BloodMetall Публикувано Януари 1, 2009 Публикувано Януари 1, 2009 (Редактирано) Първо да пожелая на всички честита нова година и да ви се збъднат всички мечти.Така значи Февруари месец ще взимам китара и много се двоумя между тези две красавици едната е Esp (Ltd) Fx-400 NS среден клас Еsp адаптерите са Emg мисля че е нек-тру-боди (но не съм сигурен) има "ервана" дървото е махагон иии това знам за нея . А другата китарка е Gibson Explorer '76 ам тищо не знам за тази китара никога не съм свирил на адаптери на гибсън знам само че и тя е от махагон . Имам един Jackson Kelly с Emg адаптери 81/85 и съм доволен от тях много даже няма шум няма нищо ако може да ме посъветвате нещо ще съм много благодарен. Ето и линкове Esp: http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=2093 Gibson: http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=4037 Редактирано Януари 1, 2009 от BloodMetall Цитирай
sasog Отговорено Януари 1, 2009 Отговорено Януари 1, 2009 (Редактирано) Само да поясня, че ESP-то е със сет нек. Сега, предполага се, че ще жулиш метълизми на китарата.Активните адаптери като че ли са за предпочитане в този случай.Двете китари са сходни, общо взето - и дърветата еднакви и мензурите с еднаква дължина и двете са със stop tailpiece.Лошо е, че не си свирил на Гибсъни, понеже ако ще поръчваш от Визиартс, няма да имаш възможност да ги чуеш. P.S.:По бегли спомени казвам, че AXE oт форума имаше такова ESP. Редактирано Януари 1, 2009 от sasog Цитирай
BloodMetall Отговорено Януари 1, 2009 Автор Отговорено Януари 1, 2009 еми незнам чесно казано аз и на Esp форма Explorer не съм свирил така че ... фен съм на Металика и съм присъствал на концерта (като теб) както и да е та искам як звук като на Дет Магнетик знам че не е до китарата само но ми писна от тоя Jackson та той въобще не е верен ...мислех си за Truckster-а на Жеймс ама самата форма на Gibson LP не ми допада много се пак съм фен на Explorer моделите и незнам .. бих искал да си взела сингначър модела на Жеймс Explorer на Еsp който не се различава от Gibson-а главата самата форма е същата само че няма от къде а и не ми се дават 5 6 гущера за китара (не че не ми се дават не разполагам с тях ) Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 1, 2009 Отговорено Януари 1, 2009 защо няма иконка как се прекръстваш.. Цитирай
BloodMetall Отговорено Януари 2, 2009 Автор Отговорено Януари 2, 2009 А защо да има ?!?!?!?!?! Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 2, 2009 Отговорено Януари 2, 2009 Защото пишеш наивни неща,предполагам.защото си по-млад,формата на китарата не е основно определяща за звученето,ЛП отнася глави за блус и джаз и няма нищо общо с Ибанез и подобни. Цитирай
BloodMetall Отговорено Януари 2, 2009 Автор Отговорено Януари 2, 2009 знам знам за формата .. охххх направо не знам ще ги купя и 2 те и дилемата ще свърши обаче няма да ми останат достатъчно пари за скапания Метал Хед на Фендер и ще тряя да се зима Line6 Flextone III ... Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 2, 2009 Отговорено Януари 2, 2009 братле, разгледай ето тия клипчета, серийка са, тук ти давам линк към първото - в това пича казва как праговете на тоя експлорер са супер злее, разгледай ги добре, тоя пич има и други такива шуутаут-и в които имаше и ЕСП. Аз имам ЕСП и съм супер доволен. 400 са сполучлива серия Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 2, 2009 Отговорено Януари 2, 2009 Вземи си не особено скъпа сносна китарка. Разходи се и си я избери по слух. След това се ориентирай към нелошо лампово ампче или хай-енд моделиращ усилвател. Освен ако нямаш излишни пари за харчене, недей да се изхвърляш. Няма смисъл в общия случай при нашите условия и хоризонти за развитие. Само ако си луд фен и искаш точно такъв звук може да се изръсиш яко, но това като че ли не е чак толкова практично. Цитирай
sasog Отговорено Януари 2, 2009 Отговорено Януари 2, 2009 Колегите са прави като казват, че е по-добре среден клас и китара и среден клас кубе (ламба), отколкото по-висок клас китара, обаче кофти амп.Ти също си прав, че за да постигнеш звук като в Дет Магнетик, има още една камара неща освен китарата.Въпреки всичко и двете китари са си екстра за метъл.Аз, ако трябваше да избирам, по-скоро бих клонил към ЕСПто, заради активните адаптери. Отделен въпрос е, че като ти препоръчвам хубаво кубенце не знам с какви пари разполагаш и не знам дали не те подвеждам.Както и да е.Която и китара да вземеш, едва ли ще сгрешиш Цитирай
interman Отговорено Януари 2, 2009 Отговорено Януари 2, 2009 Гибсън винаги са на върха за това аз бих взел Гибсъна Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 2, 2009 Отговорено Януари 2, 2009 ...GIBSON...на металхеда съм слушал само демота из нета...звучат добре...ама сигурен ли си че не би било по-добре да си вземеш лампа... Цитирай
BloodMetall Отговорено Януари 3, 2009 Автор Отговорено Януари 3, 2009 значи разполагам с 5 бона ама бих искал да си зема дуал реактив на месарката ама няям 6 бона за усилвател свирим съм на дуал реактив и направо се разливах от кеф .. но и на line6 flextone III съм свирил и модолацията която имитира месарката никак не е лоша ... Цитирай
Smokejack Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 Защото пишеш наивни неща,предполагам.защото си по-млад,формата на китарата не е основно определяща за звученето,ЛП отнася глави за блус и джаз и няма нищо общо с Ибанез и подобни. Gibson Les Paul не е подходящ само за джаз и блуз,за рок и метал също не се сещам коя китара може да му се опре!!!Просто си звучи брутално какъвто и стил да свириш!!!А специално за звук от типа на Металика(независимо за кой албум става дума) Лес Пол-а е просто задължителен. Цитирай
Recommended Posts