Slide Публикувано Декември 28, 2008 Share Публикувано Декември 28, 2008 (Редактирано) Та, здравейте! Питанката ми е някой поръчвал ли е от САЩ? По-конкретно от musician'f friend? Навсякъде по сайта пише free shipping, ама тва явно за територията на САЩ. Рових се и никъде из сайта не намерих цени за доставка за Европа. Единственото, което намерих, беше един списък с определени марки, които сайта може да доставя извън Северна Америка... Та, филма е голям. Или аз съм прекалено прост и не мога да се ориентирам или наистина нямат доставки за определената китара, която търся. (По-вероятно е да е първото) Та - някой наясно ли е със шипинга на musician's friend до нашата Татковина. А и също така - някой запознат ли е със "страничните" разходи, различни от цената на продукта и доставката. Имам предвид разните му мита и ддс-та, на какво се базират или са фиксирани, щото нали поръчката е извън ЕС. Питанката ми е защото в Томан и Мюзикстор въпросната китара е съответно 144 и 149 евра, а в musician's friend е 169 долара... Китара е Епифон, някъде в България да ги предлагат по магазините? Благодаря предварително! Извинявам се, щото сигурно има такава тема вече. Поздрави! Редактирано Декември 28, 2008 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Декември 29, 2008 Share Отговорено Декември 29, 2008 musiciansfriend не шипват до БГ. По тези въпроси доста е писано във форума. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
X_eNeMy Отговорено Декември 29, 2008 Share Отговорено Декември 29, 2008 Виж thomann.de и musicstore.de Те шипват до България, но цените са им в евро и са доста по високи. Аз искам да си взема ESP EX-400 - от musiciansfriend е 699$ (по 1.34 е 971.66 лева) а в musicstore e 735 евро (1435.25 лева). Във всички случаи - ако имаш приятели или семейство в САЩ или Канада - винаги ще е по-евтино да го шипнат до тях и те да ти го пратят по куриер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 29, 2008 Share Отговорено Декември 29, 2008 Китара може да се вземе оттам по два начин - да ти я донесе човек или да ти я разглобят и пратят така по пощата. Вариант да кликнеш 5 пъти и да си я купиш - няма. И да, писано е 48 пъти вече! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Декември 29, 2008 Автор Share Отговорено Декември 29, 2008 Баси дискриминацията! А за темата - извиних се в първия пост още. За томан знам, че шипинга е 30 евра до България. На Миюзикстор не можах да разбера, но предполагам, че пак ще е толкова някъде. А някъде да предлагат Епифон из нашите магазини, от където евентуално може да се направи заявка? (В моя град няма музикален магазин и няма къде да проверя). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bbking Отговорено Декември 29, 2008 Share Отговорено Декември 29, 2008 Баси дискриминацията! А за темата - извиних се в първия пост още. За томан знам, че шипинга е 30 евра до България. На Миюзикстор не можах да разбера, но предполагам, че пак ще е толкова някъде. А някъде да предлагат Епифон из нашите магазини, от където евентуално може да се направи заявка? (В моя град няма музикален магазин и няма къде да проверя). Виж във Visi Arts, но ще ти поотрежат главата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasog Отговорено Декември 29, 2008 Share Отговорено Декември 29, 2008 Не, Гибсън и Епифон нямат дистрибутор за България.Най-близкият е в Гърция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patient Отговорено Декември 29, 2008 Share Отговорено Декември 29, 2008 (Редактирано) Както вече коментирахме Gemamusic работят с musicstore, така че пробвай през тях. Иначе Епифон китари май продават и Камертон, макар да ги нямат в каталога на сайта. @ X_eNeMy ESP си имат официален вносител в БГ (www.pro-technica.com известни още като Динакорд) и дори да нямат посочената от теб китара на склад могат да ти я доставят при следващо зареждане. И макар да се наложи да я чакаш месец, че и повече, със сигурност ще ти струва по-евтино отколкото от musicstore, който според мои наблюдения е един от най-скъпите онлайн магазини за музикални инструменти. Да не говорим, че печелиш и гаранция. Сравнението ти за доставка от Щатите е безумно - първо си сметни мито и ДДС върху тая цена и второ откъде купуваш долари на 1,34 в момента, че и ние да се възползваме от тая оферта. Толкова беше през лятото. П.П. ^Координати на дистирбутор на Гибсън и Епифон в гръско можеш ли да изнамериш. В крайна сметка ей го де е колко му е да се направи една разходка през уикенда, а и чувам, че в Гърция в момента разпродавт кво ли не с безумни отстъпки до 70-80%. Нали ги е треснала финансовата криза П.П.П. А пардон, намерих им координатите www.bonstudio.gr За съжаление няма цени Редактирано Декември 29, 2008 от patient Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Декември 29, 2008 Автор Share Отговорено Декември 29, 2008 (Редактирано) Мерси за сайта на вносителя за Гибсън и Епифон. Проблема е, че аз съм от североизточна България и бая повече от 30 евра ще ми излезе да ида до там, ама го има и тва, че мога да пипна, да разгледам, да чуя - баш най-важните неща. Ама в крайна сметка от Томан явно ще се пазарува, само да си направя сметката и да издокарам финансите... ПП: Абе не е ли 1,45 някъде долара? Къде ме хврълихте на 1,30. Редактирано Декември 29, 2008 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasog Отговорено Декември 29, 2008 Share Отговорено Декември 29, 2008 ^ Уви, положението ти е неприятно.Трябва да избереш кое е по-важно : възможността да пипнеш, чуеш и видиш китарата на живо или да спестиш и да поръчаш по интернет.Не съм убеден кое ще ти излезе по-изгодно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 29, 2008 Share Отговорено Декември 29, 2008 Ми ей го къде е Букурещ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zombie Отговорено Декември 29, 2008 Share Отговорено Декември 29, 2008 Да, ако ви пуснат на границата... ако не, ще отидете на BabyThomas на гости, ей къде е Русе Иначе по темата... според зависи каква е китарата. Ако не е нещо от висок клас, дето трябва да си го пипнеш, чуеш, по-добре поръчвай направо. Тези нискобюджетните китари са горе-долу от един дол дренки. Така или иначе аз бих избрала възможността да си я пробвам китарата, все пак ще свириш на нея Но ти си знаеш кое ще ти излезе по-изгодно... Успех! Марина Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Декември 29, 2008 Автор Share Отговорено Декември 29, 2008 Абе то за тия пари (144 евра) си е вярно, че са един дол дренки (поне до някъде). Като си вземах първата китара преди време, един човек ми беше казал - виж сега, то който цвят си избереш... Разлика почти няма да намериш. И аз съм на тоя принцип, обаче все повече започвам да забелязвам една тенденция при новите китари - фретването им е отвратително (тука говоря за нисък клас, евтини китари). Закача, дере... Не е болка за умиране, дето се вика - за колкото си плащаш, такова и получаваш, ама все пак не трябва да е така с тия позиции. При всички положения е по-добре да пипне човек, ако има възможност. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
X_eNeMy Отговорено Януари 8, 2009 Share Отговорено Януари 8, 2009 @patient Това са ОБЯВЕНИТЕ цени, необложени с VAT (ДДС), които в сайта. Второ - Динакорд могат да ме почешат, защото трябва да чакам 3 месеца (най-малко, можело и повече. Зависело колегите в САЩ дали ще си клатят краката или ще работят) за тая китара. Това ми го каза пича от магазина на Йамаха в Дружба 1 (София). Плюс това, замисли се каква гаранция ? Тя китарата ще пропътува 20 000 км и ще мине през 1000 ръце. Ако нещо и има - смяна няма, те пращат една бройка. Капарото си остава за тях, докато от магазините има 30 day MBG (Money Back Guarantee) шипа ти е до 2 работни седмици. Ако нещо има - веднага сменят. За долара - ако намериш някъде архив - виж валутните разменни курсове за датата в която съм писал поста. 1.34 си е. Специално го бях проверявал. ИЗВОД: Ако ти се занимава с тъпаци, които не се знае дали ще ти свършат работа - троши си главата. 500 лева ти е сигурността да ти докарат истинския инструмент здрав и читав. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Януари 8, 2009 Share Отговорено Януари 8, 2009 Да, ако ви пуснат на границата... Тва от личен опит ли го казваш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts