Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Абе хора,търся си да намажа някой хубав Distortion по празниците и се колебая много.Гледах к'ви ли не работи .... почнеш от Digitech Death Metal,минеш през Boss DS-2 + още няколко модела на Boss и накрая окончателно се разочаровах като видях цената на Ibanez Jemini :music336: . И си викам,че вие разбирачите,мое да подхвърлите някой полезен съвет...За какво си струва да си дам парите .... Ще се радвам ако разбера к'во всъщност е най-доброто,което мога да си намеря :girl_cray2: !

Отговорено

Най-добро няма.

Има по-предпочитани и по-отбягвани ефекти, но всеки от тях си има съответното приложение.

Плюс това, имай предвид, че няма как да изкараш страхотен звук само с педалче, без да имаш страхотен усилвател, страхотна китара и страхотни ръце.

Най-добрия съвет е да се разходиш и да пробваш ефектите.

Отговорено

То си е до вкус мен лично ми харесва тоя на Zakk Wylde - MXR

( Ако го гледаш дай долу на "watch in high quality" и го чуй също на "мръсният" канал на усилвателя )

Отговорено

Ефекти много.. ако тръгна да изброявам тази, които знам, сигурно поне 20 минути ще пиша.

Aко искаш нещо по-универсално, вземи S-Amp на никифена от форума. Ефекта има не един, а цели 3 различни дисторшъна и е на доста добра цена.

Можеш да попиташ и съфорумците liquid_death(прави dr.Boogie) и fire_garden(прави лампов предусилвател за китара).

Виж темата горе за "ефекти за китара, произвеждани от съфорумци" и преслушай семплите. Мисля, че ще си харесаш нещо.

Отговорено

...С-амп(а) е много добро решение...аз лично съм голям фен...в момента с Ники доуточняваме подробности по последната ми поръчкова версия...и като се замисля мога спокойно да ти продам моя С-амп който е снабден с Нойз Гейт...всъщност представлява два ефекта в едно...може да ползваш както С-амп(а) така и Гейта независимо един от друг...ако проявяваш интерес може да ме офертираш на лично съобщение...

Отговорено

За метъл ти препоръчвам Digitech Death Metal.

Евтин, тежи си на мястото, има много възможности и няма да ти се пречка с разни бустери и крънчове, а вади само як дисторшън.

НАЙ-ВАЖЕН Е УСИЛВАТЕЛЯТ С ГОВОРИТЕЛЯТ!

Отговорено (Редактирано)

Taka е за усилвателя абсолютно.

Имай предвид, че за някои китаристи(като мен)дет метъл, метълзон и други подобни ефекти звучат не чак толкова добре. Преди време правих и продавах моднати копия на метълзон и в 50% от случаите не ми харесваше как звучат в усилвателите на купувачите.

За да използваш тежки дисторшъни, трябва усилвател, който не оцветява твърде много на чистоя си канал, има действащ еквилайзер и по принцип звучи по-стегнато.

Тези, тежките дисторшъни, освен за тресня, за друго в общи линии не стават, или поне не тези, до които съм се докосвал(metalzone, death metal и др. подобни, чиито имена не си спомням или поне не се досещам в момента).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)
Distortion ..., Търся най-подходящия камион!

Ако намериш мятаи насам, че ми писна през месец да купувам и то все неподходящи :greenangel:

Това е като да търсиш перфектната жена всяка си има кусури ама девствен ли да си умре човек.

Редактирано от MasterOfDisaster
Отговорено

Емии к'во да ви кажа хора, аз имам сравнително бая опит в класическата китара,но в електриката сам още новак :hysterical: .Не съм се ориентирал още какъв стил искам да свиря,затова търся нещо по-универсално,но ако трябва да конкретизирам бих казал : нещо с по-солиден и плътен (заоблен) тон.Високите да не са някви резачи.Даже и за lead нещо по-меко такова .... .Освен т'ва искам да го включа през В-амп 2 -ка (едва ли има някакво особено значение,но искам да използвам случая и да питам : В-амп-а го ръгам на bypass и към него включвам дист-а ,а в дист-а китарата...) Тъъъъъ начи нещо с по-заоблен и плътен звук ;) .Ще се радвам да чуя какво имате за казване ;):hysterical: !

Отговорено

Ако имаш В-амп защо ти е дистър тогава.

На Modern Hi Gain (симулация на Солдано), малко дилей, спийкър симулация на Берингер кабинет №15 и връткане на презънса и тон контролите съм получавал добри резултати.

Отговорено

Нали се сещаш,че колкото хора - толкова мнения ,а и звука много зависи от цялата верига китарка>ефект>усилвател.Аз съм фен на класиката - Boss DS1 и Boss SD1.

С-ампа на Никифена дава различни варианти на дисторшън и ще ти бъде от полза.