Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Мисля, че някой вече беше споменал нагоре в темата, но basswood e липа.SCHECTER DAMIEN-6 SBK е с EMG H4 и H4A , които би трябвало да са пасивният аналог на 81 на ЕМГ.За тресни ,обаче, все си мисля, че Schecter Demon 6 е по-добра.

• Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Аз няма да свиря траш метъл или метъл кор.

Свиря дет метъл, дуум метъл (затова обичам и чистият звук),обичам и блек метъл и паган метъл.

Затова толкова упорито бягам от активните адаптори.

А искам китарата ми да е Schecter, защото това са най-красивите метъл китари.

Редактирано от Slacoth
Отговорено

Здрасти,аз имам Шектър Демон 7 с флойд,махагоново тяло и активни дънкан дизайн адаптери (на път съм да ги сменям и то си мисля за пасивни).Можеш да я пробваш ако имаш път към София.

Пиши ми Л.С. ако се решиш да я видиш за да се разберем.

Успех с покупката!

Отговорено

И аз съм с JB/59 и става за всичко от АЦ/ДЦ до Meshuggah i Divine heresy.Neck адаптера има просто уникален звук с 20 ефекта съм го пробвал и не може да спре да ме кефи.Но за тази комбинация трябва да гледаш Hellraiser серията.Другото което горещо препоръчвам е това:

d31e_12.JPG

Струва 545 долара с доставка,ако искаш ще ти пратя линка на магазина

Отговорено

...все пак аз бих си помислил за махагона...липата сама по себе си не звучи зле...обаче...аз имам две почти еднакви китари...като конструкция и хардуеар...едната липова...другата махагонова...познай коя от тях звучи по-добре...толкова по-добре че за малко да продам липата...в момента я държа единствено за бекъп...

Отговорено (Редактирано)

^Да махагонът си е предимство, но ще се опитам да "заобиколя" активните адаптери.

Благодаря на всички за инфото.Много ми помагате в ориентирането.

:thumbs_up:

Редактирано от Slacoth
  • 1 month later...
Отговорено

За поръчка на Шектер можеш да си я купиш от Thomann.de само, че ще се наложи да чакаш доста време тъй като от завода на Schecter ги бавят.

защо бягате от активната електроника?

Отговорено

Да, освен че не свиря само с дистършън, също така обичам и самият дисторшън да ми звучи по-разлято и обемно, а не мощно и мачкащо.Въпрос на стил.

А и мразя да си купувам батерийки.

Отговорено

Какво имаш предвид?

Ако въпросът ти е сериозен, да не обичам компресия.

Ако ме иронизираш - забивам на BOSS GT-8 и Marshall, имам доста опит с процесорите и просто не може да звучи скапано.

Отговорено

Нямам представа защо има насадено такова критично отношение към звука на процесорите.

Аз съм голям фен на аналоговите дисторшън ефекти - стомп-бокс изпълнение, но също така обичам и Уа-уа и още куп ефекти, правих опит да ги събирам по отделно.

Водих дълга и упорита битка срещу пълчищата кабели на мрака, препъвах се заплитах се, падах и пак ставах ...

стига глупости - аз взех решение за себеси.

И то е или само един-два камьона или ако са нужни повече ги сменям направо с процесор.

Мненията винаги ще са субективни.

Та темата ми беше за Schecter китарите.

След щателно проучване вече симпатизирам на "Schecter Damien" и на "Schecter Black Jack".

С фиксиран бридж е предимство.