stormchaser Публикувано Декември 11, 2008 Публикувано Декември 11, 2008 Та така... Ето какъв е проблема (надявам се да не съм объркал раздела) - трябва ми спешно да направя portamento (или glissando, както предпочетете) от ла на трета октава до ре на първа - и всичко това на MIDI... Опитах какво ли не, но не мога да се справя... Ако се чудите, защо ми е притрябвало да е MIDI - просто ми трябва да семплирам електрическа китара, защото нямам китарист, а спешно ми трябва да завърша една моя композиция... Ако някой може да ми обясни как да го направя (на коя да е MIDI поддържаща програма (Cakewalk SONAR 8 особено)) ще съм му много благодарен. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Еми правиш си миди трак и в пиано рола си ги редиш с мишката, другия вариант е с миди клавиатура, но навярно нямаш. Цитирай
stormchaser Отговорено Декември 11, 2008 Автор Отговорено Декември 11, 2008 Еми правиш си миди трак и в пиано рола си ги редиш с мишката, другия вариант е с миди клавиатура, но навярно нямаш. Да, благодаря за отговора... Клавиатура, естествено, имам - професионален музикант съм Но не това имам превид... Не случайно отбелязах, че става дума за китара - трябва ми тона да се "плъзне" две октави и половина... За това и написах portamento (от италианското portare - нося, пренасям). Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 с Pitch bend ако искаш , range 24 полутона . Цитирай
presly Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 китара - трябва ми тона да се "плъзне" две октави и половина... ` няма такава китара... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 (Редактирано) Може да е със слайд. От бридж адаптера до 7-мо прагче... Еми със слайд, бе човек. Точно в Сонар не знам как става, но Гитар Про си бачка с МИДИ и там става със слайд. Може там да си напишеш слайда, експорт към МИДИ и после в Сонар да разгледаш какво има из червата на файла. Успех! Редактирано Декември 12, 2008 от Baby Thomas Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Точно така. В gutar pro импортваш миди и да го редактираш с ефекти. Ще стане мн яко. Успех! Цитирай
stormchaser Отговорено Декември 12, 2008 Автор Отговорено Декември 12, 2008 (Редактирано) Благодаря много на всички за отговорите Сега ще пробвам със слайд, дано да успея да се справя, че с Миди контролерите съм мноооого зле... П.С. presly, прав си, моя грешка В същност на най-ниската ми струна ще направя глисандо - пъро от ла на първа до ре на втора (малко височко, ама не и невъзможно), след което ще се върна на ре на първа (или по-ниско, ако преценя, че движение в рамките на октава ми е малко ). Редактирано Декември 12, 2008 от stormchaser Цитирай
Recommended Posts