shaterhand Публикувано Декември 3, 2008 Share Публикувано Декември 3, 2008 Моля дайте мнения за този комплект + идеи за цена. Искам да си направя коледен подарък но не знам дали си заслужава.... Благодаря предваритлено. YAMAHA EG 112+кубе 25 ватa китарата е почти чисто нова.22 прагчета, 2 сингъл койл адаптери + 1 хъмбъкър, тремоло. Продавача казва, че единствената забележка е че трябва да се подмени 5 степенното ключе,което си е един вид "консуматив" и слабо място ,тъй като понякога не дава добър контакт и заглъхва леко звука, цената му е 15 лв. и 30 мин работа . 25 ватово кубе с говорител SELECTION снимка 1 снимка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dread Отговорено Декември 3, 2008 Share Отговорено Декември 3, 2008 E, що не спомена цена? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shaterhand Отговорено Декември 4, 2008 Автор Share Отговорено Декември 4, 2008 Не съм дал цена защото очаквам да видя как останалите оценяват комплекта. С една дума да не влиая на преценката..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 (Редактирано) Кубето не блести с нищо, напомня ми на старият "Лариос", като клас. Китарата е леко амортизирана. Абе на фона на днешните цени в магазините - 250 лв. за теб ще е скъпо, а за продавачът ще е евтино. 5-степенно ключе имам - свалих го от моята китара.Работи си нормално.Давам го за 7 лв. обаче с транспорта ще ти стъпи като за ново. Редактирано Декември 4, 2008 от Slacoth Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 Ампа прилича на средностатисрически ратранзисторен практиз амп, а как ще звучи не знам. Ако цената не е висока, може би офертата си струва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Get off Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 Без да пипна и да чуя нищо не мога да кажа. Съжалявам ама тия неща по картинки не се оценяват. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 (Редактирано) 'Ми, така като ги гледам, кубето повече от 100 лв. едва ли заслужава, китарата - може-би към 200, та бих казал до към 300, но само с гледане на снимки не става - трябва да се прегледат в детайли, пипнат и чуят нещата на място. Иначе това за адаптерния превключвател не е сериозен кахър. Редактирано Декември 4, 2008 от sevenstring Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chris_barnes Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 Не искам да спамя темата, ама това ключе е слабо място на Ямахите от тоя клас...а иначе..кво да ти кажа...не се кефя много на тия Ямахи - преди имах Скуайър когато свирих 1на репетиция на такава, и честно казано предпочетох скуайър-а. По-удобен беше и не правеше толкова микрофонии - адаптрите на тия мотички са шумни. Мнението изразено горе е лично, и не искам да ангажирам никого с него, моля не ми наскачвайте сега хиляда човека. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 (Редактирано) Toва с "шумността" на адаптерите е много относително. По принцип повечето адаптери(пасивни от един и същи тип) шумят еднакво(ако ги групираме по категории спрямо индуктивност, брой навивки, дали са парафинирани срещу микрофония и т.н.), стига да са спазени основните изисквания за направата им(при хъмбъкерите - еднакъв или поне близък брой навивки на двете бобини и т.н.). Нямам нищо против ямахите като китари. Единственото, което може да се каже със сигурност, без да смучем предположения от пръстите си е, че купуваш от картинка и съответно поемаш произлизащите от това рискове. Eто ти и информация за стоките: Тяло - липа Гриф - клен FФингърборд - палисандър Адаптери - HSS Black, Metallic Black, Red Чети ревюта: РЕВЮТА Ето и видео: Редактирано Декември 4, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 (Редактирано) Свирил съм на такава ямаха, и мога да кажа, че ми хареса - нищо особено, но все пак прилична китарка, добре звучи, удобна - не повече от 200 лв за нея според мен (нова е около 400, 400 и нещо за справка). Кубето изглежда малко та*ак (и на такова съм свирил), но ако наистина е със Селешчън - съм абсолютно пас - може да звучи екстра, може пак да е същата брада. Зависи вече и къф е селешчъна, в какво състояние и прочее - но повече от 100 и аз не бих дал. едит: както и да си чешем езиците, трябва да си ги пробваш и двете, и оттам нататък ти си знаеш. Редактирано Декември 4, 2008 от Icarus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shaterhand Отговорено Декември 4, 2008 Автор Share Отговорено Декември 4, 2008 Ееее, направо съм поразен..... Наистина всички сте много близо до офертата на продавача - 300 лв комплекта...... Бравос.... С една дума - за първа ел. китара (след дълги години акустична - аматьорски разбира се) става ли или не? Бързо ли ще ми омръзне и ще търся ъпгрейд? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 Става. Ако няма проблеми, ще ти върши работа поне 1-2-3 години. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 ^ +1. За първите години е екстра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zball Отговорено Декември 8, 2008 Share Отговорено Декември 8, 2008 Ампа е мн брутален : Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shaterhand Отговорено Декември 10, 2008 Автор Share Отговорено Декември 10, 2008 Ампа е мн брутален : С това кубе трябва ли да вземам някакви допълнителни ефекти за да свиря нормален рок и траш? Гледам че има различни потенциометри за настройка... Моля да обясните тези потенциометри "GAIN" и т.н. какво точно правят? Също така не виждам никъде допълнителен вход - за микрофон или миди евентуално? Може ли да се добави. И още нешо - няма и изход - т.е. н мога да си свиря на слушалки... И това може ли да се оправи? Има ли колега от Варна който да ми помогне? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts