Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Абе според мен най-добре си я вземи електрическата, ще ти служи доста повече време - по репетиции и тем подобни, ако евентуално имаш такива. С кухарката си закован вкъщи или навън с малка компания, а докато с евтина електрическа жицата може да излиза калпаво, то с акустична нямаш никакъв шанс.

Освен това в дългосрочен план няма смисъл "постепенно" да си купуваш по-хубави китари, ще ти излезе много по-скъпо и много по-некачествено: първо китара за 200 после за 500 после за 1000 и накрая (дай боже на всеки) за 2000 би излезло много много по-неизгодно от първа за 200 и после втора и може би последна за 2000, че и нагоре. Аз например си кибича с електрическата за 350 заедно с усилвателя от преди 4 години, пък след има-няма 3 месеца си взимам Gibson Les Paul Custom ;):metalist: .

Поне това е моето мнение, де - по-добре електрическа, ако не ти харесва да свириш ти е излязло съвсем малко по-скъпо, а ако ти харесва ще ти е много по-полезна електрическата :)

• Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)
  ciriljhonson написа:
Очевидно все още нямаш никаква идея точно какво да правиш по въпроса,относно твоето поприще като китарист(без да се обиждаш).

Ако искаш да свириш твърди неща е едно,ако искаш тепърва да се учиш да свириш на китара е друго.

Моят съвет е да дойдеш в София да обиколиш магазините(по Коледа повечето работят извънаредно)да пробваш и евентуално да си харесаш някаква китара,която да съответсва на бюджета ти.

Много магазини предлагат стартови пакети(комплект китара,усиловател,тунер,колан,кабел и тн.)които според мен биха ти свършили чудесна работа,като за начало.И накрая Перник не е толкова далече от София,че да се глезиш с някакви доставки,по истинският начин е:"око да види,ръка да пипне".

Желая ти успех.

А дали има някаква голяма разлика? И микрофона къде точно се слага, при отвора в китарата ли?

П.П. Без да искам цитирах грешния човек.. както и да е. ;)

Редактирано от Сашо
Отговорено (Редактирано)

Ако говориш за "Ap Tuner",то ти трябва китара която да плъгнеш към компютърът си това автоматически изключва акустичната китара,освен ако не е с електроника.Не знам дали ще се получи с микрофон,едвали.

Редактирано от ciriljhonson
Отговорено

Мен пък един приятел ми каза, че ставала с микрофона.И напримерно и сега на гласа пак ми отчита от Ap Tuner-а като говоря на микрофона .. ;)

Отговорено

КАМЕРТОН 99-С.ГЕОРГИЕВ ЕТ -> София, ул. Русалка 3-5-7, тел: 02 946 17 26

в този магазин можеш да пипнеш и Career и Ibanez .

А за online тунерчето не знам,сега като се замислих би трябвало да се получи и с микрофон,но до каква степен ще върши работа...

Отговорено (Редактирано)
  ciriljhonson написа:
КАМЕРТОН 99-С.ГЕОРГИЕВ ЕТ -> София, ул. Русалка 3-5-7, тел: 02 946 17 26

в този магазин можеш да пипнеш и Career и Ibanez .

А за online тунерчето не знам,сега като се замислих би трябвало да се получи и с микрофон,но до каква степен ще върши работа...

http://www.camerton999.com/index.php?s=det...id=54&Link= Май за това става дума.Извинявам се, но все още съм толкова неук и ми трябва някой да ме просветли.. Значи тази китарка Career за първа горе/доле как е? С нея какво друго ще трябва да си взема? (В смисъл перца, усилвател.. те първа разбрах, че имало и тези тунери и добре, че ми показаха програмката Ap Tuner..) @ciriljhonson по възможност ми напиши ако имаш скайп нещо ала-бала да те питам тебе набързо някои други работи, за да не спамим само тука.. ;)

П.П.: А т'ва кубе горе/доле как е http://www.camerton999.com/index.php?s=det...d=224&Link= ? Сам се досещам, че не е най-доброто, даже незнам дали е добро, но.. :metalist: всъщност сега видях няк'во и ми казаха, че на Marshall били много добри http://www.camerton999.com/index.php?s=det...d=214&Link= ,а разликата в цената не е толкова огромна..

Редактирано от Сашо
Отговорено (Редактирано)
  ciriljhonson написа:
Ако говориш за "Ap Tuner",то ти трябва китара която да плъгнеш към компютърът си това автоматически изключва акустичната китара,освен ако не е с електроника.Не знам дали ще се получи с микрофон,едвали.

Хаха тука мога да те поправя с AP guitar tuner и кухарката ми аз включвам микрофона и го пъхам в дупката на китарата защото по мои наблюдения там най-добре разпознава тоновете ;)

От малко по-малко от година го ползвам така и ми върши перфектна работа на мен лично :metalist:

Редактирано от Tomcat
Отговорено (Редактирано)
  ciriljhonson написа:

Цитирам себе си в отговор на твоите наблядения.

И не съм сигурен точно заради факта,че не знам дали "микрофончето" ще разпознае правилно тоновете.

Освен това има тунерчета по 15-20 лв.,което мисля,че не е проблем да се закупи от когото и да е.

Сашо,ако имаш въпроси и мога да ти отговоря на тях,пиши на лични съобщения.

С поздрави.

Редактирано от ciriljhonson
Отговорено

Здравей,

и аз като теб имах същия проблем - дали да избера за първа китара електрическа или акустична. Избрах акустична, защо, ами защото за да изкараш смислен звук на електрическа без да си свирел досега е трудно, не невъзможно но трудно за начинаещ, като мен и теб. Парво трябва да се запознаеш с електрониката как да я използваш, което може да създаде ненужни проблеми за начинаещ на който основната цел е да се научи да свири. Второ за ел. ти трябва кубе, ефекти за да звучиш като лубимите ти китаристи = на още най-малко 200 лв. отгоре. Затова по-добре вземи една акустична научи се на нея, на оснивните неща и тогава когато станеш добър няма да има никъкав проблем да засвириш на ел., даже удоволствието ще е по-голямо.

Ето и моите предлужения:

http://www.camerton999.com/index.php?s=det...=1399&Link= - има и тунер което ще реши проблема с настройването, перца, колан, калъф

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3854 - всично необходимо да започнеш но без тунера

Отговорено
  kolo1baby написа:
Здравей,

и аз като теб имах същия проблем - дали да избера за първа китара електрическа или акустична. Избрах акустична, защо, ами защото за да изкараш смислен звук на електрическа без да си свирел досега е трудно, не невъзможно но трудно за начинаещ, като мен и теб. Парво трябва да се запознаеш с електрониката как да я използваш, което може да създаде ненужни проблеми за начинаещ на който основната цел е да се научи да свири. Второ за ел. ти трябва кубе, ефекти за да звучиш като лубимите ти китаристи = на още най-малко 200 лв. отгоре. Затова по-добре вземи една акустична научи се на нея, на оснивните неща и тогава когато станеш добър няма да има никъкав проблем да засвириш на ел., даже удоволствието ще е по-голямо.

Ето и моите предлужения:

http://www.camerton999.com/index.php?s=det...=1399&Link= - има и тунер което ще реши проблема с настройването, перца, колан, калъф

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3854 - всично необходимо да започнеш но без тунера

Още един тъпичък въпрос, но т'ва от КАМЕРТОН е стартов комплект със сички глупости, нали? (Аааа и е само едната китара, Черна или Бежова, не и двете, нали ?)

Отговорено

Аиде и аз малко акъл да изръся. AP Tuner 3 е най-страхотната програма която някога съм виждал. Включваш си микрофончето(2 лева от битака) и си настройваш китарата супер точно. Клавира който имам (Casio) с този микрофон дава +2, тоест всички отклонението заради микрофона ми е само 2%. После земаш китарката и с мика си я настройваш сички струни да са на +2 и тва е. Супер лесно и точно става.

Отговорено

Еми...g-tune си е същата работа, само че е по-сложно направена. Щом микрофона ти дава отклонение на едната, ще даде и на другата. По-просто по-добро. А пък и новата версия на АР е много по-яка от предишните :music336::thumbs_up:

Отговорено

Представете си ситуация в която нямате ток,компютър,GSM или каквото и да е удобство свързано със съвременният и модерен свят,и ви се свири на китара ама тя е разтроена.Кажете ми тогава как ще си настроите китарата. :thumbs_up: