metalhammer Публикувано Декември 26, 2008 Публикувано Декември 26, 2008 (Редактирано) Празнично пробвах еднакъв сетъп с различни говорители. (Сега се уча не се смейте на записа). Чейн: Китара лампов преамп , лампов амп 3 вата 1 х ел84 крайна, см 57 . Първия говорител е 6,5 инчов от кубенце парк 10 вата. Втория е с 12 инчов рокет 50. Всички настройки са еднакви - само за 12 инчовия смъкнах леко нивото (защото клипваше саунд картата) 6 инча (десен сейв таргет ес) 12 инча (десен сейв таргет ес) Моля всякаква критика е полезна! Редактирано Декември 26, 2008 от metalhammer Цитирай
bratmito Отговорено Декември 26, 2008 Отговорено Декември 26, 2008 Разликите са ушевадни,разбира се в полза на 12". Микрофона да не е точно срещу дъст капа? Честно казано колкото и да звучи гадно 6",12" също не ми хареса особено. Направи друг запис със различно разположение на микрофона. Идеята е добра да се видят разликите в звученето на различните по големина говорители,защото има нелоши малки кубенца ,но с безкрайно гадни говорители.По-интересно би ми било да чуя разликата между 10" и 12" говорител в еквивалентен ценови клас за размера си. Цитирай
metalhammer Отговорено Декември 26, 2008 Автор Отговорено Декември 26, 2008 Микрофона и в двете позиции е аксис. Естествено и двата говорителя са гадни , + тва и ампчето няма никакви претенции. 10 ичнов едва ли бих си купил - но ако някой донесе ще тестваме. Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 27, 2008 Отговорено Декември 27, 2008 На мен 12 инчовия ми хареса повече(каква изнена,да ) Бих ти донесъл 10 инчов ама мие далечко , за това врътнах два бързи семпъла. http://www.esnips.com/doc/f4b20588-77d9-4c...ffa28f97/10inch http://www.esnips.com/doc/d87c4fe5-0606-4d...15129c24/12inch Ампа е Фендер Суперчамп на чистия канал, драйва е Fulltone OCD , а реверба е от ампа. Няма обработки от компа, стерео е защото е записан с два мика (Шур СМ57) с аксис по средата между магнита и ринга, съответно ляво и дясно. 10ката е Eminence Ragin Cajun 10" 8 ohm / 75 w, а бокса и е този на Суперчампа, отворен 12ката е Celestion Vintage 30 Classic Series Guitar Speaker (60 Watts, 12 in.), а бокса е на Енгъл Тъндър 50 Говорителите са горе долу на една мощност и от един клас (близки като цена, доколкото е възможно) Аз лично предпочитам пак 12ката, но 10ката звучи добре, особенно като се има предвид, че все пак е в практис амп. Но като цяло кабинетите с 12ки са ми по по вкуса, най вече заради различните средни исредно високи Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 7, 2009 Отговорено Януари 7, 2009 Семплите са записани страхотно! Единственото което не ми харесва, е че говорителите не са еквиваленти - честотно еминенса е доста по-различен от селешъна.На мен по ми хареса еминенса - по-жив тон.Като слушах еминенса и си мислех - "ех, перфектен саунд!" , докато слушайки селешъна мисълта ми беше - "Много готин саунд!". Разликата е малка, но за мен везните накланят за еминенса, но това искам да подчертая си е лично мое мнение!!!Въпрос на вкус. Това което мога да направя е да се опитам да запиша семпли с 2 еквивалентни говорители с различен размен - Eminence 2112 и Еminence 2110. Като пусна семплите ще опиша ^Още веднъж поздрави за семплите!Вдъхновяващи са Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 8, 2009 Отговорено Януари 8, 2009 Ето ги и семплите.Моля да ме извините за некадърното свирене, ама повечето от вас ме знаят, че не я умея китарата Та всичко е записвано с един и същ геър с едни настройки: китара с Jackson pickups ->VPHB by MG ->MG GTA100 guitar head смяна в настройките има само при хайгейна и лоу геийна - намалям драйва на VPHB и сменям от хъмбъкер на сингъл. Кабинетите сме ги коментирали в други теми. Микрофона е менте, на позиция аксис. Имат само малко ревърб без друг процесинг. Eminence 2110 10" Eminence 2112 12" Eminence V12 12" Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 8, 2009 Отговорено Януари 8, 2009 Проблемът беше в настройките на Еснипс фолдъра - беше ги качил в прайвит фолдър, до който само то имаш достъп. Аз се логнах, направих го достъпен за всички, ама пак ги зарежда от време на време, + това за 10" файла даваше някакви копирайт проблеми и изобщо... бъгавина голяма. Качих ги на моята машина, надявам се нямаш нищо против. Нощем гася понякога, но през повечето време файловете ще са достъпни за даунлоуд. Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 8, 2009 Отговорено Януари 8, 2009 Много ти благодаря за помощта!Естествено че нямам нищо напротив Цитирай
Recommended Posts