Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Моля дайте мнения за този комплект + идеи за цена.

Искам да си направя коледен подарък но не знам дали си заслужава....

Благодаря предваритлено.

YAMAHA EG 112+кубе 25 ватa

китарата е почти чисто нова.22 прагчета, 2 сингъл койл адаптери + 1 хъмбъкър, тремоло.

Продавача казва, че единствената забележка е че трябва да се подмени 5 степенното ключе,което си е един вид "консуматив" и слабо място ,тъй като понякога не дава добър контакт и заглъхва леко звука, цената му е 15 лв. и 30 мин работа .

25 ватово кубе с говорител SELECTION

снимка 1

снимка

Отговорено (Редактирано)

Кубето не блести с нищо, напомня ми на старият "Лариос", като клас.

Китарата е леко амортизирана.

Абе на фона на днешните цени в магазините - 250 лв. за теб ще е скъпо, а за продавачът ще е евтино.

5-степенно ключе имам - свалих го от моята китара.Работи си нормално.Давам го за 7 лв. обаче с транспорта ще ти стъпи като за ново.

Редактирано от Slacoth
Отговорено (Редактирано)

'Ми, така като ги гледам, кубето повече от 100 лв. едва ли заслужава, китарата - може-би към 200, та бих казал до към 300, но само с гледане на снимки не става - трябва да се прегледат в детайли, пипнат и чуят нещата на място.

Иначе това за адаптерния превключвател не е сериозен кахър.

Редактирано от sevenstring
Отговорено

Не искам да спамя темата, ама това ключе е слабо място на Ямахите от тоя клас...а иначе..кво да ти кажа...не се кефя много на тия Ямахи - преди имах Скуайър когато свирих 1на репетиция на такава, и честно казано предпочетох скуайър-а. По-удобен беше и не правеше толкова микрофонии - адаптрите на тия мотички са шумни.

Мнението изразено горе е лично, и не искам да ангажирам никого с него, моля не ми наскачвайте сега хиляда човека.

Отговорено (Редактирано)

Toва с "шумността" на адаптерите е много относително. По принцип повечето адаптери(пасивни от един и същи тип) шумят еднакво(ако ги групираме по категории спрямо индуктивност, брой навивки, дали са парафинирани срещу микрофония и т.н.), стига да са спазени основните изисквания за направата им(при хъмбъкерите - еднакъв или поне близък брой навивки на двете бобини и т.н.).

Нямам нищо против ямахите като китари. Единственото, което може да се каже със сигурност, без да смучем предположения от пръстите си е, че купуваш от картинка и съответно поемаш произлизащите от това рискове.

Eто ти и информация за стоките:

Тяло - липа

Гриф - клен

FФингърборд - палисандър

Адаптери - HSS

Black, Metallic Black, Red

Чети ревюта:

РЕВЮТА

Ето и видео:

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

Свирил съм на такава ямаха, и мога да кажа, че ми хареса - нищо особено, но все пак прилична китарка, добре звучи, удобна - не повече от 200 лв за нея според мен (нова е около 400, 400 и нещо за справка). Кубето изглежда малко та*ак (и на такова съм свирил), но ако наистина е със Селешчън - съм абсолютно пас - може да звучи екстра, може пак да е същата брада. Зависи вече и къф е селешчъна, в какво състояние и прочее - но повече от 100 и аз не бих дал.

едит: както и да си чешем езиците, трябва да си ги пробваш и двете, и оттам нататък ти си знаеш.

Редактирано от Icarus
Отговорено

Ееее, направо съм поразен.....

Наистина всички сте много близо до офертата на продавача - 300 лв комплекта......

Бравос....

С една дума - за първа ел. китара (след дълги години акустична - аматьорски разбира се) става ли или не?

Бързо ли ще ми омръзне и ще търся ъпгрейд?

Отговорено
Ампа е мн брутален : :thumbs_up:

С това кубе трябва ли да вземам някакви допълнителни ефекти за да свиря нормален рок и траш?

Гледам че има различни потенциометри за настройка...

Моля да обясните тези потенциометри "GAIN" и т.н. какво точно правят?

Също така не виждам никъде допълнителен вход - за микрофон или миди евентуално? Може ли да се добави.

И още нешо - няма и изход - т.е. н мога да си свиря на слушалки...

И това може ли да се оправи?

Има ли колега от Варна който да ми помогне?