Jump to content
Българският форум за музиканти

Самоучител по китара.


Recommended Posts

Весела Коледа първо да кажа!

Иначе сещате ли се за самоучител по акустична китара? Някакъв софтуер към компа или ebook така да се каже. Говоря за основните неща като захвата на китарата, фингър пикинг, настройка и т.н. Много основни неща не са ми ясни, а да досаждам на хората по нета с един по един въпросите не е приятно. Човека от който взех кухарката примерно ми каза, че оригинално не се свири с перце ами само с пръсти. Един проблем който имам е, че много ме болят пръстите като натискам струните. Дори след 1 месец все още ме болят :greenball: =(. Не мога да свикна с болката. Също така макар и да са ми тънки пръстите удрят в други струни и се получава досадно бръмчене което пречи доста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами болката минава с времето а техниката най - добре някой учител да посетиш за 1 месец около 40 50 лв . ще трябва д апрежалиш но поне няма да си създадеш говняна техника .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пръстите въобще не ги мисли като посвириш една седмица стабино по 3-4 часа на ден ще имаш мазоли на възглавничките си и няма въобще да те болят.Аз свиря супер рядко по 1-2 пъти на седмица ама така съм свикнал, че не усещам никаква болка.По-нататъка ако си вземеш електрическа няма да ти се налага да натискаш толкова много това е само при акустичната(при класическата е друго).Сега ... ако имаш желание да се научиш отивап в един музикален магазин и питаш " имате ли dvd с уроци по китара " , верно струват леко скъпичко но си заслужава и мисля, че ще научиш доста неща.Ако решиш да си взимаш такова двд непременно помоли продавача да ти го пусне да видиш за какво става дума.Ако ти хареса взимай, ако ли не недей :music336:

 

 

Весели празници !

Редактирано от AlexiLaiho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С пръстите бързо ще свикнеш, както ти казаха. Иначе самоучители из интернет има колкото кристалчета в солнице. Най-малкото - серията for dummies имат 2-3 книги за китаристи. Някъде мярнах и едно двд на House of Blues, което ми допадна доста. Отделно има и редица сайтове (повечето платени, уви), които предлагат видео уроци. И все пак, ако си решил да даваш пари за самообучителни материали, по-добре ги дай за учител да те научи на това-онова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако пък искаш да спестиш пари ползвай гугъл и след това торенти :music336: . Има и едни книжки "For Dummies" с доста приятно оформление, прилични уроци, а и всеки таб можеш да чуеш от диска. Е, не стават толкова добре, ако искаш да научиш наистина правилна позиция, има няк'ви картинки, ама друго е на живо. Аз бих взел няколко урока - за основните неща, оттам нататък копаш сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Използвай ето това тук ако разбираш английски поне малко. Не ти трябва някаква огромна грамотност. Отдолу под видеото са другите уроци от този вид, а на Търсене можеш да си намериш още хиляди уроци за всичко, дори и не за инструменти.(Май имаше и как да правим ollie на sk8 =D) В сайта мисля, че няма нещата, които точно ти търсиш, но пък за акорди и т.н. има доста... и на електрическа и всичко.

Весела Коледа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много бяхте полезни. Мисля, че сам ще успея да изпълня Нотхинг Елсе Матърс на Металика и не е трудно! :thumbs_up: =) Ще постна клипче ако успея и да го заснема :lol:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Уроци по китара, бас китара, солфеж, хармония, анализ и импровизация-до пазар „Чаталджа”. Магистър по китара от ДМА „П.Владигеров”- София, богат преподавателски опит, индивидуални задачи за възрастни и деца. Цена 6 лв. Тел. 052 756492 Варна

 

 

 

Свиренето прави хората по-умни

Редовното свирене на музикален инструмент развива мозъка и може да се използва като терапия за повишаване на познавателните умения,пише британският в.”Телеграф”. Свиренето може дори да повиши коефициента на интелигентност до седем пункта при деца и при възрастни. Това са установили психолози от университета в Цюрих.Според тях все повече са доказателствата,че мозъкът на музиканта е структурно и функционално по-различен от този на обикновения човек-частите, командващи ръцете, слуха и паметта, са по-развити. Дори при хора над 65г. свиренето по час на седмица подобрява мозъчната дейност. Ползващите музикален инструмент са по-дисциплинирани,внимателни и планират по-добре дейностите си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.