balduranbg Публикувано Декември 18, 2008 Публикувано Декември 18, 2008 Здравейте. Това ми е първия пост във форума, досега само съм чел теми, но ми трябва малко помощ. Бях решил като за първа ел. китара да си поръчам през Амазон един Фендър Старкастър Страт. Оказва се обаче, че доставка може да се осъществи само в Щатите, а София нещо не е на тяхна територия. Опитах се да намеря модела в няколко европейски сайта, които знам (включително два, които намерих през търсачката на форума), но единствено намерих разни Squire модели. Някой случайно да е попадал на Старкастър в сайт, който доставя в България? Или дори да е виждал тази китара по родните магазини? Цитирай
DILETANT Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 xxxx са вносителите на Фендер в БГ. Ако нямат Старкастъра в наличност, питай ги дали могат да ти го внесат. Цитирай
balduranbg Отговорено Декември 18, 2008 Автор Отговорено Декември 18, 2008 xxxx са вносителите на Фендер в БГ.Ако нямат Старкастъра в наличност, питай ги дали могат да ти го внесат. Благодаря за отговора. От друга тема отпреди няколко години видях, че са имали магазин на Княз Борис 1ви. Дали все още е там? Цитирай
patzo Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 Тоя Fender Starcaster като го гледам няма да е нищо повече от един Скуаяр Цитирай
balduranbg Отговорено Декември 18, 2008 Автор Отговорено Декември 18, 2008 Тоя Fender Starcaster като го гледам няма да е нищо повече от един Скуаяр Честно казано не разбирам нищо от ел. китари, но гледах едно филмче в ютуб, където един учител обясняваше как дори мексиканските Старкастър били по-добър вариант от Скуайър. Иначе съм отворен за всякакви съвети. Сега си "дрънкам" на една кремона, която имам от 20 години, но някак ми липсва това, че не мога да докарам металическия звук на любимите групи (Металика, Мегадет, Мейдън, Сабат...). Затова реших, че ми трябва нещо ново. Цитирай
patzo Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 (Редактирано) Като гледам си търсиш нещо по-евтинко. Направо отивай в Динакорд - този на Искърско шосе №7 и пробвай - там поне няма проблем за проби. Инъче да дорараш звука на групите които си изброил ще ти трябва доста повече от китара само. Редактирано Декември 18, 2008 от patzo Цитирай
balduranbg Отговорено Декември 18, 2008 Автор Отговорено Декември 18, 2008 Като гледам си търсиш нещо по-евтинко. Направо отивай в Динакорд - този на Искърско шосе №7 и пробвай - там поне няма проблем за проби. Инъче да дорараш звука на групите които си изброил ще ти трябва доста повече от китара само. Да, определено съм с нисък бюджет, имайки предвид, че става въпрос само за хоби, а не нещо с което да си изкарвам хляба. По криви изчисления Старкастър пакета от Амазон+доставка щеше да излезе около 300-350 лева. Цитирай
patzo Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 а ддс от 20% сложи ли ? Защото върху нещата от Щатите се надчислява. Цитирай
balduranbg Отговорено Декември 18, 2008 Автор Отговорено Декември 18, 2008 а ддс от 20% сложи ли ? Защото върху нещата от Щатите се надчислява. Тук ме хвана неподготвен. Цитирай
patzo Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 Виж във Фактор там има някакви такива евтини комплекти на Уошбърн - във сайта им пише че са 300лв. Цитирай
Valserp Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 Освен това, като гледам какви неща искаш да свириш, мисля, че ще е по-добре да се ориентираш към някоя китарка с двойни адаптери(или поне един такъв). Прочете ли това? - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=46716 Цитирай
balduranbg Отговорено Декември 19, 2008 Автор Отговорено Декември 19, 2008 Да, това определено е добра идея. Има ли специфична марка или модел с двойни, за който трябва да се оглеждам? Цитирай
Slacoth Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 Иди да разгледаш по магазините. Цитирай
A40 Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 В сряда ходих до Динакорд на 5-те кьошета...Бяха заредили доста ел. китарки на поносими цени. Предимно "Корт" Отиди да провериш ако искаш... Цитирай
Recommended Posts