Jump to content
Българският форум за музиканти

По колко часа на ден свирите ?


a12345678903

Recommended Posts

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не че аз съм някакъв що годе китарист още, но не признавам за такива хората дето като свирят дадена песен, лепват солото такова, каквото са го назубкали от таблатурите. Ако не можеш да добавиш по нещо от себе си (някоя изродийка :offtopic-001: ), начи по-добре намери си друг занаят ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ако си "назубкал" солото от табулатурите ( и китарджийската ти "кариера" е с продължителност 1 година + ), също е най-добре да си потърсищ друг занаят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че аз съм някакъв що годе китарист още, но не признавам за такива хората дето като свирят дадена песен, лепват солото такова, каквото са го назубкали от таблатурите. Ако не можеш да добавиш по нещо от себе си (някоя изродийка :) ), начи по-добре намери си друг занаят :D

Е какъв е проблема да го свириш 1 към 1 със записа? Отделно ако искаш може и да импровизираш. Иначе таблатурите в повечето случаи са грешни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като чета хората по колко време свирят, излиза че съм побъркан...

 

Необходимо е да свириш толкова, колкото те кефи. То това зависи и от амбициите, които имаш в музикално отношение, но това вече е друг въпрос. :)

Редактирано от marvin the martian
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз като гледам добрите китаристи едва ли са свирили по 2-3 часа и то когато им е кеф. В едно интервю на Крис Бродерик той каза че като малък е свирил по 2 часа на пиано, 5 часа на класическа китара, 2 часа цигулка, 5 часа ел. китара. Ако ти е хоби дрънкай квот ти падне по колкото ти падне =))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се изкажа. Като почнах да свиря (на ел. китара, преди това имах само акустична за 2-3 месеца) - първите 6 месеца свирех по средно 6 часа на ден. Средно, защото понякога не излизах и свирех по 8, друг път по 4 и така. После по по малко по 2-3 часа. Разбира се, изглежда не е било много градивно, защото познавам хора които свирят от МАЛКО повече време от мен (4 години почти) и свирят МНОГО по-добре от мен.

 

Макар и излишно ще обобщя:

 

Ако си любител (не си плащаш наема/сметките със свирене) - Свириш колкото и каквото ти е кеф. Прогресът зависи от това до къде ти стигат амбицийте. Съответно, ако искаш да станеш добър ще свириш И технически упражнения.

 

Ако си полу/професионалист - свириш, колкото ти е необходимо :D

 

А колкото до съотношението технически упражнения/композиране на авторски идеи/свирене на кавъри - някой по-нагоре го каза: Златната среда.

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиря за кеф. По около 2 часа на ден - за повече или няма време, или ми се схваща ръката. Някои дни скипвам - пуст мързел... :)

Това с 6-те часа ми се струва нереално, освен ако човек не е профи - направо ще ми оголи простите до кокал :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти формулата за това колко на ден е оптимално да свири6 http://upload.wikimedia.org/math/a/d/3/ad3...38b42c86161.png :)

 

И кои параметри на какво отговарят за да мога да изчисля :greenball: че нещо не я фащам.. с 5 неизвестни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Формула за "съкратено интегриране". Откъдето и да я пресмяташ няма да стигнеш до отговора. 'Щото си е тъждество :) - всеко X му е решение, стига f(x) и g(x) да са непрекъснати. С което решихме задачката - не е въпросът по колко, а да е постоянно :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да трябва да замести6 неизвестните с твойте данни и тогава да начертае6 графиката , Лименса ( границата ) на 1-та производна приравнена на нула ти дава отговора на всичко - Колко на ден да свириш , колко деца да имаш , какъв е смисъла да живота и т.н. /Само трябва да се научиш да я прилагаш/ ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА И ВНИМАТЕЛНО С ПИРОТЕХНИКАТА!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съдейки по това, което прочетох, колкото и много да свириш, трябва да знаеш и какво, иначе не става :thumbs_up: Аз например тези дни покрай Коледа си посвирих добре, но наблягах на доизпипване на вече заучени неща. Бих бил мнооого благодарен, ако някой ме светне как точно мога да си упражнявам техниката. Пробвам леки импровизации от време на време, но заедно със заучаването на сола това едва ли е достатъчно. Благодаря Ви предварително. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Техниката си я упражняваш така или иначе щом свириш, но има тонове упражнения, които са ОСНОВНО за техника, а не за някакви музикални умения. Примерно, много полезно е да свириш гами. За техника са страшни, освен това лека - полека навлизаш в теорията на музиката, защото, освен че ги свириш, научаваш и какво ТОЧНО свириш, а не някакви зазубрени пасажи от някоя таблатура. Най - добре се получава с метроном - така, освен че изграждаш техника, изграждаш и чувство за ритъм. Важно е да се съсредоточаваш върху това ударите да са абсолютно в ритъм и атаката да е еднаква. Също така, (това си е лично МОЕ мнение) на много бавно темпо е МНОГО по - трудно :thumbs_up:. Ето това е един пример за упражнения за техника...

А иначе по темата - поне 5-6, може и 8-10 да откарам, някой път и до 12 ми се е случвало, но като цяло е екстремно. Не мисля, обаче, че количеството часове задължително отговаря и на напредъка. Познавам хора, които с по - малко свирене от мен са по - добри, явно имат по - голям афинитет от мен. Чисто индивидуално е, на някои хора сигурно и 1 час на ден им е много.

Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен е много важно да съм запознат с теорията и правилната техника за което най сардечно Благодаря на учителя си .Не е важно колко свириш важно е как свириш и какво свириш и дали свириш с желание.. за мен най добрата тренировка е импровизацията , джас / блус скали ритмика-работа с метрном , после собствена музика писане на собствена музика свирене на собствени фрази учене на скали , учене на ритмика и свирене на любими песни разбира се - метъл/рок(поне за мен) .Най важното е да разбираш кое как става, добре е първо човек да се запознае добре с тези неща, а разбира се за любими песни - винаги се радвам да си ги опражнявам за удоволствие... , но ако човек си мисли, че ще стане добър музикант само със свирене на разни табове и чужди неща според мен това не е верния път.Така де всичко зависи от амбициите и мирогледа на човек, както и от пътя, който е избрал за себе си като музикант и доколко сериозен е той ... а също и от вазможностите му да практикува.

 

 

ПП: Идеята е да се стараеш да свириш качествено колкото по качествено свириш толкова по бързо напредваш си мисля аз тайната се крие в това качеството носи удоволствие( както и във всичко в живота)направете си сами изводи за времето.

Редактирано от ~Ruin~
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.