metalhammer Публикувано Декември 10, 2008 Share Публикувано Декември 10, 2008 Имах едно Crybaby за настройка и реших да направя разказ с картинки Първо ето го бебето: (Не може да не се набие на очи визитката от нашите приятели РФ.) На първо четене - някой вече е подменил оригиналния превключвател - но отново с такъв с 3 крачета - както оригинала. Реално Crybaby не e трю байпас , а ефекта остава закачен дори на изключено положение. Нека илюстрирам с една грозна картинка: Дори и на изключено положение - ефекта остава да виси във веригата. Желателно е да се направи така : Основните симптоми заради които ефекта е при мен са: -Много лесно превключва ефектите дори при леко докосване. -Жаковете не влизат - нещо им пречи. Първия проблем може да се види тук: Ключа е настроен да буде много високо - и реално при натискане веднага превключва - дори не се опира до гумените демпфери. От тва следва неудобство - неволно превключване по време на използване на ефекта и бърза амортизация на самия ключ - тежеста пада върху него. Втория проблем е от това, че платката се държи на двата жака и на един винт. Човека който е отварял ефекта преди тва е завил първо винта и е монтирал жаковете наново без да провери - влизат ли мъжки жаковете изобщо - неправилен монтаж и от тва се получава трудно и почти невъзможно вкарване на мъжки жак - и в интрумент и във усилвател жака. Второто е лесно поправимо - слагат се 2 мъжки жака наполовина вкарани и тогава се завиват гайките на женските жакове (винта се поставя накрая). За да направим ефекта трю байпас - имаме следните операции: Намираме входния кондензатор - ограден на картинката и разпояваме едното краче(тва откъм жака): След тва запояваме кабел за него. Монтираме ключ с 6 крачета на мястото на стария. Презапояваме кабелите. Закрепваме кабелите със свински опашки (при предишната трансплантация не е било направено и имаше опастност да задерат между зъбното колело и рейката). Закрепваме новия кабел и кондензатора - със силикон - за да не виси на единия си крак само.(Може да не е естетически издържано но така не се нарушава целоста на платка с нови отвори - или още по зле рязане на пътечки - ако някой ден собственика иска да го върне във сток версия - няма да има белези от намеса) Поставям мост между двата крака на превключвателя (бях забравил за предишната снимка). Накрая настройваме височината на ключа - да няма луфт: Предстой А/Б тест на моднатия ефект - и немоднат ..... Enjoy! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 10, 2008 Share Отговорено Декември 10, 2008 Много добре направено и обяснено! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lighthammer Отговорено Декември 10, 2008 Share Отговорено Декември 10, 2008 Само да кажа, първо, че ефекта е мой и след месечни ходения по мъките и пипане от недотам компетентни хора, за което съм си виновен аз, помолих Митака да го вкара в час, което трябваше да направя отдавна; и второ - наистина съм щастлив, че познавам страхотен човек и техник като него, от който съм научил наистина много неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Декември 10, 2008 Share Отговорено Декември 10, 2008 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stumb Отговорено Декември 10, 2008 Share Отговорено Декември 10, 2008 Браво! Имам само запитване към автора на темата: този ключ, който со използвал от тези обикновените за 2-3 лв. ли е? Питам защото и аз имам бебето и съм се чудел дали да го направя true bypassр,но не искам да го бутам преди да знам какъв ключ да използвам. И ако не е ще съм благодарен ако споделиш какво да използвам. Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Декември 11, 2008 Автор Share Отговорено Декември 11, 2008 (Редактирано) Да ключа е от тези които продават тук по магазините и струва там някъде около 3 лева. Ако имаш добро желание може да си закупиш ключ и отвън примерно : http://www.smallbearelec.com http://www.musikding.de http://www.banzaieffects.com/ п.с. на smallbearelec.com - линка не работи директно към суичовете.. Редактирано Декември 11, 2008 от metalhammer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 6, 2011 Share Отговорено Ноември 6, 2011 А каква смазка би била подходяща за такъв педал? Имам един доста стар и скърца неприятно. Орогиналната я виждам че е нещо като грес със светъл цвят , но явно вече не върши работа, а не знам какво да ползвам . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Ноември 6, 2011 Share Отговорено Ноември 6, 2011 Първо чуй от къде идва скърцането В крайбейбитата има 2 триещи части: Там около потенциометъра и между педала и корпуса. Там има една метална пластина хваната с 2 болта. За това място ще ти е по-лесно да вкараш малко машинно масло. Ще спаси положението за известно време. Около потенциометъра сложи някаква грес. Принципно се продава специална грес за пластмасови зъбни предавки и тн, но в нашия случай става каквато имаш в гаража 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 6, 2011 Share Отговорено Ноември 6, 2011 супер благодаря ти ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts