Jump to content
Българският форум за музиканти

Клавишни


Recommended Posts

Имам следното предложение към организаторите на форума. В раздел клавишни неможе ли темите да се подредят по модела на синтезатора и така да се оформи един по стегнат вид на форума. По-лесен ще е за ориентиране и ползване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преброй колко модела синтезатори има и ще си отговориш сам на въпроса. А и раздела не е само за синтезатори нали :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждал съм такава организация в чуждестранни форуми защо и тук да неможе да се приложи? Аз имам идея как да стане. Ако желаете може да го обсъдим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ричи, виж сега. Това е нещо тотално невъзможно според мен. Има толкова марки и модели, че форума ще стане на каталог, а това не е целта ни. Ако се направи, ще трябва да се направи за всеки един раздел. Първо от организационна гледна точка е неудобно за проверка и модериране, а и хората ще започнат да се месят съвсем и ще стана ужасия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята идея е следната:

Главен форум Клавишни. Като се влезе в него да се оформят следните основни подфоруми

1.Roland

2.Yamaha

3.Korg

4.Всички други модели

5.Въпроси за избор, сравняване, тестове и каквото се сетите.

От тези основни подфорума всичко да си остане във същия вид. Потребителите сами ще си го разделят на конкретни модели синтезатори според въпросите си. Ето какво се получава на практика. Аз следя форум свързани с Roland Е-50. В момента ми е трудно дори да намирам темите защото вече са на по-задни страници. Въпроси на една седмица може да се окажат на трета-четвърта страница, а в същото време на тези предни страници да няма нищо което те интересува.Времето на всеки е ценно.Търсачката работи ама трябва да напишеш точната тема иначе може нищо да не намериш, особено ако си нов потребител.Теми от рода на кой е по-по-най са на първа страница винаги, а ползата от тях е повече за разпускане и забавление. Потребители които са нови и искат помощ, пишат по няколко въпроса за един и същ синтезатор. Явно че те са затруднени в ползването на форума и затова така постъпват. От последните теми пример мога да посоча с въпроси за Roland GW-8.

 

Що се отнася до организацията поддръжката и всичко свързано със съществуването на форума вие сте хората които биха казали как това да стане и дали е възможно.

 

Късмет и през новата година. Поздрави Ричи

Редактирано от richi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намирам предложението на @richi за съществено и ценно, макар че е съсредоточено само върху техническите въпроси във форум "Клавишни". Казвам го и като потенциален кандидат да си купя някакъв "клавиш" и евентуален по-редовен читател в този форум. Признавам си, че подкрепям предложението като лаик, който още няма инструмент "в ръчичките"...

 

По моему форум "Клавишни" може да се обособи в следните подфоруми:

1. Марки инструменти - въпроси при покупка, характеристики, първи стъпки:

(Тук могат отделните МАРКИ (не модели, щото ще настане хаос) да се обособят като отделни теми, подобно на предложеното от @richi; и бих включила и Kurzweil. Разбира се, потребителите трябва да казват за кой модел от тази марка питат и отговарят съответно, или при отговор да цитират питането, за да няма объркване. Трябва да има ИЗРИЧНИ ИНСТРУКЦИИ във формулировката на темите по тоя въпрос, щото иначе пишещите не се сещат.)

2. Акустични пиана (и те са си в обръщение и човек може да има всякакви въпроси, поддръжка, акордьори и пр.)

3. Изпълнения, опити, фрагменти (теми, в които се дискутира музикално съдържание в изпълнение на автора на темата);

4. Вкусови предпочитания (любими пианисти, стилове, бла-бла).

 

Това са условни формулировки, може нещо да съм изпуснала. Нека модераторите преценят както технически, така и на база на наблюденията си върху поведението и нуждите на потребителите, кое ще е изпълнимо и удобно и за двете страни.

Наистина е добре, обаче, да се помисли за по-стегната тематична организация във форума изобщо, защото броят на потребителите расте непрекъснато, а напразното търсене много обезсърчава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори опит да обясня, че това е невъзможно тук. Хората в този форум никога не са посрещали ново правило и нова задължителна структура на подфорум с нужното внимание и отговорност. Вижте всеки един рездел и ще разберете за какво иде реч. Може да се направи поредната тема с марки и съвети, която ще бъде зарита с офтопик.

Пак повтарям, че модераторите сме с точна бройка към този момент и успяваме да се справяме със събитията, които се случват във форума. Едно преструктуриране на раздел ще доведе до необходимост от нови модератори, които да съблюдават реда, което ще е една МНОГО трудна задача.

На вас ви е лесно да мислите нови и нови предизвикателства за форума като крайни потребители, но повярвайте, че нещата седят по много различен начин когато седиш и ровиш мнения с цел да ликвидираш онези, които са офтопик, на латиница, с псувни и всякакви други, които пречат. Подредбата на темите в разделите по инструменти, за да са по-стегнатии като информация, ще отнеме месеци, защото повечето теми не са структурирани така, че да могат да се сведат до модели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отделеното време и внимание. Разбирам че това което предлагам няма да се случи. Въпроса за мен е преключил. Здраве и късмет на всички през новата година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен идеята на Ричи ми харесва. Но за да се случи трябва да имаме модератор ( както Виктор вече каза ), който да се занимава само с този раздел и при това много редовно. А също така бих искал да чуя и други клавиристи какво мислят за това предложение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен идеята не е лоша и това важи за всички за всички раздели, да не си помислите, че съм нихилист :) Просто споделям горчив опит. Ако се реши да се прави подобно преорганизиране, ще е добре да се направи навсякъде във форума. Това ще отнеме време, но ще внесе ред. Такава реорганизация ще наложи "монтирането" на модератор на всяка секция за музикални инструменти, за да пази ред и дисциплина. При положение, че решите да се прави нещо подобно занапред имате подкрепата ми изцяло и 100%.

 

П.П. Моля клавиристите да изкажат още идеи относно предложението на колегата, отворил тази тема. Ще е добре да знаем вашето мнение, защото ще е градивно за целия форум. Ако идеите бъдат смислени, организирани правилно и водещи до развитие, ще бъдат реализирани от наша страна.

 

Поздрави!

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не е добра идея. Това ще направи форума до голяма степен трудно читаем. Колко теми ще има в подфорум Roland така че да оправдае съществуването си ( и заемането на ценно екранно пространство)? Такова разделение освен в специализирани форуми за само Клавишни или само Китари или само за поддръжка на специфични марки ...... не се практикува - с основание при това.

phpBB има функция, която позволява да се показват контекстно свързаните теми към темата, която се чете в момента. Т.е. ако четеш за Roland ти показва списък с 5-6 теми свързани с Роланд в началото на страницата. Не знам Invision дали го поддържа, но е много удобно честно казано и изпълнява сходна функция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.