един Jackson Kelly с Emg адаптери 81/85 и съм доволен от тях много даже няма шум няма нищо ако може да ме посъветвате нещо ще съм много благодарен.

 

 

 

Ето и линкове

Esp:

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=2093

 

Gibson:

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=4037

Редактирано от BloodMetall
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Само да поясня, че ESP-то е със сет нек.

Сега, предполага се, че ще жулиш метълизми на китарата.Активните адаптери като че ли са за предпочитане в този случай.Двете китари са сходни, общо взето - и дърветата еднакви и мензурите с еднаква дължина и двете са със stop tailpiece.Лошо е, че не си свирил на Гибсъни, понеже ако ще поръчваш от Визиартс, няма да имаш възможност да ги чуеш.

P.S.:По бегли спомени казвам, че AXE oт форума имаше такова ESP.

Редактирано от sasog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми незнам чесно казано аз и на Esp форма Explorer не съм свирил така че ... фен съм на Металика и съм присъствал на концерта (като теб) както и да е та искам як звук като на Дет Магнетик знам че не е до китарата само но ми писна от тоя Jackson та той въобще не е верен ...мислех си за Truckster-а на Жеймс ама самата форма на Gibson LP не ми допада много се пак съм фен на Explorer моделите и незнам .. бих искал да си взела сингначър модела на Жеймс Explorer на Еsp който не се различава от Gibson-а главата самата форма е същата само че няма от къде а и не ми се дават 5 6 гущера за китара (не че не ми се дават не разполагам с тях )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото пишеш наивни неща,предполагам.защото си по-млад,формата на китарата не е основно определяща за звученето,ЛП отнася глави за блус и джаз и няма нищо общо с Ибанез и подобни. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

знам знам за формата .. охххх направо не знам ще ги купя и 2 те и дилемата ще свърши обаче няма да ми останат достатъчно пари за скапания Метал Хед на Фендер и ще тряя да се зима Line6 Flextone III ... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

братле, разгледай ето тия клипчета, серийка са, тук ти давам линк към първото -

 

в това пича казва как праговете на тоя експлорер са супер злее, разгледай ги добре, тоя пич има и други такива шуутаут-и в които имаше и ЕСП. Аз имам ЕСП и съм супер доволен. 400 са сполучлива серия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си не особено скъпа сносна китарка. Разходи се и си я избери по слух. След това се ориентирай към нелошо лампово ампче или хай-енд моделиращ усилвател.

 

Освен ако нямаш излишни пари за харчене, недей да се изхвърляш. Няма смисъл в общия случай при нашите условия и хоризонти за развитие. Само ако си луд фен и искаш точно такъв звук може да се изръсиш яко, но това като че ли не е чак толкова практично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите са прави като казват, че е по-добре среден клас и китара и среден клас кубе (ламба), отколкото по-висок клас китара, обаче кофти амп.Ти също си прав, че за да постигнеш звук като в Дет Магнетик, има още една камара неща освен китарата.Въпреки всичко и двете китари са си екстра за метъл.Аз, ако трябваше да избирам, по-скоро бих клонил към ЕСПто, заради активните адаптери.

Отделен въпрос е, че като ти препоръчвам хубаво кубенце не знам с какви пари разполагаш и не знам дали не те подвеждам.Както и да е.Която и китара да вземеш, едва ли ще сгрешиш :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...GIBSON...на металхеда съм слушал само демота из нета...звучат добре...ама сигурен ли си че не би било по-добре да си вземеш лампа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи разполагам с 5 бона :greenangel: ама бих искал да си зема дуал реактив на месарката ама няям 6 бона за усилвател свирим съм на дуал реактив и направо се разливах от кеф .. но и на line6 flextone III съм свирил и модолацията която имитира месарката никак не е лоша ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото пишеш наивни неща,предполагам.защото си по-млад,формата на китарата не е основно определяща за звученето,ЛП отнася глави за блус и джаз и няма нищо общо с Ибанез и подобни. :hysterical:

 

 

Gibson Les Paul не е подходящ само за джаз и блуз,за рок и метал също не се сещам коя китара може да му се опре!!!Просто си звучи брутално какъвто и стил да свириш!!!А специално за звук от типа на Металика(независимо за кой албум става дума) Лес Пол-а е просто задължителен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.